Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ - ΡΑΨΩΔΙΑ Δ’ (ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΡΓΟ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ - ΡΑΨΩΔΙΑ Δ’
(ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΡΓΟ)

Στα δύο προηγούμενα σχετικά μας κείμενα αρπάξαμε -είναι αλήθεια- τον Σταύρο Κοντονή από τα μούτρα. Επειδή θέλουμε να πιστεύουμε, ότι μας διακρίνει το αίσθημα Δικαίου, επανερχόμαστε, σήμερα, με την τέταρτη κατά σειρά ραψωδία, η οποία είναι αφιερωμένη στο έργο του Υπουργού. Τώρα, αν όσα ακολουθούν, κάποιοι κακεντρεχείς πουν, ότι θα μπορούσε να τα καταφέρει και ένας «υπηρεσιακός παράγοντας» και δεν χρειαζόταν η τοποθέτηση ενός «πολιτικού προσώπου», εμείς θ’ απαντήσουμε: «Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε».  

Δηλώνει δικηγόρος το επάγγελμα. Έχει όψη που δύσκολα ξεχνάς ή που μπερδεύεις με άλλου, μα πάνω απ’ όλα κατέχει θέση ευθύνης. Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε το πόστο του έχει με τις δηλώσεις και τις συνεντεύξεις του αλλάξει τα πάντα στο αθλητικό οικοδόμημα. Ωστόσο κάποιοι κακεντρεχείς επιμένουν να του επιτίθενται και να του καταλογίζουν τα μύρια όσα.

Επειδή εμείς βάζουμε πάνω απ’ όλα το Δίκαιο (την ίση μεταχείριση) προχωρήσαμε στην καταγραφή του έργου του Σταύρου Κοντονή στον χώρο του Αθλητισμού. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

 • Κατήργησε τη βία, μ’ ένα νομοθέτημα θεσπίζοντας πρόστιμα και ποινές που επιβάλλει ο Υπουργός Αθλητισμού από μόνος του (υποτίθεται μετά από εισήγηση άλλων ανεξάρτητων από αυτόν φορέων). Τα έσοδα των προστίμων (όταν αυτά πληρωθούν) θα χρηματοδοτήσουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
 • Κατήργησε την φοροδιαφυγή και επέβαλε τον έλεγχο και την καταγραφή της εισόδου στα γήπεδα επανεφευρίσκοντας το «ηλεκτρονικό εισιτήριο» με την ταυτόχρονη «κάρτα φιλάθλου». Για τον υπουργό δεν είχε καμία σημασία ότι και τα δύο μέτρα ήταν των «προηγούμενων» αρκούσε ότι δεν είχαν εφαρμοστεί. Και αν η εφαρμογή του «ηλεκτρονικού εισιτηρίου» έβαλε σε λειτουργία τα τουρνικέ του Ο.Α.Κ.Α. που τόσα χρόνια παρέμεναν ανενεργά, η «κάρτα φιλάθλου» ωστόσο έπεσε σε υφάλους. Από τη μια οι οργανωμένοι των ομάδων τους οποίους για χατίρι Κοντονή καμία διοίκηση δεν θέλει να στεναχωρήσει και από την άλλη κάποια νομικού τύπου ζητήματα παραπέμφθηκε η εφαρμογή της στις ΣΥ.ΡΙΖ.Αίικες καλένδες, μαζί με το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης». Τώρα, ποιο, από τα δύο, θα εφαρμοστεί πρώτο δεν είμαστε σε θέση ακόμα να προβλέψουμε.
 • Κυνήγησε τη διεφθαρμένη διοίκηση της Ε.Π.Ο. τόσο απηνώς που εκτός μιάς παραίτησης όλα τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της είναι ακόμα στη θέση τους. Κάποιοι κακεντρεχείς υποστηρίζουν πως είτε δεν μπορεί (δεν γνωρίζει πως) να τους πετάξει από τη θέση τους, είτε τον βολεύει η ύπαρξη τους για να βγαίνει κάθε τόσο και να λέει τίποτα βαρύγδουπο απ’ αυτά που λένε κάθε τόσο για ν’ αποκοιμίσουν κανένα ψηφοφόρο.
 • Απείλησε τις ομάδες με GREXIT αν δεν περάσει το δικό του (το οποίο τελικά δεν πέρασε) μιμούμενος τους Τσίπρα και Βαρουφάκη με τους δανειστές. Το αποτέλεσμα ήταν να επιτύχει κάποιες ενδιάμεσες (μεσοπρόθεσμες) συμφωνίες από αυτές στις οποίες αρέσκονται στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. χωρίς κανένα πρακτικό αποτέλεσμα.
 • Εκσυγχρόνισε την νομοθεσία για τα ντόπινγκ.
 • Τα έβαλε και με τους «οργανωμένους στρατούς» των ομάδων κλείνοντας για κάποιες αγωνιστικές τη «θύρα 13» και τη «θύρα 4». Του απομένουν, βέβαια, η «θύρα 7» και η ORIGINAL, αν και ενδόμυχα ελπίζει, ότι δεν θα χρειαστεί να τις κλείσει και αυτές, αφού, στο μεταξύ, θα έχουν καταλάβει τα μέλη τους, ότι ο Κοντονής δεν αστειεύεται.
 • Προχώρησε σε έλεγχο των οικονομικών των Ομοσπονδιών και έστειλε τα πορίσματα των ελέγχων στον Εισαγγελέα, αφού, όποιος ψάχνει πάντα κάτι βρίσκει. Δεδομένου, ότι τα μέσα του Υπουργείου είναι περιορισμένα και οι ανάγκες μεγάλες, ο Κοντονής, με μεγάλη του λύπη, δεν μπόρεσε, ως τώρα, ν’ ανταποκριθεί και σε άλλα αιτήματα, για ελέγχους π.χ. σε Σωματεία. Ωστόσο, έλεγξε άλλους αθλητικούς οργανισμούς, όπως, το ΕΑΚ Αγ. Κοσμά, το Καυτανζόγλειο Στάδιο, το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου και το ΠΕΑΚ Πατρών οι φάκελοι των οποίων στάλθηκαν στον εισαγγελέα.
 • Αναδιοργάνωσε το οργανόγραμμα του Υπουργείου.
 • Ξαναμοίρασε τα λεφτά του προϋπολογισμού του Υπουργείου βοηθώντας όσο μπορεί τις ομοσπονδίες στην ολυμπιακή τους προετοιμασία.
 • Καταγράφει όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις σε αντίστοιχο μητρώο.
 • Δίνει αγώνα για να λειτουργήσουν δημοτικά κολυμβητήρια και άλλες ανενεργές εγκαταστάσεις.            
 • Ασχολείται θέλοντας και μη με την μετακίνηση ανά την Χώρα 50 χουλιγκάνων που θέλουν να πάνε να δουν την ομάδα τους (μετακίνηση οπαδών). Τώρα τι σημαίνει «ασχολείται» όταν μονίμως κάνει ότι και οι προηγούμενοι (δηλαδή απαγορεύει τις μετακινήσεις μη μας ρωτάτε).

Αυτά είναι όσα η φτωχή μας μνήμη μπόρεσε να συγκρατήσει από το μέχρι τώρα έργο του Σταύρου Κοντονή εκ Ζακύνθου. Αρκετά, από τα παραπάνω (ειδικά όσα σχετίζονται με την λάντζα και τις αγγαρείες), πρέπει να πιστωθούν στον Γ.Γ.Α. Αυτό όμως είναι δουλειά αυτού που θα επιχειρήσει την αποτίμηση του κυβερνητικού έργου και των δυο τους (όταν θα έρθει η ώρα) και όχι της παρούσας ραψωδίας.

 

 ΡΑΨΩΔΙΑ Α', ΡΑΨΩΔΙΑ Β', ΡΑΨΩΔΙΑ Γ'

 

5 Ιούλη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 6965 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ - ΡΑΨΩΔΙΑ Δ’ (ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΡΓΟ)