Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Ε’ (ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΟΠΩΣ ΕΡΡΙΚΟΣ Β’)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Ε’
(ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΟΠΩΣ ΕΡΡΙΚΟΣ Β’)

Από σήμερα και για κάποιες από τις επόμενες «ραψωδίες» ανοίγουμε έναν κύκλο κειμένων στον οποίο θα παρουσιάζουμε την ταύτιση του Σταύρου Κοντονή με ιστορικές προσωπικότητες. Κάποιες από τις προσωπικότητες αυτές ήταν υπαρκτές, κάποιες άλλες όχι. Σε κάθε περίπτωση όλες τους είναι διάσημες για πράξεις και συμπεριφορές τους που έμειναν στην Ιστορία. Ευχή και ελπίδα μας είναι να βρείτε τα κείμενα του κύκλου εύστοχα και προπάντων διασκεδαστικά, γιατί αν πάρουμε στα σοβαρά όλα όσα λέει και κάνει ο Υπουργός, τότε χαθήκαμε. 

Ευτυχώς που υπάρχει και το www.sdna.gr να μας ενημερώνει για τις αντιδράσεις του Υπουργού Σταύρου Κοντονή και έτσι γινόμαστε κοινωνοί όσων τον προβληματίζουν και τον θλίβουν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Βέργη ο κυρ Σταύρος αναρωτιόταν (παρουσία άλλων για να τα μεταφέρουν στους ρεπόρτερ) αν θα υπάρξουν παραιτήσεις στα Δ.Σ. των Ε.Π.Ο. & Ε.Ο.Κ. (βλέπε εδώ). Επειδή η πραγματικότητα ωχριά στην όποια περιγραφή παραθέτουμε αυτούσιο το σχετικό κείμενο:

«Μιλώντας με στενούς συνεργάτες του ο κ. Κοντονής αναρωτιόταν:

«Είμαι πολύ περίεργος αν θα λογοδοτήσει η ΕΠΟ, κάποιος από τη διοίκησή της. Είχαμε τον Φερνάντο Σάντος προπονητή στην Εθνική ομάδα, την οδήγησε στους 16 του Μουντιάλ της Βραζιλίας κι όμως τον ανάγκασαν σε φυγή. Πήγε ο άνθρωπος στην Εθνική Πορτογαλίας και κατέκτησε το Euro. Ακόμη και ο αντικαταστάτης του, ο Κλαούντιο Ρανιέρι, όταν απολύθηκε από την εθνική Ελλάδας πήγε στην Αγγλία και κατέκτησε το πρωτάθλημα με τη Λέστερ. Όλα αυτά πως τα αντιμετωπίζουν στην ΕΠΟ; Σκοπεύει να λογοδοτήσει κανείς στον κόσμο; Πόσο χοντρόπετσος πρέπει να είναι κάποιος για να προσποιείται ότι δεν συνέβη τίποτα;»

Ο κ. Κοντονής ήταν το ίδιο καυστικός και με τη νέα αγωνιστική «πανωλεθρία» της Εθνικής Ελλάδας του μπάσκετ, όπου στο προολυμπιακό τουρνουά δεν κατάφερε να φτάσει ούτε στον τελικό καταγράφοντας ένα ακόμη χρόνο (τον έβδομο) αποτυχιών.

«Όπως και στην περίπτωση της ΕΠΟ αναρωτιέμαι αν θα λογοδοτήσει κάποιος, αν θα παραιτηθεί κανείς από τη διοίκηση της ΕΟΚ. Ο κ. Βασιλακόπουλος ήξερε μόνο να ξεσηκώνεται και να κάνει δηλώσεις εναντίον της απόφασης της κυβέρνησης να ονομαστεί το ΟΑΚΑ «Νίκος Γκάλης». Τώρα, μετά από ακόμη ένα κακό αποτέλεσμα της εθνικής ομάδας, θα αναλάβει κανείς από τη διοίκηση της ΕΟΚ τις ευθύνες του ή κι εδώ υπάρχει ανάλογη χοντροπετσιά;»

Να σημειώσουμε επίσης ότι στο υφυπουργείο Αθλητισμού είναι πολύ πιθανό να ασχοληθούν άμεσα και με τη δήλωση του Φώτη Κατσικάρη σύμφωνα με την οποία… δεν είχε συμβόλαιο με την ΕΟΚ ως Ομοσπονδιακός τεχνικός.»

Μετά από αυτό το ρεπορτάζ σας καλώ να στέλνετε συνεχώς μηνύματα στα Δ.Σ. των Ε.Π.Ο. & Ε.Ο.Κ. μέχρι να φιλοτιμηθεί κάποιος και παραιτηθεί. Ας είναι και κάποιος διοικητικός υπάλληλος αρκεί να γίνει το χατίρι του κυρ Σταύρου.

Προφανώς -σύμφωνα με τον κυρ Σταύρο- οι Διοικήσεις κρίνονται:

 • από ένα χαμένο πέναλτι (στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Κόστα Ρίκα).
 • Από τ’ αποτελέσματα που θα έχουν στο μέλλον οι προπονητές που άφησαν να φύγουν ή απέλυσαν με μια άλλη ομάδα, με άλλες συνθήκες και σε μια ενδεχομένως άλλη διοργάνωση.
 • Από 6 πόντους λιγότερους στην επίθεση από τον αντίπαλο ή 6 πόντους περισσότερους στην άμυνα.
 • Από το γεγονός ότι έχασε από κάποια Κροατία (ποια Κροατία) ή ότι για να πετύχει θα έπρεπε να κερδίσει την Ιταλία στην έδρα της (ευκολάκι).
 • Επειδή δεν σέρνονται πίσω από τις αποφάσεις του ΥΠΟΥΡΓΟΥ ο οποίος για μικροπολιτικούς λόγους μετονομάζει αθλητικές εγκαταστάσεις δίνοντας το όνομα εν ζωή αθλητών (αλήθεια που πέφτει το «Κλειστό Γ. Αμερικάνος»;)

Προφανώς -σύμφωνα με τον κυρ Σταύρο- οι Διοικήσεις ΔΕΝ κρίνονται:

 • από τυχόν διοικητικά και οικονομικά σκάνδαλα.
 • Από την σπατάλη των εσόδων τους (ασχέτως αν προέρχονται από την κρατική επιχορήγηση).
 • Από το σταθερά υψηλό επίπεδο των «μικρών» Εθνικών Ομάδων.

Όχι κύριοι! Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Σταύρος Κοντονής είναι έξυπνος και αποφεύγει τις κακοτοπιές επιλέγοντας τ’ «ασφαλή» πρώτα κριτήρια (για να κάνει την δουλειά του) και όχι τα δεύτερα (που δεν τον βολεύουν). Επιλέγει την στιγμή που τον συμφέρει (μετά την επικράτηση της Πορτογαλίας στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Ευρώπης) γιατί θέλει ν’ απευθυνθεί στο συναίσθημα και όχι στην λογική των ψηφοφόρων. Παίζει για να κερδίσει (τις εντυπώσεις και που ξέρεις και καμιά παραίτηση) και όχι για να χάσει.

Φυσικά τόσο ο ίδιος όσο και οι υπερασπιστές του θα πουν πως ειδικά στην περίπτωση της Ε.Π.Ο. ότι είπε ήταν δικαιολογημένο, ακριβώς εξ’ αιτίας του «παρασκηνίου» της αποχώρησης του Σάντος από την Εθνική Ομάδα. Του Σάντος ο οποίος επειδή πήρε με την Πορτογαλία (και όχι μόνος του) ένα Κύπελλο έγινε (αν πιστέψουμε τις εφημερίδες) αυτόματα ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ προπονητής.

Απ’ όσο θυμάμαι όμως ο ίδιος Σάντος ως προπονητής της Α.Ε.Κ. «έχασε» (με την ίδια λογική που κάποιοι σήμερα λένε ότι «πήρε») 2 Πρωταθλήματα. Το μέν πρώτο με Διοίκηση Ψωμιάδη το «έχασε» στην διαφορά τερμάτων με τον Γαύρο (κάνοντας και 4 ήττες παραπάνω από εκείνον). Το δε δεύτερο με Διοίκηση Νικολαΐδη το «έχασε» μεν με 3 βαθμούς φέρνοντας όμως 11! Ισοπαλίες (το γεγονός ότι ο Π.Α.Ο. είχε 7 και ο Γαύρος 8 είναι δικό τους θέμα).  

Πάντως δεν πρέπει να παραπονούμαστε καθώς ο Σταύρος Κοντονής μας διασκεδάζει. Θα ήταν κάποιος βαρειά αφελής για να πάρει στα σοβαρά όσα υποτίθεται ότι είπε για το μπάσκετ (αν πράγματι τα είπε ακόμα χειρότερα γι’ αυτόν). Με βάση τα λεγόμενα του μου γεννώνται κάποιες απορίες τις οποίες και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας:

 • Αν ο Βασιλακόπουλος (για τον οποίο γίνεται όλος ο καβγάς) συναινούσε στην μετονομασία του Ο.Α.Κ.Α. το αποτέλεσμα με την Κροατία (η οποία πήρε το «σκάλπ» των Ιταλών) θα συνέχιζε να είναι «κακό» ή θα μετατρεπόταν σε «ατυχές»;
 • Αν η Εθνική Ομάδα προκρινόταν στους Ολυμπιακούς του Ρίο αλλά δεν έφερνε το Χρυσό θα ήταν πάλι «κακό» το αποτέλεσμα ή απλά «ατυχές»;
 • Το γεγονός ότι η Εθνική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης «αποτυγχάνει» για 7η σερί χρονιά είναι ή δεν είναι απόδειξη της δουλειάς των Διοικήσεων υπό τον Βασιλακόπουλο; Ο Βασιλακόπουλος δεν είναι αυτός που με τις κινήσεις του έκανε πετυχημένη την Εθνική Ελλάδας, ώστε να θεωρείται αποτυχία ότι έχουμε να πάρουμε μετάλλιο εδώ και 7 χρόνια;
 • Με τον Γκάλη Πρόεδρο της Ε.Ο.Κ. θα παίρναμε και την πρόκριση και το Χρυσό στους Ολυμπιακούς ενώ με τον Βασιλακόπουλο (όπως και έγινε) όχι;
 • Τελικά Υπουργέ μου -αναρωτιέμαι- είσαι καθόλου σοβαρός;

Επειδή όμως ο Υπουργός Σταύρος Κοντονής είναι (όταν τον συμφέρει) υπέρ της απαρέγκλιτης εφαρμογής του Νόμου θα ψάξει αν αληθεύει αυτό που δήλωσε ο Φώτης Κατσικάρης, ότι δηλαδή φέτος εκτελούσε χρέη προπονητή χωρίς να έχει υπογράψει συμβόλαιο. Εγώ θα τον συμβούλευα να μην καταπιαστεί μ’ αυτό το θέμα γιατί πολύ απλά ο Βασιλακόπουλος μπορεί άνετα να τον γελοιοποιήσει. Ο Βασιλακόπουλος έχει 4 επιλογές, η μια καλύτερη από την άλλη:

 • Να ισχυριστεί ότι δεν υπήρχε μεν γραπτό συμβόλαιο, αλλά υπήρχε προφορικό (είχαν δώσει λόγο), το οποίο είναι και πιο δεσμευτικό από το γραπτό για όσους έχουν «μπέσα».
 • Να πληρώσει τον Κατσικάρη για τις υπηρεσίες του με Απόδειξη Δαπανών (ισχύει για αμοιβές μέχρι 10.000 Ευρώ).
 • Να πληρώσει τον Κατσικάρη με Εργόσημο για άσχετες με την προπονητική υπηρεσίες.
 • Να ισχυριστεί ότι η Ε.Ο.Κ. λειτουργεί κατά τα κομμουνιστικά πρότυπα, τουτέστιν τα στελέχη της παρέχουν αμισθί (εθελοντικά) τις υπηρεσίες τους. Δεν μπορεί αυτός ως «Αριστερός» κάτι θα έχει ακούσει σχετικά.

Άφησα για το τέλος τον χαρακτηρισμό περί «χοντροπετσιάς» που αποδίδει το ρεπορτάζ στον Υπουργό. Υποτίθεται ότι τα μέλη των Δ.Σ. των Ε.Π.Ο. & Ε.Ο.Κ. είναι χοντρόπετσα και γι’ αυτό δεν παραιτούνται.

Επειδή το ‘χω σε κακό ν’ αφήνω κάποιον μέσα στην απορία παίρνω το θάρρος και λέω στον ΥΠΟΥΡΓΟ μας να κοιτάξει προς Μαξίμου μεριά και θα δεί τον πιο «χοντρόπετσο» από τους «χοντρόπετσους», ο οποίος παραμένει στην θέση του αφού έχει κοροϊδέψει τόσο ξεδιάντροπα όσους τον εμπιστεύτηκαν. Βέβαια ο Αλέξης (όχι ο Αλεξίου) προς υπεράσπιση του θα ισχυριστεί ότι η παραμονή του (μη παραίτηση) στην θέση του Πρωθυπουργού (και όχι Προέδρου Δ.Σ. Ομοσπονδίας) είναι από μέρους του πράξη ευθύνης, καθώς έτσι προσπαθεί να καθαρίσει την μπουγάδα που ο ίδιος με τους χειρισμούς του βρώμισε, επιχείρημα το οποίο ο Σταύρος Κοντονής αρνείται προφανώς στους Γκιρτζίκη-Βασιλακόπουλο.

Αν δε το Μαξίμου του πέφτει μακρυά ας κοιτάξει στον καθρέπτη. Γιατί μόνο ένας «χοντρόπετσος»:

 • Θα ψήφιζε το «Μνημόνιο-3» και τους εφαρμοστικούς του νόμους.
 • Θα ψήφιζε το ξεπούλημα που πρίν ως Αντιπολίτευση κατήγγελλε.
 • Θα καθόταν ατάραχος να τον «γλεντάνε» Αυλωνίτου και Κωνσταντινέας μέχρι να τους «μαζέψει» ο Αλέκος Φλαμπουράρης σαν άλλο κομματικό «μαντρόσκυλο».

Με τον υπότιτλο όμως υπαινίχθηκα την ταύτιση του Σταύρου Κοντονή με τον Ερρίκο Β’ Βασιλέα της Αγγλίας. Γι’ αυτό και πρέπει για τους περισσότερους από εσάς να δικαιολογήσω αυτή την ταύτιση. Ο Ερρίκος Β’ θέλοντας να έχει υπό τον πλήρη έλεγχο του και την Εκκλησία ήρθε σε σύγκρουση με τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι (Τόμας Μπέκετ) και τον πνευματικό του προϊστάμενο τον Πάπα. Εξ’ αιτίας της κόντρας αυτής ο Πάπας αφόρισε όσους υποτάσσονταν στον Ερρίκο Β’. Μόλις ο τελευταίος πληροφορήθηκε τον αφορισμό φώναξε με αγανάκτηση:

«Δεν υπάρχει κανείς να μ’ απαλλάξει από δαύτον;», εννοώντας τον Τόμας Μπέκετ.

Τον Βασιλιά άκουσαν 4 ευγενείς (Ιππότες) οι οποίοι αμέσως κίνησαν για το Καντέρμπουρι και τον σκότωσαν χωρίς να του δώσουν καν το δικαίωμα (την ευκαιρία) ν’ αμυνθεί.

Υποθέτω ότι από ‘δω και πέρα η συσχέτιση είναι μάλλον εύκολη και προφανής. Έτσι;

 

Υ.Γ. Επειδή κάποιοι «πονηροί» μπορεί να ισχυριστούν διάφορα ξεκαθαρίζω ότι ο λεκτικός τύπος «κυρ» αποτελεί δημώδη (λαϊκή) έκφραση του «κύριος». Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία θα ήταν άδικη κυρίως γι’ αυτόν που την σκέφτηκε. Υπενθυμίζω ότι το Libro dOro μετά την Ενσωμάτωση των Επτανήσων το 1864 έχει πάψει να ισχύει και πως στην Ελλάδα δεν ισχύουν τίτλοι ευγενείας και οι αντίστοιχες προσφωνήσεις.

ΡΑΨΩΔΙΑ Α', ΡΑΨΩΔΙΑ Β', ΡΑΨΩΔΙΑ Γ', ΡΑΨΩΔΙΑ Δ'

 

15 Ιούλη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 7017 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Ε’ (ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΟΠΩΣ ΕΡΡΙΚΟΣ Β’)