Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ: ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ «ΒΟΛΙΚΗ» ΕΞΩΣΗ (ΙΣΤΟΡΙΑ Ν.5)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ: ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ «ΒΟΛΙΚΗ» ΕΞΩΣΗ
(ΙΣΤΟΡΙΑ Ν.5)

Μετά από καιρό επανακάμπτουμε με μια «Ιστορία από το Αρχείο». Η σημερινή ιστορία θα μπορούσε (και ενδεχομένως θα έπρεπε) να συγκαταλεγεί στις «αποκαλύψεις» μας. Ωστόσο αυτό είναι δευτερεύον. Το πρωτεύον είναι να μάθετε και να θαυμάσετε τους τρόπους που μηχανεύονται κάποιοι για να ξεφεύγουν τις κακοτοπιές.

Είναι αυταπόδεικτο πως όλα γίνονται για κάποια αιτία ακόμα και αν μας φαίνεται ότι είναι «τυχαίο» (απροσχεδίαστο). Δυστυχώς η σκοπιμότητα δεν είναι πάντα από την αρχή προφανής, αλλά αποκαλύπτεται στη συνέχεια, ειδικά όταν η απόσταση από τα γεγονότα είναι τέτοια που να βοηθά στον ήρεμο συλλογισμό σχετικά μ’ αυτά. Τότε όλα τα κομμάτια βρίσκουν τη θέση τους και αποκτούν την «σωστή» σημασία. Τότε «σημάδια» που είχαν αγνοηθεί (ή δεν τους είχε δωθεί η πρέπουσα σημασία) δίνουν την τελική επιβεβαίωση για την ορθότητα του «σεναρίου».

Σήμερα σας αποκαλύπτουμε ότι η έξωση της Ερασιτεχνικής από τα γραφεία της στην οδό Δεκελείας την αποφράδα μέρα της 29ης Μάη το 2014 ήταν περίεργα «βολική» για την τότε Διοίκηση. Γυρνώντας 2 χρόνια και κάποιες μέρες πίσω ας θυμηθούμε το πλαίσιο στο οποίο έλαβε χώρα αυτή η έξωση:

  • Βρισκόμαστε στο τέλος της θητείας της ποδοσφαιρικής ομάδας στ’ αλώνια της Γ’ Εθνικής. Η ομάδα έχει ήδη από τις 11 Μάη προβιβαστεί στην Β’ Εθνική, η οποία είναι και η πρώτη επαγγελματική και γι’ αυτό πρέπει να συσταθεί από το Σωματείο η νέα Π.Α.Ε. (η Γ.Σ. έγινε στις 15 Ιούνη 2014).
  • Θα έπρεπε να υποβληθεί πρός έγκριση από τα μέλη του Σωματείου ο Οικονομικός και Διοικητικός Απολογισμός για το 2013, το β’ εξάμηνο του οποίου καλύπτει σχεδόν την μισή ποδοσφαιρική χρονιά της Γ’ Εθνικής. Ήδη εκείνη τη στιγμή υπάρχουν πληροφορίες (όχι φήμες) για μεγάλα χρηματικά ποσά (εκατομμυρίων) τα οποία πέρασαν απο λογαριασμούς του Σωματείου με άγνωστη(;) κατεύθνση.
  • Με την αναγγελία της Γ.Σ. για τις 15 Ιούνη και την δημοσίευση της πρόσκλησης της (στην οποία είχε συμπεριληφθεί σαν θέμα ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός για το 2013) μέλη του Σωματείου ζητούν από το Δ.Σ. ενημέρωση για τα ποσά που εισέπραξε και πλήρωσε ως εκείνη τη στιγμή η Ερασιτεχνική.
  • Ο Κοτσάτος έχει έρθει σε οριστική ρήξη με τον Μελισσανίδη και τους ανθρώπους του στο Δ.Σ. (Αλεξίου, Ασλανίδη) και γίνονται προσπάθειες να οδηγηθεί σε παραίτηση. Μια παραίτηση η οποία όμως δεν έρχεται ποτέ, γι’ αυτό και μεθοδεύεται η αποπομπή του (για την οποία απαιτείται συνεδρίαση και απόφαση του Δ.Σ.). Αναφέρουμε (για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν) ότι κύρια αιτία της ρήξης ήταν η μη υπογραφή από τον Κοτσάτο του παραχωρητηρίου στην «Δικέφαλος».

Όπως γνωρίζουμε τώρα καλά ότι ο Αλεξίου έχει αλεργία με την λογοδοσία, ειδικά όταν αυτοί που του ζητούν τον λόγο όχι μόνο δεν είναι αδαείς (άσχετοι) αλλά είναι και καλάπληροφορημένοι. Έτσι έπρεπε να βρεθεί μια λύση για ν’ αναβληθεί (να πάει πίσω) η λογοδοσία ειδικά για τα οικονομικά του Σωματείου. Η αναβολή θα έπρεπε να στηρίζεται σε κάποιον πολύ καλό λόγο, τέτοιον που να μην μπορεί κανένας «περίεργος» να πει οτιδήποτε.

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο και ασφαλέστερο άλλοθι από την έξωση, η οποία ήρθε στο πλέον βολικό χρονικά σημείο. Χωρίς γραφεία υπάρχει αδυναμία σύνταξης των Απολογισμών, ειδικά του Οικονομικού και του Ταμειακού. Συνεπώς δεν μπορούν να υποβληθούν για έγκριση στην Γ.Σ. και φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για απαντήσεις στις ερωτήσεις των «περίεργων» που ψάχνουν να βρούν την διαδρομή των χρημάτων (follow the money) τα οποία φυγαδευτηκαν από τους λογαριασμούς της Ερασιτεχνικής (αν και από τυπικής άποψης δεν ήταν δικοί της).

Μπορεί οι αποδείξεις να είναι (μέχρι στιγμής) έμμεσες, αλλά αυτό δεν κάνει την αποκάλυψη μας λιγότερο αληθινή. Είναι άλλωστε τόσο διαβολικά βολική η συγκυρία στην οποία έγιναν όλα τα παραπάνω που αν το σκεφτείς ψύχραιμα πείθεσαι στη στιγμή. Έχουμε και λέμε:

  • Την ίδια μέρα με την έξωση της Ερασιτεχνικής «εξώθηκε» από την Προεδρία του Σωματείου ο Κοτσάτος μετά από Δ.Σ. που έγινε στα γραφεία της εταιρείας του! Με τον τρόπο αυτό ο Αλεξίου απαλλάσσει την Ερασιτεχνική από έναν Πρόεδρο που όχι μόνο δεν έκανε ότι τους λέγανε, αλλά ήθελε να έχει και γνώμη για όσα συνέβαιναν (ο ξεδιάντροπος).
  • Την ίδια μέρα που αλώθηκε η Πόλη, είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση του Δ.Σ. αλλά σε άλλο χώρο (στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας του Κοτσάτου. Είναι προφανής ακόμα και στυς πλέον καλόπιστους η μεθόδευση να μην συνεδριάσει το Δ.Σ. στα γραφεία του σωματείου μη τυχόν και γίνει καμία «στραβή» και αποτραπεί τελευταία στιγμή η έξωση.
  • Εξ’ αιτίας της έξωσης και της μη ανέυρεσης νέων γραφείων τόσο ο Οικονομικός όσο και ο Διοικητικός Απολογισμός για το 2013 δεν μπορούσαν να ετοιμαστούν και φυσικά να συζητηθούν αρχικά στην Γ.Σ. της 15ης Ιούνη (στην οποία ιδρύθηκαν Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε.) και μετά σ’ αυτή της 30ης Ιούλη 2014 (στην οποία ιδρύθηκε για 2η φορά η Κ.Α.Ε.).

Τότε (2014) έψαχναν δήθεν γραφεία στην Ν. Φιλαδέλφεια. Τότε ήταν ακόμη η περίοδος που και η Π.Α.Ε. έψαχνε (αλλά τελικά δεν βρήκε) «κατάλληλο» χώρο στην Ν. Φιλαδέλφεια για να στεγαστεί.

Σήμερα (2016) έχουν βάλει πλέον μυαλό και μετά από 2 χρόνια ψάξιμο αποφάσισαν να μετακομίσουν στο Ο.Α.Κ.Α. Τότε (2014) τους ήταν αδύνατον να σκεφτούν αυτή την λύση για να λειτουργεί το Σωματείο. Πιθανόν τότε να μην περίσσευε προσωπικό από την Π.Α.Ε. για να παραχωρηθεί στην Ερασιτεχνική.

Πιστεύουμε ότι συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα και «ο νοών νοείτω». Βέβαια όσοι ενδιαφέρονται για τα τεκταινόμενα στο Σωματείο και είναι σε θέση να γνωρίζουν, δεν περίμεναν εμάς να τους «ανοίξουμε τα μάτια».

 

18 Ιούλη 2016
παρατηρητήριο.

 

Διαβάστηκε 7579 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ: ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ «ΒΟΛΙΚΗ» ΕΞΩΣΗ (ΙΣΤΟΡΙΑ Ν.5)