Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Η «ΓΟΗΤΕΙΑ» ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ «6» (ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΚΑΛΟ, ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΚΑΚΟ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η «ΓΟΗΤΕΙΑ» ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ «6»
(ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΚΑΛΟ, ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΚΑΚΟ)

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον -αν έχεις καιρό για σκότωμα- να ψάξεις την σημασία που έχουν οι αριθμοί για τους ανθρώπινους πολιτισμούς. Υπάρχουν κάποιοι που με τον καιρό και για διάφορους λόγους έχουν αποκτήσει μια ιδιαίτερη σημασία. Ο πιο σημαντικός είναι αναμφίβολα το «1» (το οποίο οι αμύητοι αποκαλούν και «μονάδα», αλλά αυτό είναι κάτι που δεν θα μας απασχολήσει σήμερα.

Λογικά θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί ότι όσο απομακρυνόμαστε από το «1» τόσο μειώνεται η σημασία των αριθμών που ακολουθούν. Γι’ αυτά όμως έχουν μιλήσει και γράψει εκτενώς οι «Πυθαγόρειοι» που όλο και κάτι παραπάνω από εμάς ήξεραν ή υποπτευόντουσαν. Ωστόσο υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός τον οποίο συνέχεια βρίσκω μπροστά μου.

Ο αριθμός αυτός είναι ο «6». Γενικά μιλώντας είναι ένας «στρογγυλός» (ζυγός) αριθμός, ο οποίος μοιάζει να είναι ένας από το σωρό, μιάς και δεν έχει κάποια ιδιαίτερη ιδιότητα (π.χ. να είναι «πρώτος», δηλαδή να διαιρείται μόνο με τον εαυτό του και το «1»). Αυτό όμως που του δίνει ιδιαίτερη αξία είναι ότι στην λαϊκή παράδοση χρησιμοποιείται για να εκφράσει το ΚΑΚΟ σε όλες του τις εκφάνσεις.

Είτε για να καταραστείς κάποιον «6 να ’ναι οι ώρες/μέρες σου», είτε για να κωδικοποιήσεις τ’ όνομα του ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΚΑΚΟΥ (του όξω από ‘δω), του Θηρίου. Όσοι συνδέθηκαν μ’ αυτόν δεν είχαν καλό τέλος. Ακόμη και ο πλέον στούρνος στην Ιστορία κάτι έχει ακούσει για την «Δίκη των έξ» όπως έμεινε στην Ιστορία η δίκη των υπευθύνων της Μικρασιατικής Καταστροφής (κυρίως του τρόπου με τον οποίο αυτή συντελέστηκε). Στην δίκη αυτή οι κατηγορούμενοι ήταν 8. Από αυτούς σε θάνατο καταδικάστηκαν οι 6 (Στρατηγός Παπούλας, Στράτος, Γούναρης, Θεοτόκης, Πρωτοπαπαδάκης και ).       

Εσχάτως το «6» ενέσκηψε και στα της Α.Ε.Κ. υποτίθεται ότι εκφράζει την χρονική διάρκεια της σύμβασης μίσθωσης του Ο.Α.Κ.Α. από την ποδοσφαιρική μας ομάδα. Όσο και να πεί κανείς το «6» ιδίως όταν μετριέται σε χρόνια είναι μεγάλο διάστημα. Όχι τόσο αν το συγκρίνεις με τον μέσο όρο ζωής, όσο γιατί πολλά μπορούν να πάνε στραβά (και αν μπορούν ΘΑ πάνε όπως μας διαβεβαιώνει ο «Νόμος του Μέρφυ») ανατρέποντας σχεδιασμούς και επιθυμίες. Η κατάσταση αρχίζει να γίνεται αφόρητη όταν το «6» ανανεωθεί προδικάζοντας την επιβεβαίωση της αρχής «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

Στην προκειμένη περίπτωση (μίσθωση του γηπέδου ποδοσφαίρου του Ο.Α.Κ.Α.) ο αριθμός «6» εκφράζει το ελάχιστο χρονικό διάστημα που θ’ απαιτηθεί για να είναι έτοιμο το γήπεδο. Ανεξαρτήτως του τρόπου (λόγου) με Τον οποίο καταλήγουμε στο «6» το αποτέλεσμα είναι το ένα και το αυτό και από την άποψη αυτή μικρή σημασία έχει για τους οπαδούς το «γιατί». Αυτό που μετρά είναι η διαρροή ότι θ’ απαιτηθούν τουλάχιστο 6 χρόνια για να δουν την ομάδα τους στην Ν. Φιλαδέλφεια.

Δεδομένου όμως ότι διανύουμε την θερινή περίοδο, που όπως και να το κάνεις κυριαρχεί η ράθυμη (χαλαρή) διάθεση (ραστώνη την λένε οι σπουδαγμένοι) ενώ σε λίγες μέρες μπαίνουμε στον Αύγουστο (που δεν υπάρχουν ειδήσεις κατά τον Έκο), σκεφτήκαμε να σας προβληματίσουμε κρατώντας σας παράλληλα σε πνευματική διέγερση με τα παρακάτω:

Θα χρειαστούν τουλάχιστον 6 χρόνια για να είναι έτοιμο το γήπεδο της Α.Ε.Κ. γιατί:

  • Η χρηματοδότηση του (από τους άλλους, όχι από τον «Τίγρη») έχει δυσκολέψει από το 2013 ως σήμερα, ενώ μόλις βγήκε στη σύνταξη και ο Σάλας (ο εν τοις πράγμασι «Διοικητικός Ηγέτης» της Πειραιώς).
  • Τόσα χρόνια θα του πάρει του υιού Μελισσανίδη να συμπληρώσει τα 10 εκ. που αρχικά (οικεία βουλήση) είχε υποσχεθεί.
  • Τόσα χρόνια θα χρειαστεί να έρθει η επέκταση του Μετρό στον Περισσό (αν το έργο εξασφαλίσει χρηματοδότηση κα «τρέξουν» γρήγορα οι διαδικασίες).
  • Τόσα χρόνια θα χρειαστούν οι υπογειοποιήσεις (αν εξασφαλίσουν χρηματοδότηση και «τρέξουν» γρήγορα οι διαδικασίες).
  • Τόσα χρόνια θα χρειαστεί ο Δήμος της Αθήνας για να βάλει την περιοχή του Άλσους Προμπονά στο Σχέδιο Πόλης καθιστώντας την έτσι δεκτική ανάπτυξης και αξιοποίησης.
  • Τόσα χρόνια -συνολικά- θα χρειαστούν υπολογίζοντας και τον χρόνο που θ’ απαιτηθεί να ξεφορτωθούμε τον Δήμαρχο (όλα τ’ άλλα είναι ήδη έτοιμα).
  • Τόσα χρόνια -συνολικά- θα χρειαστούν υπολογίζοντας ότι η Ανάπτυξη (που της έχει τηλεφωνήσει ήδη ο Τσίπρας και έρχεται) έχει ήδη ξεκινήσει και στην διαδρομή δεν θα την βρεί καμιά ατυχία.
  • Τόσα χρόνια -συνολικά- θα χρειαστούν αφού πρώτα έχει επέλθει η κάθαρση στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Στο κάτω-κάτω γιατί να ξοδεύεσαι για να φτιάξεις ομάδα και γήπεδο αν παραμένει ο Φαταούλ και η «οργάνωση» του;
  • Θα χρειαστούν τουλάχιστον τέσσερα χρόνια για να συμφωνήσει τελικά ο Κυριάκος (μετά από συμβουλή της Ντόρας) για την «απλή» αναλογική και την δημιουργία έτσι σταθερών και μακρόβιων κυβερνήσεων. Και άλλα δύο χρόνια για την κατασκευή να τα 6 (υποτίθεται ότι η Οικοδομική Άδεια έχει ήδη εκδοθεί στην τετραετία που πιέζεται ο Κυριάκος να συμφωνήσει για την «απλή» αναλογική).

Αυτές είναι όλες οι πιθανές ερμηνείες που μπορέσαμε να σκεφτούμε και είναι εννέα και όχι μόνον 6. Αν εσύ αναγνώστη μου σκέφτεσαι και κάποια άλλη, είσαι ελεύθερος να την προσθέσεις στις παραπάνω και αν θέλεις να τη μοιραστείς μαζί μας στέλνοντας μας ένα e-mail. Από κει και πέρα είσαι ελεύθερος να επιλέξεις όποια από τις παραπάνω επιθυμείς, ενώ δεν απαγορεύεται και ο μεταξύ τους συνδυασμός (ακόμη και να τις συνδυάσεις όλες μεταξύ τους).    

Εμείς από την πλευρά μας ευχόμαστε ολόψυχα η ΑΕΚάρα μας να είναι περισσότερο τυχερή απ’ όσους συνέδεσαν την μοίρα τους με τον αριθμό «6». Βέβαια υπάρχει και η πιθανότητα όλα όσα ακούστηκαν (και γράφτηκαν) για 6ετή σύμβαση με το Ο.Α.Κ.Α. οπότε όλα τα παραπάνω γράφτηκαν αδίκως.

Όμως τώρα που το σκέφτομαι γιατί η φήμη μιλούσε για 6 και όχι για 5, 7 ή 10 χρόνια; Γιατί συγκεκριμένα για 6; Άντε πάλι από την αρχή…

 

Υ.Γ. Για τις μυστικιστικές ιδιότητες του «6» πάτα εδώ.

 

 

30 Ιούλη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 3600 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο Η «ΓΟΗΤΕΙΑ» ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ «6» (ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΚΑΛΟ, ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΚΑΚΟ)