Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.Κ.: ΜΙΑ ΠΛΗΓΗ ΠΟΥ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ ΑΚΟΜΑ (ΠΟΣΟ «ΜΕΓΑΛΟΣ» ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ Ν’ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.Κ.: ΜΙΑ ΠΛΗΓΗ ΠΟΥ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ ΑΚΟΜΑ
(ΠΟΣΟ «ΜΕΓΑΛΟΣ» ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ Ν’ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;)

Εκδικάστηκε την προηγούμενη βδομάδα στο Ειρηνοδικείο Ν. Ιωνίας μια από τις δίκες με τις οποίες οι πρώην εργαζόμενοι της Ερασιτεχνικής διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους (βλέπε εδώ). Όπως θυμόμαστε η υπόθεση αυτή πάει πίσω στην περίοδο 2013-2014 όταν και με μεγάλα όνειρα και σχέδια είχε αναλάβει την διοίκηση του Σωματείου η Διοίκηση που είχε την απόλυτη έγκριση (αλλά όχι την στήριξη ειδικά την οικονομική) του Δ. Μελισσανίδη.

Είναι προφανές ότι κάθε τέτοια περίπτωση (διεκδίκηση δεδουλευμένων) αποτελεί μια ακόμα άσχημη εξέλιξη, αφού αποδεικνύει την ολοένα αυξανόμενη αφερεγγυότητα των κάθε φύσης εργοδοτών. Ωστόσο αν αυτό είναι μάλλον αναμενόμενο για επιχειρήσεις (οι οποίες και μπορεί να «πέσουν έξω»), είναι απλώς αδιανόητο για σωματεία˙ ειδικά όταν αυτά είναι του εύρους και της δυναμικής της Α.Ε.Κ.

Αν η υπόθεση που συζητήθηκε τις προάλλες στο Ειρηνοδικείο Ν. Ιωνίας δεν αφορούσε στην Α.Ε.Κ. θα μπορούσε ν’ αποτελεί ιστορία την οποία θα σχολιάζαμε στις μεταξύ μας συζητήσεις. Σε κάθε περίπτωση αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή για όλους μας. Αυτό όμως που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Αλεξίου (ο οποίος και τότε και τώρα είχε τον ίδιο ρόλο, αυτόν του «έμπιστου» του Μελισσανίδη) απαντά στο αίτημα των εργαζομένων να πληρωθούν τα χρωστούμενα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ -για την ακρίβεια του οποίου δεν έχουμε λόγο ν’ αμφιβάλλουμε- και στο Ειρηνοδικείο η πλευρά της Α.Ε.Κ. (αλήθεια πόσοι ΑΕΚτζήδες είναι σήμερα στο Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής;) υποστήριξε ότι υπεύθυνος για την πληρωμή της μισθοδοσίας των εργαζομένων ήταν ο Λαζόπουλος. Ο οποίος προφανώς ήταν «υπεύθυνος» όχι ως φυσικό πρόσωπο αλλά ως μέλος του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ.

Σύμφωνα λοιπόν με το «επιχείρημα» της Διοίκησης Αλεξίου η Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ. της οποίας ηγείται δεν χρωστά στους υπαλλήλους της που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια γιατί τα λεφτά είχε αναλάβει να πληρώσει ο Δ. Λαζόπουλος. Για να χρησιμοποιεί τέτοιο επιχείρημα ο Αλεξίου στο δικαστήριο μπορεί από νομικής άποψης να έχει κάποια αξία, αλλά από ηθικής (ΑΕΚτζήδικης) και λογικής άποψης είναι του πεταματού. Το γιατί είναι μάλλον εύκολο να το καταλάβει καθένας σας.

Αυτό που αναρωτιόμαστε εμείς είναι γιατί η Διοίκηση της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ. αφήνει να διασύρεται τ’ όνομα του Σωματείου γιατί τάχα ένα από τα πρώην μέλη του Δ.Σ. του δεν πλήρωσε (όπως είχε αναλάβει) τους μισθούς των υπαλλήλων.

Προσπαθούσαμε να καταλάβουμε πως είναι δυνατόν κάποιος (Αλεξίου) που αγαπά και νοιάζεται τόσο το Σωματείο να «δωρίζει» μόνος αυτός την 3ετία 2013-2016 σχεδόν 310 χιλιάρικα (βλέπε εδώ) και να μην πληρώνει τους εργαζόμενους και τον ιδιοκτήτη των γραφείων.

Ώσπου καταλάβαμε πως όλα πρέπει να έγιναν (αλλιώς δεν εξηγείται) βάσει σχεδίου. Βάσει σχεδίου η Ερασιτεχνική έμεινε χωρίς έμπειρους υπαλλήλους προκειμένου να μην υπάρχουν άτομα με ανάστημα να εμποδίσουν όσα επρόκειτο να συμβούν.

Παρά τα όσα όμως έχουμε καταλάβει και έχουμε τεκμηριώσει ως τώρα, υπάρχουν κανα-δυό σημεία ακόμα που δεν μπορούμε να καταλάβουμε και τα καταθέτουμε ως απορίες τις οποίες μοιραζόμαστε μαζί σας.

  • Τι σόι υπηρεσίες προσφέρει ο Αλεξίου στον Μελισσανίδη για να τον αφήνει ο τελευταίος στην θέση του;
  • Πόσο «μεγάλος» μπορεί να θεωρείται (και να είναι) κάποιος όταν ανέχεται τον Αλεξίου ως Πρόεδρο του Δ.Σ. της «Μάνας Α.Ε.Κ.»;
  • Πόσο ΑΕΚτζήδικα είναι όλα αυτά;

 

Υ.Γ. - Πρόταση: Μήπως πρέπει τα επόμενα λεφτά που θα συγκεντρώσει η ORIGINALνα τα δώσει στους πρώην εργαζόμενους της Ερασιτεχνικής και ειδικά σ’ αυτούς που έχουν παιδιά; Λέμε μήπως…

 

26 Σεπτέμβρη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 5035 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.Κ.: ΜΙΑ ΠΛΗΓΗ ΠΟΥ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ ΑΚΟΜΑ (ΠΟΣΟ «ΜΕΓΑΛΟΣ» ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ Ν’ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;)