Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΑΔΕΡΦΕ ΑΕΚΤΖΗ.

Η παρούσα ιστοσελίδα φιλοδοξεί να γίνει το σημείο αναφοράς για έγκυρη και έγκαιρη ΑΕΚτζήδικη ενημέρωση.Το παρατηρητήριο, όπως είναι ο ελληνικός τίτλος της ιστοσελίδας, μέσω των παρατηρητών του και των πηγών τους βρίσκεται παντού και γι’ αυτό μπορεί να παράσχει την εγκυρότερη πληροφόρηση για σειρά θεμάτων της ενιαίας Α.Ε.Κ.

Δεν εκπροσωπούμε τά συμφέροντα κανενός και γι’ αυτό και δεν αντιστρατευόμαστε κανέναν. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι όλα από δω και πέρα να γίνονται σωστά για να μην ξαναπεράσουμε όσα περνάμε τώρα.

Στην Αρχική σελίδα, δηλαδή εδώ πού ήδη είσαι, θα βρίσκεις τίς τελευταίες αναρτήσεις μας.          

Στην κατηγορία Χρονολόγιο, θα βρίσκεις όλα τά κείμενα της ιστοσελίδας.            

Στην κατηγορία Τα Σχόλια Μας, θα βρίσκεις τά σύντομα και αιχμηρά σχόλια μας.         

Στην κατηγορία Κατηγοριοποίηση θα βρίσκεις όλα τα κείμενα της ιστοσελίδας μας συσχετισμένα ανά θεματική ενότητα.                                    

Στην κατηγορία Κείμενα Που Μας Αρέσουν, θα βρίσκεις αναδημοσιευμένα κείμενα μη παρατηρητών.           

Στην κατηγορία Χρήσιμα Αρχεία, θα βρίσκεις υλικό αρχείου από Δημόσιες Αρχές για όλα τά τμήματα της Α.Ε.Κ.

Στη κατηγορία Σύνδεσμοι–Επικοινωνία, θα βρίσκεις συνδέσμους όσων ΑΕΚτζήδικων ιστοσελίδων εμείς έχουμε υπόψη, κατηγοριοποιημένων με βάση τον βαθμό ανεξαρτησίας τους, αλλά και θα μπορείς να επικοινωνείς μαζί μας ή να εγγραφείς για να λαμβάνεις μήνυμα με τά νέα μας.    

Τέλος επιθυμούμε να ξεκαθαρίσουμε ότι όλα τά κείμενα των συνεργατών-παρατηρητών δημοσιεύονται με ψευδώνυμο (εκτός και αν κάποιος επιλέξει διαφορετικά), όχι επειδή φοβόμαστε αλλά επειδή επιθυμούμε να σκέφτεσαι πάνω σ’ αυτά και να τά κρίνεις με βάση το περιεχόμενο και όχι τον συγγραφέα.

3 Φλεβάρη 2014,
παρατηρητές.

ΟΛΟΙ ΟΙ «ΓΝΗΣΙΟΙ ΓΑΥΡΟΙ» ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ
(ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ)

Υπάρχουν κάμποσοι τόποι στον Ελλαδικό χώρο γεμάτα ενέργεια και στα οποία οι φυσικοί νόμοι καταρρέουν. Ένας τέτοιος τόπος είναι το ποδοσφαιρικό γήπεδο του «γνήσιου Γαύρου». Όλοι μας θυμόμαστε πόσο αργά κυλούσε στο παρελθόν ο χρόνος των καθυστερήσεων όταν έπρεπε οι γηπεδούχοι να σκοράρουν. Ή πόσο στρεβλώνεται η διάσταση του χώρου στο συγκεκριμένο γήπεδο όπως μαρτυρά εκείνο το αλήστου μνήμης οφ-σάιντ του Κατσουράνη. Εκτός, όμως, από το συγκεκριμένο μέρος έχει παρατηρηθεί ότι τα συγκεκριμένα φαινόμενα «μεταναστεύουν» αν χρειαστεί και σε άλλους τόπους της Ελλάδας όπου αγωνίζονται οι «ερυθρόλευκοι».

Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ.: ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΟΔΟΥ Ν.2
(2-2 ΣΤΗΝ Α1, 0-2 ΣΤΟ CL)

Στην δεύτερη τετράδα αγώνων της η «Βασίλισσα» αγωνίστηκε σε τρία παιχνίδια στο Πρωτάθλημα με απολογισμό μια ήττα και δύο νίκες, και ένα στο CL εντός έδρας απέναντι στην Ιταλική Τρεβίζο το οποίο και έχασε. Στο μεν Πρωτάθλημα βρίσκεται με βάση τους βαθμούς στην 3η θέση με 6 (2-2) με τον Απόλλωνα Πάτρας από τον οποίο έχει χάσει στην Πάτρα. Δεδοδμένου ότι οι ομάδες στην Α1 έχουν απομείνει 13 δεν έχουν όλες τα ίδια παιχνίδια ως τώρα. Σε 4 αγώνες η Α.Ε.Κ. έχει πετύχει 291 πόντους (72,7) και έχει δεχτεί 319 (80). Στο CL βρίσκεται στην τελευταί θέση χωρίς νίκη έχοντας πετύχει 155 πόντους (77,5) και δεχτεί 175 (87,5).

ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ Α.Ε.Κ. Ν.2.
(4 ΝΙΚΕΣ, 1 ΙΣΟΠΑΛΙΑ, 1 ΗΤΤΑ)

Συμπληρώθηκαν για την Α.Ε.Κ. οι 6 πρώτες αγωνιστικές (02/12) του Πρωταθλήματος (μαζί με τα play-off). Μετά από 6 παιχνίδια η Α.Ε.Κ. με 13β. είναι 1β. πίσω από την κορυφή και τον «γνήσιο Γαύρο» συγκατοικώντας με τον «Γαύρο του Βορρά» Βόλο. Στην 3η θέση με 10β. βρίσκεται μόνος του ο Π.Α.Ο., ενώ ο Άρης είναι λόγω των -6β τρίτος πριν το τέλος με 5β. ισοβαθμώντας με Παναιτωλικό και Αστέρα Τρίπολης. Από άποψη επίθεσης με 13 έχει μαζί με τον Π.Α.Ο. την 2η επίδοση πίσω από τον Βόλο με 15 και μπροστά από τον «Γαύρο του Βορρά» με 12 και τον «γνήσιο Γαύρο» με 10. Από άποψη άμυνας με 6 έχει την 4η επίδοση πίσω από: Αστέρα Τρίπολης με 5, Π.Α.Ο., Πας Γιάννινα με 4, «γνήσιο Γαύρο» με 3 και Άρη με 2. Πίσω από την Α.Ε.Κ. είναι ο «Γαύρος του Βορρά» με 7. 

Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΕΝΟΣ «ΜΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ» - ΜΕΡΟΣ Β’
(ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ)

Ο γραφειοκρατικός λόγος για τον οποίο η Κ.Α.Ε. δεν μπόρεσε να μετακομίσει στο «Κλειστό του Γαλατσίου» ήταν (μεταξύ άλλων) ότι εκτός της Α.Ε.Κ. δεν υπήρχε κανείς άλλος να συμμετάσχει στον σχετικό διαγωνισμό νομιμοποιώντας τον. Γι’ αυτό και προκειμένου να μην κηρυχτεί ένας διαγωνισμός «άγονος» και να επαναληφθεί η διαδικασία επιστρατεύονται κάποιοι οι οποίοι δηλώνουν μεν τυπικά συμμετοχή, η οποία στη συνέχεια απορρίπτεται για τυπικούς (αλλά ουσιαστικούς) λόγους όπως η μη κατάθεση εγγυητικής επιστολής (της οποίας το ύψος αν η δουλειά είναι μεγάλη είναι ιδιαίτερα σημαντικό). Σε κάθε περίπτωση ένας διαγωνισμός που «σέβεται τον εαυτό του» (ακόμη και αν είναι κατ’ ουσία «στημένος») πρέπει να έχει πάνω από έναν συμμετέχοντες.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: «Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ» ΩΣ «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ BREXIT ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ.

Είναι γνωστό πως είναι πολύ ευκολότερη η καταστροφή (ως αποτέλεσμα μιας «επανάστασης») από την δημιουργία, η οποία χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο. Επιπλέον κάθε νέα κατάσταση απαιτεί αρκετό χρόνο μέχρι όχι μόνο να λειτουργήσει αλλά και να παράξει τις νέες ισορροπίες οι οποίες και θα χαρακτηρίζουν το σύστημα στη συνέχεια. Είναι επίσης γνωστό πως «το μέγεθος μετράει». Άλλες φορές το πολύ μεγάλο μέγεθος προσφέρει εξοικονόμηση πόρων (οικονομίες κλίμακας) και άλλες εμπόδιο για την εύρυθμη λειτουργία οπότε και απαιτείται το «σπάσιμο» σε μικρότερες και ευέλικτες μονάδες. Ακόμα και ένας «μικρός» μπορεί να γίνει «μεγάλος» εξαιτίας της συμμετοχής του σε μια οικονομική ένωση όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό, όμως, που θα έπρεπε συνεχώς να έχουμε στο μυαλό μας είναι πως στην Οικονομία όπως και στη ζωή ότι θεωρούμε ως δεδομένο «σήμερα» ενδέχεται να είναι το ζητούμενο του «αύριο». Αρκεί μια αιτία όπως «η πανδημία του κορωναϊού».

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟ «BIG
(ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ Α.Ε.Κ., ΑΡΗ & «ΓΝΗΣΙΟ ΓΑΥΡΟ» – ΗΤΤΕΣ ΓΙΑ Π.Α.Ο. ΚΑΙ «ΓΑΥΡΟ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ»)

Με την ολοκλήρωση της 7ης αγωνιστικής απομένουν άλλες 6 για το τέλος του Α’ Γύρου και την εξαγωγή κάποιων πιο έγκυρων συμπερασμάτων για το που θα καταλήξει η φετινή κούπα. Έτσι, κάθε παιχνίδι των «BIG 5» (και ειδικά τα μεταξύ τους) αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία μιας και τα περιθώρια για να ρεφάρουν τις όποιες αποτυχίες συνεχώς θα στενεύουν. Πρώτος από τους «5» αγωνίστηκε το Σάββατο ο Π.Α.Ο. στην Τρίπολη για ν’ ακολουθήσουν την Κυριακή οι Άρης και Α.Ε.Κ. (εντός με Παναιτωλικό και εκτός με Βόλο) την ίδια ώρα. Το πρόγραμμα έκλεισε με τον αγώνα μεταξύ των δύο Γαύρων στο «τηγάνι».

 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική