Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΑΔΕΡΦΕ ΑΕΚΤΖΗ.

Η παρούσα ιστοσελίδα φιλοδοξεί να γίνει το σημείο αναφοράς για έγκυρη και έγκαιρη ΑΕΚτζήδικη ενημέρωση.Το παρατηρητήριο, όπως είναι ο ελληνικός τίτλος της ιστοσελίδας, μέσω των παρατηρητών του και των πηγών τους βρίσκεται παντού και γι’ αυτό μπορεί να παράσχει την εγκυρότερη πληροφόρηση για σειρά θεμάτων της ενιαίας Α.Ε.Κ.

Δεν εκπροσωπούμε τά συμφέροντα κανενός και γι’ αυτό και δεν αντιστρατευόμαστε κανέναν. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι όλα από δω και πέρα να γίνονται σωστά για να μην ξαναπεράσουμε όσα περνάμε τώρα.

Στην Αρχική σελίδα, δηλαδή εδώ πού ήδη είσαι, θα βρίσκεις τίς τελευταίες αναρτήσεις μας.          

Στην κατηγορία Χρονολόγιο, θα βρίσκεις όλα τά κείμενα της ιστοσελίδας.            

Στην κατηγορία Τα Σχόλια Μας, θα βρίσκεις τά σύντομα και αιχμηρά σχόλια μας.         

Στην κατηγορία Κατηγοριοποίηση θα βρίσκεις όλα τα κείμενα της ιστοσελίδας μας συσχετισμένα ανά θεματική ενότητα.                                    

Στην κατηγορία Κείμενα Που Μας Αρέσουν, θα βρίσκεις αναδημοσιευμένα κείμενα μη παρατηρητών.           

Στην κατηγορία Χρήσιμα Αρχεία, θα βρίσκεις υλικό αρχείου από Δημόσιες Αρχές για όλα τά τμήματα της Α.Ε.Κ.

Στη κατηγορία Σύνδεσμοι–Επικοινωνία, θα βρίσκεις συνδέσμους όσων ΑΕΚτζήδικων ιστοσελίδων εμείς έχουμε υπόψη, κατηγοριοποιημένων με βάση τον βαθμό ανεξαρτησίας τους, αλλά και θα μπορείς να επικοινωνείς μαζί μας ή να εγγραφείς για να λαμβάνεις μήνυμα με τά νέα μας.    

Τέλος επιθυμούμε να ξεκαθαρίσουμε ότι όλα τά κείμενα των συνεργατών-παρατηρητών δημοσιεύονται με ψευδώνυμο (εκτός και αν κάποιος επιλέξει διαφορετικά), όχι επειδή φοβόμαστε αλλά επειδή επιθυμούμε να σκέφτεσαι πάνω σ’ αυτά και να τά κρίνεις με βάση το περιεχόμενο και όχι τον συγγραφέα.

3 Φλεβάρη 2014,
παρατηρητές.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΓΑΥΡΟ
(ΠΑΙΖΕΙ ΑΜΥΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ)

Στη ζωή η καθημερινότητα διαμορφώνεται από τ’ αποτελέσματα της σύγκρουσης συμφερόντων που συμβαίνει αδιάκοπα. Από κάθε άποψη αυτό είναι θεμιτό, καθώς καθένας μας παλεύει να κερδίσει ότι περισσότερο μπορεί. Τις περισσότερες φορές αυτή η σύγκρουση συμφερόντων δεν πάει μέχρι τέλους, αφού στην πορεία οι αντιμαχόμενοι έρχονται σε κάποιο είδος συμβιβασμού. Έτσι, κάθε φορά που ξεσπά μια νέα εστία σύγκρουσης οι περισσότεροι υποθέτουν ότι αυτή εκρήγνυται μόνο και μόνο για να σβήσει σε λίγο (μόλις έρθουν σε συνεννόηση/συμβιβασμό οι αντιμαχόμενοι). Αυτό συμβαίνει γιατί αν τα πράγματα αφεθούν να εξελιχθούν μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να είναι διαφορετικό απ’ αυτό που ανέμενε εκείνος που ξεκίνησε το σαματά. Εύκολο είναι να πρέπει στο τέλος σεβόμενος τον εαυτό σου να φτάσεις #mexri_teloys;

ΟΤΑΝ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ
(Α.Σ.Ο.Ε.Ε., ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ)

Μετά την παλινόρθωση της Ν.Δ. στην Εξουσία και μέσα στα πλαίσια της ιδεολογίας της η Αστυνομία έχει προχωρήσει το τελευταίο 3μηνο σε μια σειρά καταδρομικών επιχειρήσεων. Επιχειρήσεων οι οποίες έλαβαν χώρα είτε στα Εξάρχεια, είτε στη γενικότερη περιοχή (άλλωστε η Α.Σ.Ο.Ε.Ε. δεν είναι μακριά). Η επιτυχία αυτών των επιχειρήσεων δεν κρίνεται μόνο ως προς την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού, αλλά πολύ περισσότερο με την ευκολία με την οποία αυτός επετεύχθη. Επιπλέον, και με μόνη εξαίρεση των επαγγελματιών της πολιτικής όσων πολιτεύονται με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και όσων αρέσκονται να δίνουν μάχη μέσω του fb οι πολίτες ελάχιστα αντιμετώπισαν αρνητικά τις επιχειρήσεις αυτές. Από πολιτική άποψη αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες στην πλειοψηφία τους θεωρούν τις επιχειρήσεις αυτές υποχρέωση της Πολιτείας για την αποκατάσταση της Τάξης (όποιο περιεχόμενο και αν δίνει καθένας μας).

ΟΤΑΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΛΑΘΟΣ ΑΤΟΜΑ
(ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ Ν’ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΟΝΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ)

Έχει επιβεβαιωθεί πολλές φορές στην πράξη πως όπου μαζεύονται πολλοί και λειτουργούν συλλογικά δεν συμπεριφέρονται πάντα εξυπνότερα απ’ όσο θα συμπεριφέρονταν καθένας τους ατομικά. Ο συναγελασμός λειτουργεί αναγκαστικά εξισωτικά προς τα κάτω▪ αφαιρεί ευφυία από τους ευφυείς προκειμένου αυτοί να φτάσουν τον μέσο όρο της αγέλης. Ακόμη χειρότερα όταν εντός της αγέλης κυριαρχεί το συναίσθημα (μια κοινή παθολογική αγάπη για μια ομάδα για παράδειγμα). Όταν, λοιπόν, ισχύουν όλα τα παραπάνω η αγέλη συμπεριφέρεται παράλογα. Τόσο περισσότερο όσο πιο λογική δείχνει με πρώτη ματιά η αντίδραση της. Άλλωστε, όπως μεταξύ άλλων σημειώνει και ο Ν. Γκάτσος «Το γαρ πολύ του έρωτος γεννά παραφροσύνη» (βλέπε εδώ).

ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
(ΠΟΣΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΑΣΥΛΟ;)

Άλλη μια επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου έφτασε. Τούτη είναι η πρώτη με Κυβέρνηση Ν.Δ., μια Κυβέρνηση η οποία ξυπνά τα «Αριστερά αντανακλαστικά» τόσο της «κοινοβουλευτικής» όσο και της «εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς». Στο επίκεντρο του εορτασμού βρίσκεται η νομική κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου. Μια κατάργηση που αφορά ένα θέμα «ταμπού» για το μόρφωμα που κάποιοι αποκαλούν «προοδευτική παράταξη». Όσο, όμως, εμφατικό ζήτημα και να είναι το ακαδημαϊκό άσυλο υπάρχει και το ζήτημα ουσίας▪ το οποίο στην περίπτωση μας συνοψίζεται στο εξής: Επηρεάζει και πόσο το ακαδημαϊκό άσυλο την ποιότητα των σπουδών; Επιπρόσθετα πρέπει ν’ αναρωτηθούμε κατά πόσον το ακαδημαϊκό άσυλο λειτούργησε ως θεσμός στο παρελθόν προστατεύοντας τόσο τους φοιτητές όσο και τα ίδια τα ιδρύματα από εξωτερικές επεμβάσεις.

Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ.: ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΟΔΟΥ Ν.3
(ΚΑΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ)

Μετά και την τρίτη τετράδα αγώνων η «Βασίλισσα» συνεχίζει ν’ αφήνει ανάμικτα συναισθήματα. Σε έξι αγώνες έχει δύο νίκες (εντός και οι δύο) και τέσσερις ήττες με την τελευταία από τον ουραγό Ρέθυμνο (για το οποίο ήταν η πρώτη του νίκη στο Πρωτάθλημα). Πλέον η «Βασίλισσα» είναι στην ένατη θέση της βαθμολογίας και στην πέμπτη με βάση τ’ αποτελέσματα. Από την άλλη στο CL με τέσσερις νίκες σε πέντε παιχνίδια η Α.Ε.Κ. βρίσκεται στην δεύτερη θέση με τα ίδια αποτελέσματα με την Χάποελ Ιερουσαλήμ από την οποία έχει και την μοναδική της μέχρι τώρα ήττα. Στα τελευταία παιχνίδια η «Βασίλισσα» εμφανίζεται ελαφρώς βελτιωμένη. Ωστόσο, η απορία παραμένει: Γιατί κάθε χρόνο πρέπει καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν να κάνει τόσες προσθαφαιρέσεις; Πιστεύουμε ότι η απάντηση θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ: ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ Η Π.Α.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ;
(ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ;)

Εδώ και καιρό σε πλήθος κειμένων μας υποστηρίζουμε ότι ο βασικότερος χρηματοδότης της Α.Ε.Κ. (Π.Α.Ε., «Δικέφαλος 1924. Α.Ε.» και «Ένωση Φίλων Α.Ε.Κ.») είναι ο κόσμος της και ειδικότερα όσοι αγοράζουν διαρκείας. Ένας ακόμη χρηματοδότης της Α.Ε.Κ. είναι και οι παίκτες της ειδικά αυτοί που έκαναν την πορεία στο EUROPA και την έβαλαν στους ομίλους του CL. Αυτοί οι δύο χρηματοδότες εξασφάλισαν στην Π.Α.Ε. ένα πακτωλό για τα Ελληνικά οικονομικά δεδομένα χρημάτων. Χρήματα, τα οποία αν χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά για τις ανάγκες της Π.Α.Ε. θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην δημιουργία μιας δυνατότερης (και ανταγωνιστικότερης) ομάδας. Ο σχεδιασμός, όμως, του «Διοικητικού Ηγέτη» ήταν διαφορετικός.

 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική