Font Size

SCREEN

Cpanel

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΘΑ «ΔΕΙΞΟΥΝ» ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑΣ» (ΣΥΝΤΟΜΑ, ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΘΑ «ΔΕΙΞΟΥΝ» ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑΣ»
(ΣΥΝΤΟΜΑ, ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ)

Αγαπητέ μου ΑΕΚτζή. Εσύ που έχεις γίνει αντικείμενο κοροϊδίας την τελευταία 3ετία (αλλά και παλιότερα επί Διοίκησης Ντέμη) σχετικά με το ζήτημα του νέου γηπέδου της Α.Ε.Κ. Εσύ που έχεις γίνει αντικείμενο χλευασμού από τους Γαύρους χωρίς να έχεις την παραμικρή ευθύνη γι’ αυτό. Εσύ που ψάχνεις μέσα στον κουρνιαχτό (την σκόνη και τον θόρυβο που σηκώνει το κοπάδι που περνά) των κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων και όσων γράφουν κάποιοι «πουθενάδες» ή «περίεργοι» να δεις τι στην ευχή ισχύει για το γηπεδικό. Εσύ που έχεις τόσες απορίες διάβασε τα παρακάτω για να καταλάβεις πως έχουν τα πράγματα.

Μια σειρά πολιτικών (και τεχνοκρατικών) αποφάσεων θα κρίνουν οριστικά το μέλλον του «Σχεδίου Μελισσανίδη» για το γήπεδο της Α.Ε.Κ. γνωστού και ως «Αγιά Σοφιά». Τις αποφάσεις αυτές θα τις λάβουν μια σειρά από υπηρεσίες οι οποίες εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με το ζήτημα αυτό.

 

Υ.Π.ΕΝ. (πρώην Υ.ΠΕ.Κ.Α. –πρώην Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.)

  • Η έγκριση, από την Αρχιτεκτονική Επιτροπή (η οποία ασχολείται με τα σχέδια των όψεων των κτηρίων, κυρίως), είναι το πιο εύκολο κομμάτι. Όχι επειδή δεν θα βρει πράγματα, που πρέπει ν’ αλλάξουν. Υπάρχουν αρκετά σημεία, για τα οποία έχουμε γράψει, όπως οι πυλώνες φωτισμού, οι οποίοι πρέπει ν’ αφαιρεθούν και ο φωτισμός να ενσωματωθεί στο στέγαστρο των κερκίδων.
  • Η πραγματική πρόκληση είναι το έργο να πάρει την έγκριση του Αυτοτελούς Τμήματος Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Έργου (για να μην ζορίζονται και οι «εξεγερμένοι») σχετικά με το ιδιοκτησιακό σκέλος του γηπέδου. Όπως πληροφορούμαστε από τον κύριο Έρτσο (βλέπε εδώ) ενόψει της τελικής της γνωμάτευσης, απευθύνθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Ν.Σ.Κ.), από το οποίο ζητά να της απαντήσει, αν «Δικέφαλος» δικαιούται να υπογράψει σύμβαση, με την Ερασιτεχνική. Με την κίνηση αυτή, το Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας πετυχαίνει, ταυτόχρονα, «μ' ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια». Από τη μια, εκτονώνει την πίεση, που δέχεται και, από την άλλη, κερδίζει χρόνο. Πρέπει να σημειωθεί, ότι η γνωμάτευση είναι δεσμευτική, ουσιαστικά, για τον Υπουργό (θα είναι, άραγε, τότε, ο Σκουρλέτης;) ο οποίος, όμως, αν έχει τα κότσια, μπορεί και να την αγνοήσει.   

Παίρνοντας και τις δύο παραπάνω εγκρίσεις ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση της Οικοδομικής Άδειας από την Δ.Α.Ο.Κ.Α.

 

Περιφέρεια Αττικής

Με την Περιφέρεια Αττικής υπάρχουν δύο μέτωπα:

  • Το πρώτο αφορά τη χρηματοδότηση μέρους του κόστους (1/4, αν υπολογίσουμε το συνολικό κόστος, με Φ.Π.Α.), με τα γνωστά μας 20 εκ. Ευρώ, τα οποία έχουν δεσμευθεί, στον Προϋπολογισμό της.
  • Το δεύτερο είναι η εκτέλεση, από την Περιφέρεια, των δύο υπογειοποιήσεων, οι οποίες είναι απαραίτητες, για τη λειτουργία του γηπέδου, αφού το υπόγειο πάρκινκ του γηπέδου έχει είσοδο και έξοδο και στις δύο. Το ζήτημα όμως είναι, ότι, για τις υπογειοποιήσεις, ΔΕΝ υπάρχει καμία μελέτη, στην Περιφέρεια και, συνεπώς, ούτε και Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και δεν μπορούν να εγγραφούν τα σχετικά ποσά, ακόμα, στον Προϋπολογισμό του 2017.

Άρα, σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια (της οποίας η συμβολή στο έργο είναι κρίσιμη, ειδικά, εξαιτίας της εκτέλεσης των δύο υπογειοποιήσεων) όλα θα κριθούν, από την δημοσίευση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού, για το 2017. Δυστυχώς, με τη μέχρι τώρα πληροφόρηση, τα κονδύλια, για τις υπογειοποιήσεις, ΔΕΝ θα είναι μέσα. Δεδομένων, δε, των γραφειοκρατικών εγκριτικών διαδικασιών, το χρονικό διάστημα, που απομένει, μέχρι τις αρχές Γενάρη, οπότε και εγκρίνεται ο Προϋπολογισμός, δεν θεωρείται αρκετό, για να περιληφθούν, σ’ αυτόν, τα κεφάλαια που απαιτούνται. Φυσικά, κάθε Προϋπολογισμός μπορεί ν’ αναθεωρηθεί, στη διάρκεια του έτους. Αυτό, όμως, θα σήμαινε, ότι υπάρχουν (περισσεύουν) τα σχετικά ποσά, κάτι που, στη δεδομένη συγκυρία, είναι απίθανο. Αν, δε, πιστέψουμε και κάποιες «κακές γλώσσες», ενδεχομένως, υπάρχει ζήτημα, με τη διατήρηση και σ’ αυτόν τον Προϋπολογισμό της πίστωσης, για τα γνωστά 20 εκ. ευρώ, που προορίζονται, αποκλειστικά, για την ανέγερση του γηπέδου.      

(Σημείωση: Μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου κειμένου προέκυψαν εξελίξεις (τις οποίες έφεραν στο φώς οι «εξεγερμένοι») σχετικά με το σήριαλ των «υψομετρικών». Εξελίξεις οι οποίες επιβεβαιώνουν όλα όσα μέχρι τώρα έχουμε γράψει για το γήπεδο και την διαχείριση του από τον Μελισσανίδη και τους συνεργάτες του. Επειδή το θέμα είναι σοβαρό και επειδή πρέπει να δοθούν και οι πρέπουσες απαντήσεις, θα το σχολιάσουμε την επόμενη βδομάδα. Έτσι αποφεύγουμε τον κίνδυνο να δημιουργηθεί σύγχυση με όσα περιέχει το παρόν κείμενο).

 

Υ.Γ.1. Καλά θα κάνουν μερικοί, πριν χαρακτηρίζουν κάποιους, να είναι καλά διαβασμένοι, γιατί, αλλιώς, εκτίθενται και μάλιστα άσχημα. Για παράδειγμα, ο χαρακτηρισμός «κηφήνας» χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει αυτόν που τρώει (πληρώνεται), χωρίς να κάνει τίποτα (δεν παράγει έργο), όπως η μεγάλη πλειοψηφία των ρεπόρτερ της Α.Ε.Κ.

Από την άποψη, όμως, της εντομολογίας, ο κηφήνας, ως η αρσενική μέλισσα της κυψέλης, έχει κυρίως την αποστολή να γονιμοποιήσει τη βασίλισσα. Χωρίς την γονιμοποίηση της οποίας δεν υπάρχει μελίσσι. Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, από έρευνες, χωρίς τους κηφήνες, η παραγωγή μελιού πέφτει κατακόρυφα (βλέπε εδώ). Μάλιστα, όσο περισσότεροι είναι οι κηφήνες, τόσο μεγαλύτερη είναι και η παραγωγή. Άλλωστε, η Φύση δεν είναι γνωστή, για σπατάλη πόρων.

Καλά θα κάνουν, λοιπόν, μερικοί, πριν γράψουν κάτι, να το ψάχνουν, λίγο παραπάνω. Όχι τίποτα άλλο, αλλά έτσι δεν θα επιδεικνύουν την αμάθειά τους. Αν θέλουν να βγάλουν χολή να βρουν άλλους τρόπους έκφρασης, αν και εμείς τους συνιστούμε να είναι πολύ προσεκτικοί, γιατί πολλά θ’ αλλάξουν, σύντομα και τότε…  

Υ.Γ.2. Προς «εξεγερμένους»: Αν γράφαμε σωστά και τους τίτλους Τμημάτων, Γραμματειών και Διευθύνσεων, με τι θ' ασχοληθείτε εσείς και θα νοιώσετε όμορφα; Πριν ένα χρόνο, πανηγυρίζατε, ότι το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Έργου «έβαζε πάγο», στα σχέδια του Μελισσανίδη (βλέπε εδώ). Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν ίσχυε, ούτε τότε, ούτε ισχύει και τώρα ισχύει. Αν ίσχυε, δεν θα φοβόσαστε (όπως προκύπτει από το τελευταίο σας σημείωμα) μην τυχόν το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Έργου υποκύψει στις πιέσεις και βγάλει γνωμοδότηση, υπέρ του Μελισσανίδη. Γι' αυτό και γράφετε, ότι δεν πρέπει να γνωμοδοτήσει το Αυτοτελές Τμήμα, μιας και εκκρεμεί σχετική δίκη.

Ευτυχώς για εσάς που ο Μελισσανίδης με την τραγική διαχείριση (από την αρχή) του ζητήματος σας δίνει το δικαίωμα να γίνετε τιμητές της «νομιμότητας». Αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του και δεν ήθελε να βγάλει λεφτά από το γήπεδο θα το είχε ήδη τελειώσει εκμεταλλευόμενος όλα τα νομικά όπλα που διαθέτει η Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ.

 

21 Οκτώβρη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 5838 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΘΑ «ΔΕΙΞΟΥΝ» ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑΣ» (ΣΥΝΤΟΜΑ, ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ)