Font Size

SCREEN

Cpanel

ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»; («ΕΚ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΡΧΕΣΘΕ»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»;
(«ΕΚ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΡΧΕΣΘΕ»)

Σήμερα θα βρισκόμαστε σε μια περίεργη θέση, γιατί μ’ όσα είχαμε αποφασίσει να γράψουμε θα φαινόταν ότι «υπερασπιζόμαστε» τον Μελισσανίδη. Αυτό όμως είναι πάντα ένα ενδεχόμενο όταν γράφεις την Αλήθεια, η οποία ΔΕΝ έχει μόνο μια όψη. Ευτυχώς ήρθαν τα ευχάριστα νέα τόσο του ετήσιου υποχρεωτικού καθαρισμού του οικοπέδου (για να μειωθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς) όσο και της είδησης ότι ο «Τίγρης» έχει κλείσει παπά για να κάνει αγιασμό στο οικόπεδο. Έναν αγιασμό που προφανώς έχει σκοπό να ξορκίσει τα «δαιμόνια» και τα «καλικαντζάρια» που αντιστρατεύονται το νέο γήπεδο της Α.Ε.Κ. Ωστόσο, μιας και εμπλέκεται ο «Κουροπαλάτης» (μη το ξεχνάμε αυτό) μιλάμε για ένα πραγματικό σόου. Ένα σόου στο οποίο θα επιστρατευτούν ΟΛΟΙ και θα έχει σκοπό την περαιτέρω ανύψωση του ηθικού.

Όμως, η είδηση του αγιασμού έχει και μια άλλη λειτουργία. Διασκεδάζει τις μέχρι τώρα εντυπώσεις για τις συνεχείς άστοχες προβλέψεις σχετικά με την έκδοση της Οικοδομικής Άδειας. Αυτά, όμως, τα διαβάζετε από τα φερέφωνα της «επίσημης Α.Ε.Κ.». για να πάμε στο κανονικό ρεπορτάζ.

Απ’ ότι μαθαίνουμε, λοιπόν, μια κάποια Οικοδομική Άδεια θα εκδοθεί. Όπως σας έχουμε προϊδεάσει η συγκεκριμένη Άδεια θα έχει προβλήματα και η προσφυγή στο ΣτΕ θα πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένη. Αν η έκδοση της Άδειας πρέπει να θεωρείται σίγουρη, ωστόσο, το «φλέγον» (ουσιαστικό) ζήτημα είναι ποιών «υπηρεσιακών παραγόντων» θα έχει την υπογραφή. Αν, για παράδειγμα, έχει την υπογραφή της άπειρης υπαλλήλου που χρεώθηκε τον φάκελο ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ την υπογραφή του προϊσταμένου της Δ.Α.Ο.Κ.Α. αλλά ΕΧΕΙ τις υπογραφές των ανωτέρων του, ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ (το οποίο όσοι κυνηγάνε την υπόθεση θα εκμεταλλευτούν δεόντως).

Και ερχόμαστε στο αρχικό κείμενο που είχαμε σκοπό να γράψουμε και το οποίο από μια άποψη θα μπορούσε να θεωρηθεί ως «υπεράσπιση» του Μελισσανίδη.

Είναι άδικο (και η αδικία είναι κακό πράγμα) να θεωρούμε υπεύθυνο για τις άστοχες προβλέψεις σχετικά με την έκδοση της Οικοδομικής Άδειας τον Μελισσανίδη. Ο «Τίγρης» μας λέει -είτε ο ίδιος είτε μέσω διαρροών- όσα τον διαβεβαιώνουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι. Όπως πρέπει όλοι σας να έχετε καταλάβει μέχρι τώρα ο Μελισσανίδης (και το επιτελείο του) μιλά μ’ έναν (το πολύ δύο) άνθρωπο από την Κυβέρνηση (το «ποιος» είναι το έχει πει ο ίδιος). Ο Κυβερνητικός του «σύνδεσμος» επικοινωνεί με τις Δημόσιες Υπηρεσίες και πάει λέγοντας.

Προφανώς κάπου στην αλυσίδα αυτή ξεκινά το «χαλασμένο τηλέφωνο». Καθένας από τους εμπλεκόμενους προκειμένου να μην δυσαρεστήσει τους από πάνω, τους λέει αυτό που θέλουν ν’ ακούσουν. Όταν δε το πράγμα σκαλώνει τότε ξαναρχίζει άλλη μια φορά το ίδιο παιχνιδάκι. Μέχρι τώρα τον «μουτζούρη» τον χρέωναν στον Βασιλόπουλο και τον Λαφαζάνη.

Πάντως από τον μόνο που ΔΕΝ πρέπει να έχουμε παράπονο είναι από την παρούσα Κυβέρνηση, η οποία λέει στον καθένα ότι θέλει ν’ ακούσει. Υπόσχονται στον «Τίγρη» μια οποιαδήποτε Άδεια (ακόμη και αν αυτή με τον τρόπο που θα εκδοθεί «πέσει» αργότερα στο ΣτΕ) για να κάνουν μαζί του «κολεγιά». Όπως, «κολεγιά» κάνουν με τον Σαββίδη, αλλά και τις υψηλού επιπέδου συναντήσεις με τον Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιά Βαγγέλη Μαρινάκη. Εκτός από το δικό μας γήπεδο, παραχωρούν επίσημα το Σ.Ε.Φ. και το κλειστό του Ο.Α.Κ.Α. σε Γαύρο και Π.Α.Ο. αντίστοιχα. Και για να μη μας αφήσουν και εμάς παραπονεμένους μας δίνουν το κεντρικό γήπεδο τένις να το μετασκευάσουμε σε κλειστό μπάσκετ (τα υπόλοιπα γήπεδα του τένις θα τα αξιοποιήσει η Ερασιτεχνική με το αντίστοιχο τμήμα της). Η μεγαλύτερη, όμως, σπέκουλα είναι με το γήπεδο του Π.Α.Ο. με την αδειοδότηση του οποίου θα ήθελε ο Τσίπρας να έχουν τελειώσει ως του χρόνου το Καλοκαίρι μιας και το Φθινόπωρο πάει σε πρόωρες εκλογές. Ότι αρπάξει, δηλαδή…

Απ’ όλο αυτό τον τζερτζελέ λυπάμαι οποιονδήποτε δίνει βάση στις κυβερνητικές εξαγγελίες. Γιατί ειδικά για τα γήπεδα ποδοσφαίρου Α.Ε.Κ. & Π.Α.Ο. (για τα μπασκετικά γήπεδα δεν φαίνεται να υπάρχουν τυπικά εμπόδια) υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα. Εκτός, όμως, από τους οπαδούς των δύο ομάδων λυπάμαι και τους κυβερνητικούς βουλευτές και τα κομματικά στελέχη οι οποίοι έχουν χάσει τον μπούσουλα. Για παράδειγμα, απορούν και εξ ίστανται για την επιλογή της Ελλάδας να καταθέσει έφεση κατά της απόφασης για αποζημίωση των παρανόμως εργαζομένων στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας. Αν η απορία τους και η αντίδραση τους είναι για το (πολιτικό) θεαθήναι είναι κατανοητό. Αν, όμως, είναι γνήσιες τότε φαίνεται πως ΔΕΝ έχουν καταλάβει ότι είναι Κυβέρνηση. Γιατί αν το είχαν καταλάβει θα κατανοούσαν ότι ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ.

Γι’ αυτό σας λέω ΔΕΝ φταίει ο «Διοικητικός Ηγέτης» για τις λάθος προβλέψεις. Ότι του λέει ο «σύνδεσμος» του στην Κυβέρνηση μας μεταφέρει.

Κλείνοντας σχετικά με το σόου του αγιασμού προτείνω να το σκεφτούν λίγο και να το οργανώσουν όπως αρμόζει στην Α.Ε.Κ. και όχι σαν Γ.Σ. της Ερασιτεχνικής στην οποία κάνει εμφάνιση guest ο Μελισσανίδης. Αν και δεν υπάρχει κάποιος οδηγός σχετικά με το πως στήνεται ένα τέτοιο σόου καλό θα ήταν ν’ αποφύγουν τις κακογουστιές. Δεν θα ήταν καλό να μας μείνει στην μνήμη σαν επαρχιώτικο πανηγύρι.

 

21 Ιούλη 2017
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 5087 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»; («ΕΚ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΡΧΕΣΘΕ»)