Font Size

SCREEN

Cpanel

ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΙΛΩΝ Α.Ε.Κ.» ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΙΚΟ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΙΛΩΝ Α.Ε.Κ.» ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΙΚΟ

Δημοσιεύουμε, σήμερα, την τελευταία ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Ένωσης Φίλων ΑΕΚ σχετικά με το γηπεδικό. Το γηπεδικό, το οποίο από όποια πλευρά και αν το δούμε μπαίνει στην πλέον κρίσιμη φάση του. Ακολουθεί η ανακοίνωση τόσο σε κείμενο όσο και σε pdf.

www.filoiaek.gr

filioiaek2011@gmail.com

ΦΤΑΝΕΙ, ΠΙΑ!!!

ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟ

Φτάνει πιά!!! Ο κόσμος της Α.Ε.Κ. έχει παραπλανηθεί, από αναληθέστατες δηλώσεις – εξαγγελίες και παραπληροφόρηση των επιτηδείων, οι οποίοι, με τη θλιβερή συνεπικουρία του οπαδικού τύπου και μεμονωμένων δημοσιογράφων, που, είτε είναι θύματα παραπληροφόρησης, είτε φερέφωνα πηγών παραπληροφόρησης, έχουν αποπροσανατολίσει και διχάσει τον κόσμο της Α.Ε.Κ. προσπαθώντας να χαρακτηρίσουν τους ΑΕΚτζήδες, που σκέπτονται και προβληματίζονται, ως «εσωτερικούς εχθρούς», «προδότες», αρνητές του γηπέδου, «γραφικούς» και άλλα παρόμοια. Και αυτό, σκόπιμα, για να μην ακουσθούν οι απόψεις τους και αναδειχθεί η αλήθεια, στοχοποιώντας τους, παράλληλα, σε δήθεν «αγανακτισμένους οπαδούς», για να βιαιοπραγήσουν εναντίον τους.

Κάθε νοήμων άνθρωπος γνωρίζει, ότι, όταν η Πολιτεία ΔΩΡΙΖΕΙ δημόσιο ακίνητο, για κοινωφελή σκοπό, π.χ. για να γίνει ένας «Ναός» ή χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων, το δωρίζει, για να εξυπηρετήσει τους κοινωνικούς αυτούς σκοπούς και δεν μπορεί η Επιτροπή ή το Σωματείο, που εκπροσωπεί τους πιστούς, να το μεταβιβάσει σε ιδιώτη ή «Α.Ε.», που θα κερδοσκοπεί, σε βάρος των πιστών εκμεταλλευόμενη τα πιστεύω και τις πολιτιστικές ανάγκες τους.

Αυτό, ακριβώς, γίνεται, με το γήπεδο της Α.Ε.Κ, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία. Το ακίνητο, που της ΔΩΡΙΣΕ η Πολιτεία, «προς ίδρυσιν γυμναστηρίου», του οποίου σκοπός θα είναι «…η περισυλλογή και συγκέντρωσις των εκ Κωνσταντινουπόλεως εν Αθήναις και Πειραιά αθλητών προς συνέχισιν του έργου των διαφόρων αθλητικών και Γυμναστικών, εν γένει, Σωματείων Κωνσταντινουπόλεως, των οποίων ενεργά μέλη οι αθληταί ούτοι, καθώς και η διάδοση της Γυμναστικής και του φιλάθλου αισθήματος παρά τη νεολαία και ιδία η εκ Κωνσταντινουπόλεως τοιαύτη, προς διάπλασιν αλκίμων σωμάτων, ψυχών θαρραλαίων και χαρακτήρων ευγενικών, ικανών προς εκπλήρωσιν πασών των προς την Πατρίδα,τα άτομα, την κοινωνίαν και την οικογένειαν υποχρεώσεων,ενισχυομένης ούτω, εκ πνεύματος αμίλλης και αδιασπάστου αλληλεγγύης της προόδου του Έθνους», προσπαθούν να το μετατρέψουν σε ιδιωτική ΑΡΕΝΑ ή θέατρο παροχής δημοσίου θεάματος, με επαγγελματίες ποδοσφαιριστές με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος. Αδιαφορούν για τον κοινωφελή σκοπό που παραχωρήθηκε στην Α.Ε.Κ. το οικόπεδο, για τους αθλητές και την νεολαία της περιοχής και με διάφορες μεθοδεύσεις προσπαθούν να ιδιοποιηθούν το οικόπεδο.

Ρωτάμε τους κυρίους αυτούς, που αποφάσισαν την παραχώρηση, για μισό αιώνα και, μάλιστα, ΔΩΡΕΑΝ, το οικόπεδο, που κληρονόμησε η Α.Ε.Κ. με αγώνες και θυσίες των παππούδων μας, αν είχαν κληρονομήσει, από τον πατέρα τους, ένα οικόπεδο, για να κτίσουν το σπίτι τους, θα το παραχωρούσαν, σε εργολάβο, χωρίς αντάλλαγμα, για να το παραλάβουν, μετά από 49 χρόνια; Να το κάνουν τι; Να το ανακαινίσουν, με έξοδά τους ή να το κατεδαφίσουν;

Δυστυχώς, την κοινή αυτή λογική δεν την ενστερνίσθηκαν και Κρατικοί λειτουργοί της χώρας μας, παρά το γεγονός, ότι, από το Σύνταγμα (άρθρο 16 παρ. 9): «O αθλητισμός τελεί υπό την προστασία και την ανώτατη εποπτεία του Κράτους». Έτσι, εντελώς παράλογα, θέσπισαν το άρθρο 42 του Ν.4277/2014, με το οποίο, για τη διευκόλυνση των επιχειρηματικών συμφερόντων, μετετράπη το δικαίωμα κυριότητας της Α.Ε.Κ, στο οικόπεδο, σε απλό δικαίωμα χρήσεως, δηλαδή, έγινε νοικάρισσα, από ιδιοκτήτρια, καταργώντας, ταυτόχρονα και το δικαίωμα εισπράξεως αμοιβής, από την παραχώρηση της χρήσεως σε τρίτους, για αγώνες ή άλλες εκδηλώσεις.

Πιστεύουμε, ότι, η σημερινή Κυβέρνηση, σύμφωνα με τις προεκλογικές της εξαγγελίες, με τις οποίες πρεσβεύει την αρχή: «Αθλητισμός για τον άνθρωπο και όχι για τα κέρδη», απορρίπτοντας το μοντέλο του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού, θα εφαρμόσει τις εξαγγελίες της και τη νομιμότητα, στον αθλητισμό, αποτρέποντας την παράβαση των νόμων, από διαφόρους αρμοδίους.

Δεν γνωρίζουν οι κύριοι αυτοί ή κάνουν ότι δεν γνωρίζουν, ότι, η παραχώρηση οικοπέδου του Δημοσίου, για κοινωφελείς σκοπούς, αποτελεί πράγμα εκτός συναλλαγής, που προορίζεται για την εξυπηρέτηση κοινωνικών αναγκών, όπως είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις, για να αθλούνται οι πολίτες και δεν μπορεί να παραχωρηθεί, για γίνει εμπορική επιχείρηση δημοσίου θεάματος, με σκοπό το κέρδος.

Δεν γνωρίζουν, ότι, σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. 9 του αθλητικού νόμου 2725/1999, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ «η καθ’ οιονδήποτε τρόπο, μερική ή ολική, εκποίηση και αλλαγή χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων των αθλητικών σωματείων», όταν, δε, ο νόμος απαγορεύει κάτι, δεν μπορεί ιδιωτική βούληση και με ομόφωνη ακόμη απόφαση Γ.Σ, να αποφασίσει διαφορετικά, κάθε, δε, αντίθετη απόφαση, είναι ανυπόστατη, σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα (άρθρα 175 και 180).  

Ευτυχώς, μέσα στον κυκεώνα του ξεπουλήματος των πάντων, στα ιδιωτικά συμφέροντα, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων η Ελληνική Δικαιοσύνη, που, με την 8648/2017 απόφαση, δέχθηκε ως βάσιμο τον πρώτο λόγο της αγωγής μελών του σωματείου, παρέλκουσας της εξετάσεως των λοιπών λόγων, όπως αναφέρεται στην απόφαση και έκρινε, ότι η Γ.Σ. της 3/2/2015, με την οποία εγκρίθηκε το επαίσχυντο «ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΟ», με το οποίο, το οικόπεδο της ΑΕΚ, στη Ν. Φιλαδέλφεια, για 49 χρόνια, δωρεάν, παραχωρήθηκε στη ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε. ήταν ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ, με άλλα λόγια, συγκέντρωση καφενείου, όπως ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟ και ανύπαρκτο ήταν και το Δ.Σ. της Α.Ε.Κ. που επικαιροποίησε και υπόγραψε τη «Λεόντειο» αυτή σύμβαση και, ως εκ τούτου, η παραχώρηση είναι ανυπόστατη.

Με την απόφαση αυτή, οι αγώνες μας, για την περιφρούρηση των δικαιωμάτων της «Μάνας Α.Ε.Κ.», δικαιώθηκαν. Πλέον, μετά την ανυπαρξία της παραχώρησης του οικοπέδου, στη ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΑΕ, κατά τη γενική αρχή του δικαίου, ό,τι κτίζεται, σε αυτό, ανήκει στον κύριο του εδάφους. Ας βάλουν όσα κεφάλαια απαιτούνται οι ευεργέτες του σωματείου μας, για να κτίσουν αθλητικές εγκαταστάσεις, που θα ανήκουν, θα τις διαχειρίζεται και θα τις εκμεταλλεύεται η νόμιμη διοίκησή του. Θα τους ευγνωμονούμε, ως μεγάλους ευεργέτες της Α.Ε.Κ. και θα προτείνουμε να τοποθετηθούν και τα αγάλματά τους, στους αθλητικούς χώρους, για να τους τιμούν οι νέες γενιές των φιλάθλων μας. Άλλωστε, οι μεγάλοι ευεργέτες του Γένους μας, όπως, ο Μαρασλής, Ο Συγγρός, κ.λ., δεν διέθεσαν τα χρήματά τους, για να κάνουν επιχειρήσεις, αλλά τα δώρισαν, για να γίνουν κοινωφελή έργα, που εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο. Αυτό έκαναν και οι ευεργέτες της Α.Ε.Κ, Λουκάς Μπάρλος και Νίκος Γκούμας και αυτό πρέπει να κάνουν και οι σημερινοί ευεργέτες της Α.Ε.Κ.

Δυστυχώς, όμως, οι επίδοξοι δωρητές – ευεργέτες του σωματείου μας δεν εναρμονίσθηκαν, με την κοινή λογική, αλλά και με τους νόμους της δημοκρατικής μας χώρας, που στηρίζονται στην αρχή, που καθιέρωσαν οι πρόγονοί μας, ότι: «νόμος ο πάντων Βασιλεύς, θνητών και αθανάτων». Παραπλανήθηκαν, από διαφόρους ακριβοπληρωμένους δήθεν ειδικούς, μάνατζερς και παρατρεχάμενους, ότι υπάρχουν άλλοι νόμοι, για τους « θνητούς» και άλλοι για τους «αθανάτους», με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η κατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων, για μια τριετία, τουλάχιστον. Αν μας άκουγαν, δηλαδή, αν άκουγαν την κοινή λογική, σήμερα, οι ομάδες μας θα αγωνιζόντουσαν στις δικές μας εγκαταστάσεις. Από την αρχή, τους είπαμε, ότι δεν μπορεί να εκδοθεί άδεια, στο όνομα άλλου, αλλά μόνο στο όνομα της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ.. Με τις διάφορες, νομικά, ευάλωτες ενέργειες και μεθοδεύσεις αυτών που «τρέχουν» το θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων, που έλαβαν σαν πρότυπο το μοντέλο γηπέδου «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ», έχουν δημιουργηθεί τόσα προβλήματα, που, πολύ φοβούμαστε, θα βαλτώσει και πάλι η υλοποίηση του ονείρου μας, κάτι που απευχόμαστε.

Εμείς, ως μέλη της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΙΛΩΝ Α.Ε.Κ, από δεκαετίας και πλέον, αγωνιζόμαστε :

α) για γήπεδο, στη Ν. Φιλαδέλφεια και πουθενά αλλού,

β) να έχει εγκαταστάσεις, για όλα τα αθλήματα

γ) να ανήκει να το διαχειρίζεται και να το εκμεταλλεύεται η Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ. και

δ) να γίνει το ταχύτερο δυνατόν.

Για τον τελευταίο αυτό λόγο, παρά τις επιφυλάξεις μας, ως προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις, δεν θα προσβάλλουμε την εκδοθείσα οικοδομική άδεια, που θα αναστείλει την πρόοδο των εργασιών, αλλά θα συνεχίσουμε τον αγώνα, για να παραμείνουν στην κυριότητα και την αποκλειστική εκμετάλλευση της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ, οι ανεγειρόμενες αθλητικές εγκαταστάσεις και θα αγωνισθούμε, για την αναθεώρησή τους, για να εξυπηρετηθούν, από αυτές και τα υπόλοιπα αθλητικά τμήματα του σωματείου μας. Γι’ αυτό, τα μέλη του σωματείου, που τα διέγραψαν, σκόπιμα, για να τα αποκλείσουν, από τη συζήτηση Εφέσεως, κατά της πιο πάνω αποφάσεως του Μ.Π. Αθηνών, προσέφυγαν, ήδη, στο αρμόδιο Δικαστήριο και ζητούν την ακύρωση της εναντίον τους αποφάσεως διαγραφής.

Αθήνα 25 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ Α.Ε.Κ

Η Α.Ε.Κ. μας ενώνει

Η ΑΛΗΘΕΙΑ μας δυναμώνει

 

27 Οκτώβρη 2017
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 5281 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΙΛΩΝ Α.Ε.Κ.» ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΙΚΟ