Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟ «ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ» (ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟ «ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ»
(ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ;)

Την τελευταία διετία πλήθος δημοσιογράφων έχουν βαλθεί να μας πείσουν πως με την «αλλαγή» Διοίκησης στην Ε.Π.Ο. το Πρωτάθλημα θα καταστεί αυτομάτως καθαρότερο και δικαιότερο. Πως καθένας (εκτός από τις περιπτώσεις κρίσιμων αλλά όχι σκόπιμων λαθών) θα παίρνει στο τέλος ότι του αξίζει με βάση την εντός γηπέδου απόδοση του. Περ’ όλες τις σχετικές διακηρύξεις και τα σχετικά κείμενα των επαγγελματιών ρεπόρτερ κυρίως της Α.Ε.Κ. και του Π.Α.Ο.Κ. σχετικά με την ποιοτική διαφορά του φετινού Πρωταθλήματος (σε σύγκριση με τα προηγούμενα) τα πράγματα όπως τ’ αντιλαμβάνονται όσοι δεν έχουν παρωπίδες ΔΕΝ είναι ακριβώς έτσι.

Υποτίθεται ότι πλέον τα «λάθη» είναι «ανθρώπινα», δηλαδή ΔΕΝ είναι σκόπιμα. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν κάποια «λάθη» τα οποία επαναλαμβάνονται πάντα υπέρ της ίδιας ομάδας, προσπορίζοντας της πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων της. Για παράδειγμα η ανοχή των διαιτητών στο σκόπιμα σκληρό και αντιαθλητικό παιχνίδι των παικτών του Π.Α.Ο.Κ. ειδικά όταν η ομάδα τους χάνει. Η μη έγκαιρη αποβολή τους και η συνακόλουθη απουσία τους από επόμενα παιχνίδια της ομάδας τους δίνει πλεονέκτημα στον Π.Α.Ο.Κ. έναντι των υπολοίπων διεκδικητών του τίτλου. Βέβαια, υπήρξε και η περσυνή προειδοποίηση τόσο από τον ημιτελικό Κυπέλλου στην Τούμπα απέναντι στον Π.Α.Ο. όσο και στον Τελικό του Βόλου◦ αλλά αυτά είναι μια άλλη όχι αμιγώς ποδοσφαιρική ιστορία.

Για τους επαγγελματίες υπερασπιστές του Π.Α.Ο.Κ. (όπως και οποιασδήποτε άλλης ομάδας) αυτά είναι «ψιλά γράμματα» καθώς όπως υποστηρίζουν ο Π.Α.Ο.Κ. ΔΕΝ έχει κερδίσει κάποιο παιχνίδι εξ’ αιτίας ενός «διαιτητικού λάθους». Άρα κακώς φωνάζετε οι υπόλοιποι. Από την άλλη ο (όπως υποστηρίζει ο ίδιος) μονίμως αδικούμενος τελευταία Γαύρος έχει κερδίσει στις 15 πρώτες αγωνιστικές 5 πέναλτυ όταν πέρυσι είχε πάρει μόνον 2 όλη τη χρονιά. Επιπλέον οι διαιτητές που παίζουν τους αγώνες του δείχνουν σαν να τον «σέβονται» (διάβαζε φοβούνται) περισσότερο τώρα. Σε μερικές, δε, περιπτώσεις παραείναι «καλοί» μαζί του. Ωστόσο, στο συγκεκριμένο ζήτημα ΔΕΝ μπορούν να βγούν οριστικά συμπεράσματα καθώς ακόμη ΔΕΝ έχει χρειαστεί να κερδίσει κάποιο ντέρμπι στο «Καραϊσκάκη» με την βοήθεια των διαιτητών. Εκεί έχει παίξει ως τώρα μόνο με τον ανίκανο να κερδίσει στην Αθήνα Π.Α.Ο.Κ. ο οποίος είναι σε θέση να χάσει μόνος του τον αγώνα.

Μένοντας αυστηρά στο αγωνιστικό κομμάτι έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εμφανιστούν οι ομάδες μετά τις προσθαφαιρέσεις του Γενάρη. Ειδικότερα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε που θα τερματίσει ο Π.Α.Ο. και αν οι Α.Ε.Κ. & Π.Α.Ο.Κ. θα καταφέρνουν να κερδίζουν εκτός έδρας έτσι ώστε να διεκδικήσουν το Πρωτάθλημα από τον μέχρι στιγμής πρωτοπόρο (έστω και για έναν βαθμό) Γαύρο. Γιατί είναι προφανές -ειδικά για την Α.Ε.Κ.- ότι ΔΕΝ υπάρχει περιθώριο γι’ άλλες βαθμολογικές απώλειες. Επιπλέον η Α.Ε.Κ. οφείλει στους οπαδούς της αλλά και στην Ευρωπαϊκή της Ιστορία να διεκδικήσει μ’ όλες της τις δυνάμεις την πρόκριση στους «16» του EUROPA.

Δυστυχώς, το παρόν σχόλιο ΔΕΝ γίνεται να παρακάμψει ένα τραγελαφικά φαιδρό περιστατικό το οποίο είναι ενδεικτικό από τη μια του πως αντιλαμβάνονται κάποιοι την προάσπιση των συμφερόντων της αγαπημένης τους ομάδας και από την άλλη του τρόπου με τον οποίο κάποιοι προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν. Το περιστατικό αυτό ΔΕΝ είναι άλλο από την αποστολή μιας «απειλητικής» επιστολής στον Πρόεδρο της Ε.Π.Ο., η οποία συνοδευόταν και από μια σφαίρα. Είναι προφανές πως αν κάποιος ήθελε σοβαρά ν’ απειλήσει τον κ. Γραμμένο μπορούσε να το κάνει με άλλον τρόπο χωρίς καν να μαθευτεί. Αυτός που έστειλε τον φάκελο με την σφαίρα (και όσα αυτή σηματοδοτεί) υπολόγιζε στον θόρυβο που η ενέργεια του αυτή θα προκαλούσε. Πιθανόν αυτό να ήταν και το μόνο που επιδίωκε. Όλα τα υπόλοιπα είναι «να ‘χουμε να λέμε», δηλαδή λόγια ΧΩΡΙΣ πρακτική σημασία. Αν ο αποστολέας είχε χιούμορ θα έστελνε μια χρυσή ή έστω επίχρυση σφαίρα κάτι σαν «βραβείο».

Πάντως και ανεξάρτητα από τέτοιες φαιδρές κινήσεις η υπερπαραγωγή «Η εξυγίανση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου» θα μπορούσε να είναι υποψήφια για τις κινηματογραφικές «Χρυσές Σφαίρες» (GOLDEN GLOBES) με πολύ καλές πιθανότητες επιτυχίας. Αυτό θα συνέβαινε καθώς τόσο η ίδια η παραγωγή όσο και οι συντελεστές της θα μπορούσαν να συμμετάσχουν ταυτόχρονα σε 3 διαφορετικές κατηγορίες όπως: «Δράμα», «Μιούζικαλ ή Κωμωδία», «Καλύτερη Ξενόγλωσση». Στο κάτω-κάτω αναλόγως της οπτικής (δηλαδή, των συμφερόντων που υπερασπίζεται) καθενός από τους επαγγελματίες της ενημέρωσης/εξημέρωσης η υπερπαραγωγή «Η εξυγίανση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου» μπορεί να καταταχθεί σε καθεμία από τις παραπάνω 3 κατηγορίες.

09 Γενάρη 2018
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 555 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟ «ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ» (ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ;)