Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ «ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
(ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ «ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ»)

Συζητείται σήμερα στο ΣτΕ η «προσφυγή των 56» τόσο κατά της Οικοδομικής Άδειας όσο και κατά της Μ.Π.Ε. του γηπέδου. Πριν την σημερινή συζήτηση έχει προηγηθεί η απόρριψη της Αίτησης Αναστολής των «56» από το ΣτΕ με την χρήση ενός μη νομικού επχειρήματος. Ωστώσο, τώρα το δικαστήριο θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις αμιγώς νομικά επιχειρήματα στην απόφαση του και να μην μείνει στο επιχείρημα του «τοπόσημου». Δεδομένης της σημασίας της υπόθεσης κρατηθήκαμε και δεν γράψαμε οτιδήποτε θα μπορούσε να συνιστά παρέμβαση οποιουδήποτε τύπου. Πρέπει, όμως, να σχολιάσουμε μια από τις προτάσεις που κατέθεσε η πλευρά της Α.Ε.Κ.

Η «επίσημη Α.Ε.Κ.» προτείνει (μεταξύ άλλων) την απόρριψη της προσφυγής λόγω «έλλειψης εννόμου συμφέροντος». Ένα «έννομο συμφέρον» το οποίο τυπικά έχει μόνον κάθε μέλος του σωματείου μας. Και λέμε «τυπικά» γιατί η «επίσημη Α.Ε.Κ.» έχει φροντίσει μέσα από «κλίμα τρομοκρατίας» να εξασφαλίσει ότι κανείς δεν θα κινηθεί δικαστικά. Και αν τυχόν κάποιοι το κάνουν διαγράφονται λίγο πριν την συζήτηση της υπόθεσης στο δικαστήριο. Οι τέτοιοι χειρισμοί το μόνο που κάνουν είναι να ξεφτυλίζουν τους εμπνευστές τους.

Εκτός, όμως, από την συζήτηση στο ΣτΕ και την αντίστοιχη στο Διοικητικό Εφετείο υπάρχει και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών του γηπέδου. Δεν είναι που το έργο είναι εκτός του χρονοδιαγράμματος που υπάρχει στην Οικοδομική Άδεια. Είναι που σας ταΐζουν ψέμματα. Σήμερα και με την αφορμή της συζήτησης στο ΣτΕ οι «πουθενάδες» βάζουν τα πράγματα στην θέση τους:

  • Υποτίθεται πως από τις αρχές του Γενάρη θα έπρεπε να έχει ανακοινωθεί η εταιρεία που θ’ αναλάβει την κατασκευή του γηπέδου. Μια ανακοίνωση η οποία έγινε την παραμονή τόσο της συζήτησης στο ΣτΕ όσο και του επαναληπτικού με τον Γαύρο! Σας λένε πως οι εταιρείες ζήτησαν παρατάσεις για να υποβάλλουν τις προσφορές τους. Αυτό που ΔΕΝ σας λένε είναι ότι οι εταιρείες ζήτησαν εγγυήσεις ότι θα πληρωθούν, καθώς με βάση τον Ισολογισμό του 2016 το υπόλοιπο στο Ταμείο της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» ήταν μόνο 443.813,62 Ευρώ. Ακούστηκε (εμείς δεν το πιστεύουμε, αλλά δεν μπορούμε και να το αποκλείσουμε τελείως) ότι μεταφέρθηκε στις εταιρείες πως κατά την διάρκεια του 2017 είχαν γίνει Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου και είχαν μπεί χρήματα στο Ταμείο της εταιρείας. Φυσικά αυτό ΔΕΝ ισχύει γιατί για να γίνει Α.Μ.Κ. πρέπει να προηγηθεί απόφαση της Γ.Σ. Στην περίπτωση της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» καθώς αυτή έχει πάνω από 10.000 μετόχους πρέπει να προηγηθεί δημοσίευση της πρόσκλησης όπως έκανε ήδη η εταιρεία για την Γ.Σ. της 21ης Φλεβάρη 2018 (βλέπε εδώ). Άρα, το μόνο που θα μπορούσε να έχει συμβεί είναι αν κάποιοι από τους ήδη υφιστάμενους μετόχους είχαν καταθέσει στο Ταμείο της εταιρείας μεγάλα ποσά ως προκαταβολή της επικείμενης Α.Μ.Κ.
  • Η Γ.Σ. της 21ης Φλεβάρη 2018 δεν θα έχει απαρτία για ν’ αποφασίσει την Α.Μ.Κ. κατά 20 εκατομμύρια με «περιορισμό του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων», γιατί μια τέτοια απόφαση απαιτεί παρουσία των 2/3 των μετοχών. Με δεδομένο ότι οι μετοχές της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» είναι 280.219 τα 2/3 είναι 186.813. Ακόμα και αν εμφανιστούν όλοι οι ιδρυτικοί μέτοχοι που έχουν 100.000 μετοχές και κάποιοι ακόμη μεμονωμένοι μέτοχοι θα λείπουν, ωστόσο, τουλάχιστον 85.000 μετοχές.    
  • Η Γ.Σ της 5ης Μάρτη 2018 θα έχει απαρτία αν εμφανιστεί το 50% των μετοχών, δηλαδή 140.546 μετοχές. Αμφιβάλουμε αν θα βρεθούν οι απαραίτητες μετοχές.
  • Η τελευταία Γ.Σ. που έχει οριστεί για τις 16 Μάρτη 2018 χρειάζεται 93.638 μετοχές για να έχει απαρτία, οπότε και θα γίνει οπωσδήποτε.
  • Μετά την απόφαση της Γ.Σ. στα μέσα Μάρτη η εταιρεία πρέπει να προχωρήσει στην έκδοση Ενημερωτικού Δελτίου, η σύνταξη και η έκδοση του οποίου παίρνει κάποιο χρόνο. Να μην πάρει κανά δίμηνο. Άρα με το Ενημερωτικό Δελτίο θα πρέπει να έχουν τελειώσει μέχρι τον Μάη.
  • Η χρονική διάρκεια της ίδιας της Α.Μ.Κ. ΔΕΝ θα είαι σε καμία περίπτωση μικρότερη από δίμηνο (για να έχει προλάβει να εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς), ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 4 μήνες (συν 1 μήνα παράταση). Άρα με βάση το μέγιστο που επιτρέπει η νομοθεσία πάμε για Ιούλη – Αύγουστο. Όσο για το ποιοί και πόσα θα βάλουν στην Α.Μ.Κ. (και κυρίως αν όλοι όσοι γράφεται ότι θα (συν)μετάσχουν το πράξουν τελικά) πρέπει να περιμένουμε μέχρι την λήξη της σχετικής προθεσμίας.
  • Στο ίδιο διάστημα θα έχουν (ελπίζουμε) βγεί οι απόφασεις του ΣτΕ και του Διοικητικού Εφετείου για την Οικοδομική Άδεια και η απόφαση σε δεύτερο βαθμό της «αγωγής Αργυρόπουλου».
  • Επιπλέον θα έχει ολοκληρωθεί (ή θα ολοκληρώνεται) η Δημόσια Διαβούλευση για την Μ.Π.Ε. της υπογειοποίησης. Αναλόγως του αν υποβληθούν ενστάσεις ή προσφυγές θα προχωρήσει αργά ή γρήγορα το συγκεκριμένο έργο. Ακόμη, όμως, και αν έχει ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία πρέπει να βρεθούν τα χρήματα για το έργο και στη συνέχεια να δημοπρατηθεί και να επιλεγεί ο μειοδότης. Φυσικά και σ’ αυτή την διαδικασία ενδέχεται να υπάρξουν ενστάσεις και προσφυγές. Υπενθυμίζουμε ότι στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής ΔΕΝ υπάρχει εγγεγραμμένο κονδύλι για την υπογειοποίηση. Να υποθέσουμε ότι τα χρήματα θα δοθούν από κάπου αλλού;

Μ’ αυτά και μ’ αυτά και επειδή τον Αύγουστο το Δημόσιο αργεί φτάσαμε στις αρχές του Φθινοπώρου οπότε και θα «μυρίσουν εκλογές». Η «Κυβέρνηση εθνομηδενιστών και εθνολαϊκιστών» δεν αντέχει άλλο και έχοντας εξασφαλίσει ότι η Ν.Δ. θα βγεί αυτοδύναμη (για να μην χρειαστεί «μεγάλος συνασπισμός») θα προκηρύξει εκλογές. Άλλωστε, το 2019 και με βάση τα όσα έχει δεσμευτεί και ψηφίσει ο Τσίπρας το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη χειρότερο.

Τότε που λέτε (και αν ΟΛΕΣ οι αποφάσεις είναι ευνοϊκές) θα υπάρξει ένας οργασμός δουλειάς όλων των σχετικών με το γήπεδο Δημοσίων Υπηρεσιών. Τότε θ’ αποφασίσει ο Βασιλειάδης την παραχώρηση του κεντρικού γηπέδου τένιος του Ο.Α.Κ.Α. στην Κ.Α.Ε. για να το μετατρέψει εκείνη σε γήπεδο μπάσκετ. Τότε θα γίνουν όλα (μπας και τους ψηφίσει κανένας χαζός ΑΕΚτζής).

Φυσικά κάποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι όλα τα παραπάνω και κυρίως η κατασκευή των εξεδρών θα προχωράνε ταυτόχρονα. Ωστόσο, η ίδια η «επίσημη Α.Ε.Κ.» έχει φροντίσει να δημιουργήσει βάσιμες υποψίες. Άλλωστε, στο χρονικό διάστημα των 14 μηνών που έχει δώσει ως προθεσμία για να σηκωθούν οι εξέδρες είχε ολοκληρωθεί το «Καραϊσκάκη». Για ποιο λόγο το γήπεδο μας χρειάζεται περισσότερο χρόνο;

Εμείς ως «πουθενάδες» σας ενημερώσαμε εγκαίρως για να μην σας πουλάνε φούμαρα.     

Υ.Γ.1. Σήμερα ΔΕΝ θα σχολιάσουμε την ουσία της ανακοίνωσης για την εταιρεία που ανέλαβε να φτιάξει τις εξέδρες γιατί μαζεύουμε στοιχεία. Προσεχώς θα έχουμε να πούμε περισσότερα. Λίγη υπομονή μόνο…

Υ.Γ.2. Γιατί κανένα από τα main stream Μ.Μ.Ενημέρωσης/Εξαπάτησης της Α.Ε.Κ. (τα «γιουσουφάκια» δηλαδή) ΔΕΝ έχει γράψει ακόμη για την Πρόσκληση της Γ.Σ; Τι να περιμένουν άραγε;

 

07 Φλεβάρη 2018
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 4411 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ «ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ»)