Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΤ’ ΕΞΟΧΗΝ ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΟ (ΧΑΝΤΜΠΟΛ, ΜΠΑΣΚΕΤ & ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΑΦΤΗΚΑΝ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΤ’ ΕΞΟΧΗΝ ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΟ
(ΧΑΝΤΜΠΟΛ, ΜΠΑΣΚΕΤ & ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΑΦΤΗΚΑΝ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ)

Το Σάββατο που μας πέρασε είχε σαφώς ΑΕΚτήδικο χρώμα. Δεν ήταν μόνο η νίκη επί του Γαύρου στον Τελικό Κυπέλλου ήταν πολύ περισσότερο η νίκη-πρόκριση της ομάδας Χάντμπολ επί της Τουρκικής Γκέζτεπε για τους «8» του Τσάλεντζ Κάπ. Και στα δύο περιπτώσεις οι ομάδες μας είχαν ν’ αντιμετωπίσουν αντιπάλους με μεγαλύτερο προϋπολογισμό. Συνεπώς και στις δύο περιπτώσεις τα προγνωστικά δεν ήταν υπέρ τους. Το βράδυ του Σαββάτου αυτό που αποδείχτηκε είναι πως όταν δύο ομάδες με μεγάλη διαφορά στο μπάτζετ παίζουν μεταξύ τους έναν αγώνα ΔΕΝ κερδίζει πάντα ο οικονομικά ισχυρότερος. Ωστόσο, και οι δύο αυτές νίκες δεν μπορούν και δεν πρέπει να ωραιοποιήσουν την κατάσταση σε Χάντμπολ και Μπάσκετ.

Το Χάντμπολ σίγουρα είχε ανάγκη μια τέτοια νίκη. Άλλωστε φέτος η πίεση λόγω και της εισόδου του Γαύρου είναι σίγουρα μεγαλύτερη. Επιπλέον το τμήμα μετά από συνεχείς τίτλους βρίσκεται για κάμποσο καιρό τώρα σε «μεταβατικό στάδιο». Μακάρι η συνέχεια να είναι αν όχι καλύτερη, τουλάχιστον ανάλογη του ένδοξου παρελθόντος του τμήματος.

Αν, όμως, η νίκη-πρόκριση για τους «μάγκες» ήταν σημαντική, η νίκη στον Τελικό του Κυπέλλου για την μπασκετική ομάδα ήταν βάλσαμο στις «πληγές» της. «Πληγές» για τις οποίες ευθύνεται ο κακός αγωνιστικός σχεδιασμός. Ευτυχώς που στο μπάσκετ οι προσθαφαιρέσεις γίνονται ανά πάσα στιγμή και έτσι μπορεί να «σωθεί» μια «κακή χρονιά». Μια «κακή χρονιά» εξ’ αιτίας του μειωμένου μπάτζετ και των λανθασμένων επιλογών. Σε κάθε περίπτωση το Κύπελλο είναι κάτι ειδικά φέτος που συμπληρώνεται η 50η επέτειος της κατάκτησης του Κυπελλούχων. Ωστόσο, τα «δύσκολα» για την «Βασίλισσα» είναι μπροστά της και όχι πίσω της.

Κλείνοντας την αναφορά μας στις δύο θριαμβεύτριες ομάδες μας πρέπει να σημειώσουμε την καθοριστική συμβολή των ξένων παικτών τους. Μια συμβολή η οποία στην περίπτωση της «Βασίλισσας» ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Μια ματιά μόνο στα στατιστικά αποκαλύπτει πως οι ξένοι παίκτες συνεισέφεραν τους 63 από τους 88 πόντους της ομάδας μας. Είναι προφανές πως αυτό πρέπει σιγά-σιγά ν’ αλλάξει. Γιατί μια ομάδα είναι πράγματι «μεγάλη» όταν διαθέτει στο δυναμικό της όσο περισσότερους Έλληνες παίκτες μπορεί. Παίκτες που να είναι σε θέση να συναισθανθούν που βρίσκονται. Άλλωστε το «1968» δεν είναι ένα αφιέρωμα σε μια Ελληνική ομάδα μπάσκετ που πήρε το πρώτο Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Είναι πολύ περισσότερο ένα αφιέρωμα σε μια Ελληνική ομάδα που είχε τους περισσότερους από τους καλύτερους Έλληνες παίκτες της εποχής.  

Η εμφάνιση της Κυπελλούχου Ελλάδας στο ποδοσφαιρικό Ο.Α.Κ.Α. έδωσε μια πανηγυρική νότα σ’ όσους βρέθηκαν στο γήπεδο για τον αγώνα με την Ξάνθη. Μια πανηγυρική νότα την οποία ευτυχώς για τους θεατές συνέχισαν οι παίκτες της ποδοσφαιρικής Α.Ε.Κ. με την αποτελεσματικότητα τους διευκολύνοντας πρώτα και κύρια τους ίδιους τους τους εαυτούς.

Το τελικό σκόρ όπως και η συνολική εμφάνιση ήταν αποτέλεσμα όχι μόνο της διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων, αλλά κυρίως της ψυχολογικής διάθεσης και της αυτοπεποίθησης που βγάζει η ομάδα μετά τις συνεχείς επιτυχίες της επί του Γαύρου. Τώρα, μπροστά της η ομάδα έχει τον αγώνα με την Δυναμό την ερχόμενη Πέμπτη◦ έναν αγώνα «χωρίς αύριο» πριν από το δύσκολο παιχνίδι στο Περιστέρι.

Μακάρι, ν’ ακολουθήσουν και άλλα τέτοια κιτρινόμαυρα Σαββατο-Κύριακα.

 

19 Φλεβάρη 2018
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 4578 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΤ’ ΕΞΟΧΗΝ ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΟ (ΧΑΝΤΜΠΟΛ, ΜΠΑΣΚΕΤ & ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΑΦΤΗΚΑΝ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ)