Για την ακρίβεια το φθηνότερο είναι στα 100 και το ακριβότερο στα 2.000 Ευρώ (βλέπε εδώ). Συγκεκριμένα:
- Τα ακριβότερα (COURTSIDE) από 2.500 Ευρώ πωλούνται φέτος 2.000 (-20%).
- Τα VIPαπό 1.200 σε 1.000 Ευρώ (-16,67%).
- Τα BASELINEαπό 1.000 σε 500 Ευρώ (-50%).
- Τα EXECUTIVEαπό 400 σε 300 Ευρώ (-25%).
- Τα AEKCLUB 1 από 300 σε 200 Ευρώ (-33,33%).
- Τα AEKCLUB 2 από 120 σε 100 Ευρώ (-16,67%).
Όσον αφορά τις παροχές στους κατόχους διαρκείας αυτές για τις τρείς ακριβότερες κατηγορίες σε σχέση με πέρυσι -μ’ εξαίρεση τα συλλεκτικά επετειακά δώρα του «1968»- είναι οι ίδιες και αφορούν στο πάρκινγκ και στο VIP LOUNGE. Ωστόσο, φέτος η τέταρτη κατηγορία (EXECUTIVE) είναι η πλέον κερδισμένη, καθώς εκτός από την μείωση των 100 Ευρώ στην τιμή περιλαμβάνεται και πάρκινγκ.
Κοιτάζοντας τον τιμοκατάλογο όσον αφορά τις τιμές των παιδικών εισιτηρίων (11-17 ετών) παρατηρούμε ότι για τις τρείς ακριβότερες κατηγορίες οι τιμές των παιδικών εισιτηρίων είναι οι ίδιες με των ενηλίκων. Άρα γιατί να υπάρχουν ως κατηγορία. Γιατί απλά ΔΕΝ λένε ότι για τις κατηγορίες αυτές ΔΕΝ ισχύουν «παιδικά» εισιτήρια διαρκείας; Στις υπόλοιπες τρείς τα «παιδικά» έχουν την μισή τιμή σε σύγκριση με των ενηλίκων.
Σε σχέση με πέρυσι η Κ.Α.Ε. προσφέρει διαρκείας για του Α.Μ.Ε.Α. σε ειδικό τμήμα με τιμή 50 Ευρώ. Επιπλέον έχει μειώσει κατά 40% (από 5 σε 3 Ευρώ) την χρέωση για αποστολή του διαρκείας ταχυδρομικώς.
Κλείνοντας σημειώνουμε ότι και η Κ.Α.Ε. εφαρμόζει το ίδιο μέτρο με την Π.Α.Ε. όσον αφορά την «δωρεάν» είσοδο των παιδιών ως και 10 ετών αρκεί αυτά να κάθονται αγκαλιά με τον μπαμπά ή την μαμά. Πιστεύουμε ότι αυτό (ειδικά για τα μεγαλύτερα των 3-4 ετών) καταντά κοροϊδία. Επιπλέον δεν βλέπουμε τον λόγο σ’ ένα γήπεδο 16.000 θέσεων για την επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου. Φοβούνται μήπως δεν χωρά ο κόσμος που θα πάει στα παιχνίδια της Α1 (συμπεριλαμβανομένων και των ντέρμπυ); Θα μπορούσαν με μια μικρή προσαύξηση (π.χ. 20%) στο εισιτήριο ενηλίκων να βγάζουν και το παιδικό (μέχρι και 10 ετών).
Προτροπή: Αν η «Βασίλισσα» μειώνει τις τιμές για τους «μη έχοντες» προκειμένου αφ’ ενός να «επιβραβεύσει» όσους βρέθηκαν κοντά της και αφ’ ετέρου να τους κρατήσει δίπλα της (αλλά και να προσελκύσει νέους) πελάτες, γιατί δεν κάνει το ίδιο και η Π.Α.Ε. (η οποία «εξορθολογικοποίησε» και «προσάρμοσε» τις τιμές μόνο σε μια θύρα); Αν επιπλέον συνυπολογίσουμε πως η Π.Α.Ε. μπορεί να προσβλέπει και σε πολύ μεγαλύτερα έσοδα από την Κ.Α.Ε. η στάση της είναι ακατανόητη. Άλλωστε μια τέτοια κίνηση και από την Π.Α.Ε. θα διευκόλυνε πολλούς να κατέχουν διαρκείας και σε ποδόσφαιρο και σε μπάσκετ, ειδικά τους γονείς. Θεωρούμε ότι η Π.Α.Ε. πρέπει να κινηθεί προς την ίδια κατεύθυνση αποδεικνύοντας έτσι ότι δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά στο κομμάτι των εσόδων σε σχέση με την Κ.Α.Ε.
Απορία: Πότε θα δημοσιευτεί ο Ισολογισμός της Χρήσης 2017-2018; Μήπως θα ον δημοσιεύσετε όπως κάνατε και πέρυσι μαζί μ’ αυτόν της Χρήσης που κλείνει το Σάββατο; Υπάρχουν στον Ισολογισμό πράγματα που δεν θέλετε να βγουν στην δημοσιότητα ή απλά μας έχετε όλους γραμμένους; Ίσως πάλι ν’ αντιγράφετε τα χούγια των Αγγελόπουλων.
28 Ιούνη 2018
παρατηρητήριο.























































































