Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΝΑΣΥΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ «ΑΡΧΕΙΟ» ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ (ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΥΠΗΡΧΕ Η «EMPIRE Α.Ε.»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΝΑΣΥΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ «ΑΡΧΕΙΟ» ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
(ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΥΠΗΡΧΕ Η «
EMPIRE Α.Ε.»)

Με αφορμή μια προ ημερών ανάρτηση του Κυριάκου Θωμαΐδη (βλέπε εδώ) ανασύρουμε από το «αρχείο» ένα θέμα της «αμαρτωλής» «EMPIRE A.E.» το οποίο συν τοια άλλοις έχει και οικονομικό ενδιαφέρον (ειδικά για το Σωματείο). Τον καιρό της πρώην Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. και της κατ’ ουσία θυγατρικής της «EMPIRE A.E.» προέκυψε τόσο από τους Ισολογισμούς της Π.Α.Ε. όσο και από άλλα στοιχεία ένα καραμπινάτο οικονομικό σκάνδαλο, το οποίο υπολογίζεται το λιγότερο σε περίπου 5 εκ. Ευρώ. Για την υπόθεση που θα σας διηγηθούμε παρακάτω ο Γιώργος Κιντής έχει υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά η οποία αν και έχει συσχετισθεί με έρευνα του Σ.Δ.Ο.Ε. έχει εδώ και καιρό βαλτώσει.

Κοιτάζοντας τον τελευταίο «κανονικό Ισολογισμό» της πρώην Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. αυτόν της περιόδου 2011-2012 και ειδικότερα την σημείωση αριθμός 5 του Ορκωτού Ελεγκτή, η πρώην Π.Α.Ε. είχε προβεί «κατά παρέκκλιση» της νομοθεσίας σε συμψηφισμό ποσού 5.643.113,70 Ευρώ ενός λογαριασμού του Ενεργητικού και ενός του Παθητικού. Σε «απλά Ελληνικά» η πρώην Π.Α.Ε. συμψήφισε ισόποσες «Απαιτήσεις» με «Υποχρεώσεις». Το συγκεκριμένο ποσό αφορά σε συναλλαγές με την αντιπρόσωπο της PUMA στην Ελλάδα.

Ο Γκλου που ήταν τότε αντιπρόσωπος της Γερμανικής PUMA στην Ελλάδα και που ήταν αυτός που έφερε τον Ριβάλντο πρώτα στον «γνήσιο Γαύρο» και ύστερα στην Α.Ε.Κ. ήθελε, προφανώς, να παρουσιάσει στους Γερμανούς μεγάλες πωλήσεις. Έτσι τιμολογούσε την πρώην Π.Α.Ε., η οποία μιας και δεν είχε εμπορική δραστηριότητα για να πουλά όλο αυτό το υλικό το χρέωνε στα έξοδα της ως «αναλώσιμο». Υποτίθεται πως κάποια στιγμή το «κατέστρεψε» χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αποδείξεις γι’ αυτό. Καθώς το υλικό αυτό ήταν το ίδιο μ’ αυτό που πωλούσε η «EMPIRE A.E.» κάποιοι υπέθεσαν πως το «κατεστραμμένο» υλικό της Π.Α.Ε. μπορεί να πουλήθηκε από αυτήν. Άλλωστε υπήρξαν και φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται κάποιο από το υλικό αυτό να έχει μεταφερθεί στην χωματερή των Άνω Λιοσίων και να δίνεται σε τσιγγάνους. Εκτός αυτών η πρώην Π.Α.Ε. και η «EMPIRE A.E.» είχαν για κάποιο χρονικό διάστημα αποθήκες στο ίδιο κτίριο (μήπως ήταν κοινή;) οπότε τίποτα δεν μπορεί ν’ αποκλειστεί.

Κλείνοντας την αναφορά μας στη συγκεκριμένη υπόθεση πρέπει ν’ αναφέρουμε πως σ’ αντιστάθμισμα για τις παραγγελίες στην Ελληνική PUMA, η πρώην Π.Α.Ε. εξέδιδε ισόποσα τιμολόγια χορηγιών οπότε από φορολογικής άποψης το αποτέλεσμα ήταν ουδέτερο (δηλαδή, δεν επηρεάζονταν ούτε τ’ Αποτελέσματα της ούτε και ο Φ.Π.Α. Γι’ αυτό και το ίδιο ποσό αναφερόταν τόσο στις «Απαιτήσεις» όσο και στα «Χρέη». Όπως σημειώσαμε στην αρχή η Ερασιτεχνική ως μέτοχος της πρώην Π.Α.Ε. έχει νομικά συμφέρον να «κυνηγήσει» την υπόθεση και ενδεχομένως να πάρει κάποια λεφτά. Καθώς από Δευτέρα επαναλειτουργούν τα Δικαστήρια, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν και πότε θα ξεκολλήσει η συγκεκριμένη υπόθεση.

(Σημείωση: Η φωτογραφία του κειμένου προέρχεται από αντίστοιχη παλαιότερη ανάρτηση.)

01 Σεπτέμβρη 2018
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 3262 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΝΑΣΥΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ «ΑΡΧΕΙΟ» ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ (ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΥΠΗΡΧΕ Η «EMPIRE Α.Ε.»)