Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ Α.Ε.Κ.: ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ Α.Ε.Κ. (ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ Α.Ε.Κ.: ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ Α.Ε.Κ.
(ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ)

Προειδοποίηση: Το κείμενο που ακολουθεί δεν ενδείκνυται για όσους αρέσκονται να καταναλώνουν «σανό», έχουν δυσανεξία (εκτός από την λακτόζη) στην κριτική και προτιμούν να κάνουν πως δεν βλέπουν και δεν ακούν. Επίσης, όσα αναφέρονται παρακάτω ΔΕΝ επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης. Συνεπώς, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα οποιαδήποτε προσπάθεια διάψευσης ή αντίκρουσης τους. Το κείμενο που ακολουθεί γράφεται επειδή, πλέον, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ο κύριος, όμως, λόγος είναι ότι δεν χαρίζουμε την Α.Ε.Κ. σε κανέναν.

Η παρούσα Διοίκηση των Παλαιμάχων έχει καταφέρει να τους αποδομήσει σε μεγάλο βαθμό και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τους αποδόμησε γιατί όπως γνωρίζουν όσοι είναι κοντά στην ομάδα πολλοί απ’ αυτούς έχουν διακόψει κάθε σχέση μαζί της. Δεν είναι τυχαίο πως αυτοί που επέλεξαν ν’ απομακρυνθούν είναι άτομα με γενικότερη μόρφωση, οι οποίοι εκτός του ποδοσφαίρου έχουν διαπρέψει και αλλού. Είναι άτομα που θέλουν να έχουν το δικαίωμα της γνώμης και να δεν βολεύονται με τον ελάχιστα απαιτητικό ρόλο του χειροκροτητή.

Ακόμα κι έτσι, όμως, το κακό θα ήταν μικρό αν οι Παλαίμαχοι δεν ήταν το κατ’ εξοχή τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της ομάδας και μαζί με την Ερασιτεχνική ένας θεσμικός πυλώνας της. Για παράδειγμα, οι Παλαίμαχοι καλούνται κάθε χρόνο σε μια σειρά φιλικών αγώνων για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Προκειμένου οι αγώνες αυτοί να έχουν την μέγιστη δυνατή επιτυχία πρέπει σ’ αυτούς να συμμετέχουν γνωστά ονόματα. Αυτή είναι η μια όψη. Γιατί το σημαντικότερο είναι να μπορούν να συμπληρώνουν ομάδα ικανή ν’ αγωνιστεί. Με δεδομένη, όμως, την κατάσταση που επικρατεί στους Παλαίμαχους το τελευταίο διάστημα η συμπλήρωση ενδεκάδας ικανής ν’ αγωνιστεί είναι αδύνατη.

Όπως μάθαμε από εγκυρότατη Καλαματιανή πηγή στον τελευταίο τους αγώνα οι Παλαίμαχοι της Α.Ε.Κ. στην Καλαμάτα δεν συμπλήρωναν ενδεκάδα. Γι’ αυτό επιστρατεύτηκε ένας φίλος παλαίμαχου ποδοσφαιριστή μας και δανειστήκαμε και 3 παίκτες από την αντίπαλη ομάδα. Προφανώς αυτή η κατάσταση μας γελοιοποίησε στα μάτια του σωματείου που μας φιλοξενούσε. Σύμφωνα με την πηγή μας στους γηπεδούχους η απογοήτευση και ο θυμός ήταν τέτοιοι που δήλωναν σ’ έντονο ότι δεν πρόκειται να ξανακαλέσουν τους Παλαίμαχους της Α.Ε.Κ. για φιλικό.

Κάποιοι θα πουν «ελαφρά τη καρδία»: «Σιγά τ’ αβγά. Σιγά μην ασχοληθούμε με τους…». Η τέτοια αντιμετώπιση είναι μεγάλο λάθος γιατί το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το μόνο για ν’ αποτελεί εξαίρεση. Είναι προφανές πως όσο πορεύεται όπως πορεύεται η σημερινή Διοίκηση των Παλαιμάχων η μόνη περίπτωση να συμπληρώνεται ενδεκάδα είναι κάποιοι απ’ αυτούς να φέρνουν και φίλους τους. Έτσι μια αποστολή για έναν φιλικό αγώνα θα μοιάζει ολοένα και περισσότερο με εκδρομή της εκκλησίας της ενορίας σε μοναστήρι για προσκύνημα ή ψυχαγωγική εκδρομή των Κ.Α.Π.Η. καθώς συμμετέχουν μεν περισσότεροι από έντεκα, αλλά είναι σε θέση ή έχουν όρεξη να παίξουν αρκετοί λιγότεροι.

Φυσικά γι’ αυτά τα χάλια ΔΕΝ φταίει μόνο η Διοίκηση των Παλαιμάχων. Έχει, όμως, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για το πως πορεύεται. Όπως μαθαίνουμε από τον συνολικό αριθμό των διαρκείας που εκδίδονται ετησίως περίπου 60-65 δίνονται στους Παλαίμαχους. Ωστόσο, αυτά είτε δεν δίνονται δικαιωματικά κατευθείαν σε καθένα τους αν δεν περάσουν πρώτα από «ακρόαση», είτε διανέμονται από την Διοίκηση τους. Σύμφωνα, δε, με καταγγελίες αρκετά δίνονται σε μη Παλαίμαχους κάνοντας κάποιοι με τον τρόπο αυτό «δημόσιες σχέσεις». Ειδικά η «ακρόαση» είναι για τους ανθρώπους αυτούς η πλέον σκληρή συμπεριφορά. Είναι σαν να τους ζητούν να «δηλώσουν νομιμοφροσύνη» ή όπως έκανε παλαιότερα το Κ.Κ.Ε. όταν μετά τον πόλεμο ζητούσε από παλαιά και μπαρουτοκαπνισμένα μέλη του να υποβάλλουν βιογραφικό προκειμένου να εγγραφούν και πάλι ως μέλη. Έτσι όποιος απ’ αυτούς είναι περήφανος και δεν επιθυμεί να παίξει τον ρόλο του αυλόδουλου δεν έχει άλλη επιλογή από το να μην ξαναπατήσει στο γήπεδο, αφού μετά από τόσα χρόνια υπηρεσίας του στην ομάδα αυτή του αρνείται το δικαίωμα να την βλέπει χωρίς να πληρώνει εισιτήριο.

Όλα τα παραπάνω ενώ είναι γνωστά σε πάρα πολλούς, ωστόσο όλοι σχεδόν κάνουν πως δεν τα ξέρουν. Από σήμερα πολλοί αυλόδουλοι και αυλοκόλακες θα σπεύσουν να μιλήσουν για υπονόμευση και τα τοιαύτα. Θα ψάξουν και τελικά θα βρουν κάποιον να του χρεώσουν όσα γράψαμε. Όλοι αυτοί είναι απόλυτα δικαιολογημένοι, αφού πρέπει για να κρατήσουν την θεσούλα τους στα επίσημα ν’ αποδείξουν ότι υπερασπίζονται αυτούς που είτε δημιούργησαν αυτή την κατάσταση είτε την ανέχονται. Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν πως πλέον ο υπόνομος μυρίζει έντονα και πως ότι και να πουν ή να υπονοήσουν κανείς (απ’ όσους δεν τρώνε «σανό») δεν θα πειστεί από τα λεγόμενα τους.

Εμείς δεν πρόκειται να επανέλθουμε για τον απλούστατο λόγο πως δεν υπάρχει παρακάτω για τους Παλαίμαχους της Α.Ε.Κ. Προκειμένου να σταματήσουν να ξεφτιλίζουν την Α.Ε.Κ. -επειδή δεν συμπληρώνουν ενδεκάδα- τους προτείνουμε να παίζουν σε γηπεδάκια 5Χ5 ή 7Χ7. Έτσι θα κουράζονται και λιγότερο.

 

(Σημείωση: Η φωτογραφία προέρχεται από την φετινή βράβευση των Παλαιμάχων και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελία sportdog.gr).

05 Οκτώβρη 2018
πουθενάς 1.

Διαβάστηκε 776 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ Α.Ε.Κ.: ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ Α.Ε.Κ. (ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ)