Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΛΗΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ Κ.Α.Ε. (ΟΤΙ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΣΑΣ ΛΕΝΕ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΛΗΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ Κ.Α.Ε.
(ΟΤΙ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΣΑΣ ΛΕΝΕ)

 

ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ Κ.Α.Ε.

Σχεδόν όλοι μας έχουμε την εντύπωσηότι ζούμε σε μιά χώρα στην οποία ο καθένας μπορεί να κάνει ότι του γουστάρει και αν έχει τα μέσα να τη γλυτώσει κιόλας. Έλα όμως που κάποιες στιγμές βρίσκονται κάποιοι οι οποίοι όχι μόνο θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους αλλά και θέλουν να την κάνουν σωστά. Μιά τέτοια περίπτωση είναι και η ίδρυση της νέας Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. Την Πέμπτη 31 Ιούλη η Γ.Σ. Της Ερασιτεχνικής ξαναπήρε την απόφαση για την ίδρυση της Κ.Α.Ε. Ως δικαιολογία για την λήψη της απόφασης εκ νέου (μετά την ανάκληση της προηγούμενης) προβλήθηκε η απαίτηση της Ε.Ε.Α. Και του Υπουργείου Ανάπτυξης για την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της παληάς Κ.Α.Ε.

Φαίνεται ότι κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες έχασαν την υπομονή τους με τη φάμπρικα που έχει ανοίξει από καιρό και τα κενά της νομοθεσίας. Τα κενά αυτά επιτρέπουν την ίδρυση νέας Π.Α.Ε. ή Κ.Α.Ε. χωρίς την υποχρεωτική εκκαθάριση πρίν της προηγούμενης εταιρείας. Έτσι ζητήθηκε από την Α.Ε.Κ. Να προσκομίσει πρώτα τα έγγραφα της εκκαθάρισης της παληάς Κ.Α.Ε. Έτσι την ημέρα της Γ.Σ. Του Σωματείου η Α.Ε.Κ. υπέβαλε στο Υπουργείο Ανάπτυξης τα εξής έγγραφα:

  • Πρακτικό Γ.Σ. με το οποίο ορίζεται (από την πλευρά Φιλίππου) εκκαθαριστής.
  • Ισολογισμούς Έναρξης και Λήξης Εκκαθάρισης, οι οποίοι όμως δεν έχουν εγκριθεί από την Γ.Σ.

 

Θεωρητικά μετά και από την υποβολή αυτών των εγγράφων η εκκαθάριση θα πρέπει (όταν εγκριθούν και οι Ισολογισμοί Εκκαθάρισης από τη Γ.Σ. Της Κ.Α.Ε.) να θεωρείται ολοκληρωμένη.

Επειδή κάποιοι μπορεί ν' αναρωτηθούν γιατί υπέβαλαν τους Ισολογισμούς χωρίς την προηγούμενη έγκριση τους από τη Γ.Σ. εμείς πιθανολογούμε ότι το έκαναν αφενός μεν επειδή βιάζονταν αφετέρου για να έχουν τις απόψεις των παραγόντων τού Υπουργείου για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις σ' αυτούς.

Ωστόσο ενδέχεται -αν και κατά τη γνώμη μας είναι σχεδόν σίγουρο- να υπάρχει και νέο πρόβλημα. Βλέπετε την κατάθεση των εγγράφων (χωρίς την έγκριση της Γ.Σ. της Κ.Α.Ε.) την έκαναν στις 31 Ιούλη, την ίδια μέρα που η Γ.Σ. της Ερασιτεχνικής λάμβανε ξανά την απόφαση για την ίδρυση της Κ.Α.Ε. Εκτός και αν παρουσιάσουν πρακτικό Γ.Σ. της Κ.Α.Ε. (για την έγκριση των Ισολογισμών και άρα τη λήξη της εκκαθάρισης) με ημερομηνία πρίν τις 31 Ιούλη, ίσως να χρειαστεί και τρίτη απόφαση Γ.Σ. της Ερασιτεχνικής.Λέτε στο Υπουργείο να λυπηθούν τον Αλεξίου και να θεωρήσουν την έγκριση των Ισολογισμών τυπικό ζήτημα και να μην τό κάνουν θέμα;

 

ΝΕΑ Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ.

Αυτό που φάνηκε και από τη Γ.Σ. της Ερασιτεχνικής, είναι ότι κάποιοι έχουν μπερδευτεί με τις επιτροπές και τ' αξιώματα. Νομίζουν όπως για παράδειγμα ο κύριος Κοτσάτος ότι το να είναι μέλη της σύνθεσης της επιτροπής η οποία θα διεκπεραιώσει τις διαδικασίες για την ίδρυση της νέας Κ.Α.Ε. είναι κάτι σημαντικό. Στην ουσία αυτοί οι άνθρωποι όχι μόνο δεν αποτελούν ιδρυτικά μέλη της νέας Κ.Α.Ε. αλλά ασχολούνται με τις αγγαρείες της ίδρυσης της.

Το κακό όμως με την εμμονή του Κοτσάτου να συμπεριληφθεί στην ομάδα αυτή είναι ότι προφανώς νομίζει πώς του οφείλεται κάποιου είδους αναγνώριση για όσα έχει κάνει ως τώρα, λες και δεν ξέρει πώς η τελευταία εντύπωση είναι αυτή που μετράει.

Από την άλλη όμως και η απάντηση του Αλεξίου ότι όλοι αυτοί χρειάζεται να έχουν τον χρόνο να τρέξουν (όλοι μαζί;) στις Δημόσιες Αρχές είναι χαζομάρα. Σιγά μη χρειάζονται πέντε άτομα για να μεταφέρουν το Καταστατικό ή κάποιο άλλο έγγραφο στο Υπουργείο στην Κάνιγγος.

Ακόμα και ο Μωϋσής μόνος του κουβάλησε τις δύο πλάκες με τις Θεϊκές εντολές αν και λόγω του ειδικού τους βάρους (θεϊκός λόγος γαρ) θα έπρεπε να χρειάζεται κλάρκ.

Λέτε το Καταστατικό της νέας Κ.Α.Ε. να είναι γραμμένο σε μάρμαρο Πεντέλης ή Νάξου και να χρειάζονται πέντε άτομα να το ανεβάσουν στον 4ο όροφο του Υπουργείου; Εκτός και αν τα δεκάδες ασανσέρ έχουν χαλάσει όλα μαζί και χρειαστεί με σκυταλοδρομία να τ' ανεβάσουν από τις σκάλες.

Σημαντικό όμως ζήτημα που θ' απασχολήσει το επόμενο διάστημα την νέα Κ.Α.Ε. είναι τα μέχρι τώρα χρέη που αυτή κληρονομεί από το Σωματείο κατά την ίδρυση της. Υποτίθεται ότι αυτά είναι γύρω στα 100 χιλιάρικα. Η αριθμητική του Καραγκιόζη την οποία ξέρουν στο Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής λέει ότι όποιος θέλει το μπάσκετ καλύπτει το ελάχιστο Μετοχικό Κεφάλαιο που είναι 245 χιλιάρικα και κάνει ότι του γουστάρει. Ωστόσο το Μ.Κ. είναι το Ταμείο της Κ.Α.Ε. και για όποιον είναι σοβαρός επιχειρηματίας αυτό σημαίνει ότι ήδη το μισό θα εξανεμιστεί με το καλημέρα για τα ως τώρα χρέη, εκτός και αν κάποια από αυτά μπούν σε νέα συμβόλαια (ακόμη όμως και έτσι ουσιαστικά το ίδιο είναι).

Υ.Γ. Είναι εγκληματικό κάποιοι που γνωρίζουν (Γιώργος Χήνας) να μη μιλάνε ή να μιλάνε σε όσους θεωρούν ότι μπορούν να εμπιστευτούν (τελικά φαίνεται πώς δεν μπορούσαν) για θέματα που ενδιαφέρουν όλους τους ΑΕΚτζήδες (βλέπε εδώ). Φαίνεται πως τη στάση τους αυτή την κρατούν όχι τόσο από ενδιαφέρον για το τμήμα, αλλά από ενδιαφέρον για τη δουλειά τους αφού αυτοί και κάποιοι δήθεν σοβαροί και αξιοσέβαστοι μπασκετικοί συντάκτες ήταν στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης του δικηγόρου Αλεξίου, δίνοντας του έτσι τον αναγκαίο χρόνο για να παζαρέψει την ιστορία του Αμερικάνου, του Λαρεντζάκη και των λοιπών με τον Δελημπαλταδάκη.

 

6 Αυγούστου 2014.
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 13402 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΛΗΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ Κ.Α.Ε. (ΟΤΙ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΣΑΣ ΛΕΝΕ)