Font Size

SCREEN

Cpanel

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ; (ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗ ΤΗΝ ΕΞΕΔΙΔΑΝ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ;
(ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗ ΤΗΝ ΕΞΕΔΙΔΑΝ)

Το κείμενο που ακολουθεί δεν σκοπεύαμε ποτέ να το γράψουμε αν δεν έβγαινε η ανακοίνωση της Π.Α.Ε. για τα επεισόδια στον αγώνα με τον Άγιαξ (βλέπε εδώ). Πριν, όμως, αναφερθούμε σ’ όσα γράφει -αλλά κυρίως σ’ όσα θα έπρεπε να γράφει- πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή. Όπως σημειώνει και κάποιος που γνωρίζει τον Μελισσανίδη καλύτερα από εμάς ο «Διοικητικός Ηγέτης» της Α.Ε.Κ. διακρίνεται εκτός των άλλων ελαττωμάτων του και για αλαζονεία (βλέπε εδώ). Όπως κάθε αλαζόνας νομίζει ότι τα ξέρει όλα και πως δεν έχει καμία ανάγκη συμβούλων και συμβουλών. Έτσι όταν ξαναμπήκε στα διοικητικά της Α.Ε.Κ. ως αφανής ιδιοκτήτης της Π.Α.Ε. θεώρησε ότι έπρεπε να ξεφορτωθεί όσους είχαν το ανάστημα να έχουν γνώμη και να την διατυπώνουν.

Κάπως έτσι άλλαξε την ηγεσία της ORIGINAL νομίζοντας πως πλέον δεν είχε να φοβάται κανένα. Προφανώς, νόμιζε ότι «τους είχε». Μετά τα όσα συνέβησαν στο ημίχρονο με τον Γαύρο (που οδήγησαν και στο -3) και τα προχθεσινά θα πρέπει να έχει καταλάβει (αν δεν τον τυφλώνει ακόμα η αλαζονεία του) πως έξω έχει πέσει. Άλλωστε το αναγνώρισε και ο ίδιος όταν μίλησε στους «δημοσιογράφους» της Α.Ε.Κ. (βλέπε εδώ). Όμως, από το σημείο αυτό (δηλαδή, της αποτυχίας με τους οπαδούς μέχρι την ανικανότητα της Π.Α.Ε. να διοργανώσει έναν αγώνα και να προστατέψει τα συμφέροντα της η απόσταση είναι τεράστια. Εξηγούμαστε.

Το παιχνίδι με τον Άγιαξ έγινε την επομένη σοβαρότατων επεισοδίων στο κέντρο της πόλης τα οποία εξέθεσαν την ομάδα και την Χώρα. Η κοινή λογική επιτάσσει πως γι’ αυτόν και μόνο τον λόγο θα έπρεπε τα μέτρα ασφαλείας την επόμενη μέρα να ήταν καλύτερα σχεδιασμένα. Το ότι δεν ήταν αποδεικνύεται από την ευκολία με την οποία έγιναν αυτά που έγιναν πριν την έναρξη όσο και μετά του αγώνα. Συνεπώς, η Π.Α.Ε. δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι «έκανε ότι μπορούσε». Γιατί αν μπορεί μόνο τόσα, τότε όσοι την διοικούν και ασχολούνται με τα μέτρα ασφαλείας είναι απλά ανίκανοι. Εκτός αν το «έκανε ότι μπορούσε» αφορά την συνεχή παράκληση από τα μεγάφωνα για να μαζευτεί το πανό εναντίον της UEFA.

Θα έπρεπε για παράδειγμα μετά τα επεισόδια στην Λ. Αλεξάνδρας η Α.Ε.Κ. να ζητήσει σύσκεψη τόσο με την Αστυνομία όσο και με τον Άγιαξ και την UEFA προκειμένου να συζητηθούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Μπορεί και να το έπραξε, αλλά η ανακοίνωση δεν αναφέρει κάτι τέτοιο. Και τώρα ερχόμαστε στο γιατί η ανακοίνωση της Π.Α.Ε. τέτοια που είναι ΔΕΝ έπρεπε ποτέ να εκδοθεί.

Ο πρώτος λόγος είναι γιατί στο μόνο που αναφέρεται είναι η καταδίκη των επεισοδίων, λες και υπήρχε περίπτωση να τα επιδοκίμαζε!!!

Ο δεύτερος είναι γιατί όσα αναφέρει περί μη αποποίησης των ευθυνών της Π.Α.Ε. και αναζήτησης άλλοθι είναι οι συνηθισμένες χαζομάρες που γράφονται για να γραφτούν και δεν σημαίνουν κάτι.

Ο τρίτος αφορά την φράση: «Δουλέψαμε πολύ σκληρά σε όλα τα επίπεδα για να επιστρέψουμε στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση» που σε σχέση με τα μέτρα ασφαλείας αντιστοιχεί στο «κάναμε ότι μπορούσαμε», το οποίο μετά τα όσα έγιναν συνιστά αποδοχή της ανικανότητας τόσο της Διοίκησης/Ιδιοκτησίας όσο και των υπευθύνων ασφαλείας. Η μόνη περίπτωση να μην ισχύει αυτό είναι τα επεισόδια να ήταν «κατά παραγγελία» όπως υποπτεύονται κάποιοι (βλέπε εδώ). Εμείς από την πλευρά μας αν και δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε ως ενδεχόμενο, ωστόσο ΔΕΝ θέλουμε να το πιστέψουμε γιατί σε μια τέτοια περίπτωση μιλάμε για μια αισχρή και ποταπή πράξη προδοσίας.

Ο τέταρτος και πιο βασικός λόγος είναι όσα θα έπρεπε να περιέχει η ανακοίνωση για να έχει νόημα η έκδοση της. Για να είχε, λοιπόν, νόημα η ανακοίνωση θα έπρεπε να μας πληροφορεί για όσα έκανε η Α.Ε.Κ. μετά τα επεισόδια στην Λ. Αλεξάνδρας και αφού ζητήσει «συγγνώμη» από τον Άγιαξ και τους οπαδούς του να σημειώνει ότι θα συνεργαστεί με την UEFA και την Αστυνομία προκειμένου όσοι προκάλεσαν τα επεισόδια να λογοδοτήσουν αρμοδίως και να τους απαγορευτεί η είσοδος στο γήπεδο. Επιπλέον, θα έπρεπε να ζητείται η βοήθεια της UEFA σε επίπεδο προτάσεων-εμπειρίας για την αντιμετώπιση της κατάστασης και την μη επανάληψη της. Όλες αυτές οι ενέργειες είναι αυτονόητες για μια Διοίκηση/Ιδιοκτησία που επιθυμεί να προστατέψει τα συμφέροντα της ομάδας/εταιρείας της. Εκτός αν δεν το επιθυμεί…

Εκτός αν ο ουσιαστικός Ιδιοκτήτης επιθυμεί τον αποκλεισμό από την Ευρώπη προκειμένου να μην γίνει «ρουφιάνος» όπως ο Ντέμης. Σε μια τέτοια περίπτωση ο αποκλεισμός θα είναι συνειδητή επιλογή του γιατί θα τον βολεύει, όπως βόλεψε τον Αλαφούζο. Γιατί σε μια ομάδα που δεν παίζει στην Ευρώπη ΔΕΝ χρειάζεσαι πολλούς παίκτες με βαριά συμβόλαια. Την ίδια στιγμή χρησιμοποιείς την τιμωρία για να πουλήσεις το παραμύθι της δημιουργίας από το μηδέν της νέας, βελτιωμένης και περισσότερο δυνατής ομάδας που θα… Το σενάριο αυτό έχει, όμως, μια ουσιαστική αδυναμία: επιβεβαιώνει όσους θεωρούν τα επεισόδια προκάτ. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που μόνον ο χρόνος θα δείξει. Μέχρι τότε έχουμε λίγο καιρό ακόμα. Η Α.Ε.Κ. από την άλλη ΔΕΝ έχει, καθώς πρέπει άμεσα ν’ αλλάξει κάτι για ν’ ανακοπεί η κατρακύλα.

Υ.Γ. 1. Ο συντάκτης της ανακοίνωσης χαραμίζεται στην Π.Α.Ε. Μπορεί να πουλήσει το τάλαντο (ταλέντο) του στον Τσίπρα και αργότερα στον Μητσοτάκη. Γιατί δεν μπορέσαμε να μην σκεφτούμε την ομοιότητα της ανακοίνωσης με τα σημεία «αυτοκριτικής» των πολιτικών αρχηγών για τα «λάθη» που έκαναν στο παρελθόν και από τα οποία έχουν πια μάθει και γι’ αυτό ζητάνε εκ νέου την ψήφο μας.

Υ.Γ. 2. Θεωρούμε αυτονόητο ότι η Π.Α.Ε. θ’ αντιπαλέψει με πείσμα τυχόν τιμωρία για το πανό σε βάρος της UEFA αφ’ ενός γιατί ΔΕΝ ήταν δυσφημιστικό (αφού όσα αναφέρονταν σ’ αυτό είναι γνωστά από τον τύπο και αφ’ ετέρου επειδή τυχόν τιμωρία προσβάλλει το θεμελιώδες δικαίωμα έκφρασης του λόγου (ακόμα και όταν δεν μας αρέσουν αυτά που λέγονται ή γράφονται). Από την άλλη δεν μπορούμε να μη σκεφτούμε ότι στην Π.Α.Ε. ΔΕΝ θα έχουν θέμα με τυχόν τιμωρία για το πανό. Ίσα-ίσα. Άλλωστε το ίδιο δεν κάνει ο «Διοικητικός Ηγέτης» μέσω των ανθρώπων του μ’ όποιον λέει ή γράφει κάτι που δεν του αρέσει; Γιατί ν’ αντιδράσει λοιπόν;

29 Νοέμβρη 2018
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 3974 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ; (ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗ ΤΗΝ ΕΞΕΔΙΔΑΝ)