Font Size

SCREEN

Cpanel

ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ ΤΟΝ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ (ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΑΡΑΝΤΙΤΗ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ ΤΟΝ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ
(ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΑΡΑΝΤΙΤΗ)

Ο Πλούταρχος (ο σκέτος και όχι ο Γιάννης) εκτός από Πρεσβύτερος των Ιερέων στο Μαντείο των Δελφών ήταν και ένας σπουδαίος ιστοριογράφος. Θα πρέπει σ’ όσους δεν έκαναν τακτικές κοπάνες να είναι γνωστός για του «Παράλληλους Βίους» του, μέσω των οποίων κάθε φορά παρουσιάζει τις ζωές δύο σημαντικών προσωπικοτήτων. Αν ο Πλούταρχος ζούσε σήμερα σίγουρα θα είχε πολλή δουλειά, αν και σε ελάχιστες περιπτώσεις θ’ άξιζε ν’ ασχοληθεί με τις ζωές κάποιων. Βέβαια, αν ζούσε σήμερα ο Πλούταρχος θα κινδύνευε να γίνει κι αυτός ένα «γιουσουφάκι» ή στην καλύτερη γι’ αυτόν περίπτωση «στενός φίλος» κάποιου οικονομικά ισχυρού «επιχειρηματία» που μέσω της φιλίας του θα έκανε «αποκαλύψεις» μέσω της ιστοσελίδας του. Αφήνοντας στην άκρη τον προβληματισμό για το επάγγελμα που θα έκανε αν ζούσε σήμερα ο Πλούταρχος ας ασχοληθούμε με το πρωτογενές υλικό των «Βίων Παράλληλων» που θα έγραφε (αν μπορούσε).

Από την Αυγή του Χρόνου (Αρχή της Ιστορίας) ελάχιστες μόνο φορές η διαδοχή του πατέρα από τον γιό έγινε ομαλά. Για παράδειγμα για να διαδεχθεί ο Κρόνος τον πατέρα του Ουρανό έπρεπε να τον ευνουχίσει χρησιμοποιώντας ένα δρεπάνι (σας θυμίζει κάτι;). Προκειμένου να μην έχει την ίδια τύχη έτρωγε τα παιδιά του μέχρι την στιγμή που αυτά με αρχηγό τον Δία τον εκδικήθηκαν. Τότε το έπαθλο ήταν όλος ο Κόσμος. Σήμερα το έπαθλο είναι εταιρείες, ακίνητα και μετρητά.

Δυό παρόμοιες ιστορίες αφορούν τις οικογενειακές δικαστικές περιπέτειες των Αγγελόπουλων και των Σαραντίτηδων. Για τους μεν Αγγελόπουλους σίγουρα ξέρετε περισσότερα. Για την οικογένεια Σαραντίτη που σε σχέση με την Α.Ε.Κ. οι περισσότεροι την γνωρίσαμε σχετικά πρόσφατα δεν είναι γνωστά τόσα πολλά. Σύμφωνα, μ’ όσα διαβάσαμε πρόσφατα ο γιός Σαραντίτης (Γιάννης) εκτός του ότι είναι κάτοχος πολλών διαρκείας εδώ και καιρό έδωσε και 500.000 Ευρώ στην Α.Μ.Κ. των 20 εκ. (για την οποία η εταιρεία δεν έχει βγάλει ούτε μια σχετική ανακοίνωση) που η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» προκήρυξε για δεύτερη φορά.

Από κάποιους ξεκίνησε η προσπάθεια (η οποία θα ενταθεί το επόμενο διάστημα) να εμφανιστεί ο Γιάννης Σαραντίτης ως ένας πιθανός διάδοχος του «Διοικητικού Ηγέτη» όταν αυτός εγκαταλείψει το πλοίο. Έτσι οτιδήποτε διαφωτίζει το «ποιόν» του είναι σημαντικό για να διαμορφώσουμε άποψη. Για τον λόγο αυτό επιλέξαμε δύο δημοσιεύματα το ένα του Φθινοπώρου 2016 και το άλλο του Καλοκαιριού 2018.

Πριν σας ευχηθούμε «καλό διάβασμα» και τα «συμπεράσματα δικά σας» δεν μπορούμε ν’ αντισταθούμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε πως οι Αγγελόπουλοι ήταν πελάτες του δικηγορικού γραφείου του πατέρα Σαραντίτη, στο οποίο δούλευε και ο γιός. Με βάση τις ομοιότητες που παρουσιάζουν οι «Βίοι Παράλληλοι» του Πλούταρχου θεωρούμε πως δεν είναι διόλου τυχαίο που και οι δύο οικογένειες χειμάζονται από ενδοοικογενειακές διαμάχες για την περιουσία. Όπως φαίνεται και στις δύο αυτές περιπτώσεις ΔΕΝ έφαγε ο Κρόνος τα παιδιά του, αλλά μάλλον αυτά τον πατέρα τους.

Ακολουθούν τα δύο δημοσιεύματα:

Αυτό της 21ης Σεπτέμβρη 2016.

Αυτό της 13ης Αυγούστου 2018.

Σημειώνουμε ότι η φωτογραφία του κειμένου μας προέρχεται από το δεύτερο δημοσίευμα.

17 Γενάρη 2019
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 5215 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ ΤΟΝ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ (ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΑΡΑΝΤΙΤΗ)