Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Η ΝΕΑ Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΕΧΕΓΓΥΑ Ή ΘΑ ΨΑΧΝΟΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ΝΕΑ Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ.
(ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΕΧΕΓΓΥΑ Ή ΘΑ ΨΑΧΝΟΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ;)

Πήρε τελικά μπροστά και απ’ ότι φαίνεται τούτη τη φορά (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, γιατί είμαστε Α.Ε.Κ.) θα ολοκληρωθεί η ίδρυση της νέας Κ.Α.Ε. Το Υπουργείο Ανάπτυξης έδωσε την προέγκριση και η έκδοση Α.Φ.Μ. φαίνεται δεδομένη (βλέπε εδώ). Ο μόνος σκόπελος είναι η Ε.Ε.Α. αλλά μάλλον θα τα βολέψει και εκεί ο Αλεξίου. Με την ολοκλήρωση των τυπικών(;) διαδικασιών και ειδικότερα με την έκδοση του Α.Φ.Μ. θα υπογράψει και ο Παναγιώτης Γιαννάκης σαν προπονητής της ομάδας.

Εδώ όμως αρχίζουν τα δύσκολα και κάποιος (ο Αλεξίου ίσως;) θα πρέπει να μας/σας ενημερώσει αρμοδίως δεσμευόμενος για την ακρίβεια των όσων λέει. Όσα μέχρι τώρα μέσω ανακοινώσεων όπως αυτή είναι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε και ουσιαστικά δεν απαντά σε τίποτα. Τα παρακάτω ερωτήματα είναι ενδεικτικά των θεμάτων τα οποία χρίζουν απαντήσεων. Το γεγονός ότι αυτά τα ερωτήματα έχουν ήδη τεθεί και από άλλους είτε όλα μαζί είτε μεμονωμένα δείχνει την εύλογη αγωνία του ΑΕΚτζήδικου κόσμου αλλά και την απώλεια της εμπιστοσύνης του κόσμου αυτού απέναντι σε όσους υποτίθεται ότι διαφυλάσσουν τα συμφέροντα της Α.Ε.Κ.

Ξεκινάμε λοιπόν:

  • Ποιά η σχέση του Δελημπαλταδάκη με την Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. εκτός από αυτήν του μάνατζερ του Παναγιώτη Γιαννάκη;
  • Πόσα θα λάβει ο Παναγιώτης Γιαννάκης για όλη τη σεζόν;
  • Πόσα θα ξοδευτούν (πάνω-κάτω) για τους παίκτες που θα στελεχώσουν την ομάδα, δεδομένου ότι δεν έχει νόημα ομάδα με προπονητή τον Γιαννάκη να παίζει για την σωτηρία της;
  • Πόσοι από τους παίκτες που είτε έχουν συμφωνήσει είτε είναι σε διαπραγμάτευση εκπροσωπούνται από τον Δελημπαλταδάκη;
  • Πόσα λεφτά (συνολικά) έχουν μαζευτεί για το Ταμείο της Κ.Α.Ε.; Φτάνουν να καλύψουν τα έξοδα της χρονιάς και ν’ αποπληρώσουν και τα περσυνά χρέη;
  • Με ποιές εσωτερικές δικλίδες ασφαλείας (π.χ. Εσωτερικός Έλεγχος ή Ελεγκτική Επιτροπή του Δ.Σ.) θα θωρακισθεί η νέα Κ.Α.Ε. έτσι ώστε να υπάρχει εύλογος έλεγχος για την διαχείριση και την εν γένει λειτουργία της;
  • Πότε θα δοθεί η δυνατότητα απόκτησης μετοχών της από τον κόσμο της Α.Ε.Κ.;

Τα ερωτήματα αυτά βρίσκονται στο μυαλό όλων των ΑΕΚτζήδων. Θα είναι τουλάχιστον απρέπεια απέναντι του να μην απαντηθούν. Οι απαντήσεις πρέπει να είναι ουσιαστικές, ξεκάθαρες και τίμιες και όχι τυπικές. Δυστυχώς η απάντηση στις περισσότερες κρίνεται από την απάντηση στην πρώτη από αυτές. Όσοι ασχολούνται αυτή την περίοδο με την Κ.Α.Ε. να προσέξουν πολύ τις ενέργειες τους γιατί η Κ.Α.Ε. δεν είναι απλά μια ακόμη Α.Ε. Η Κ.Α.Ε. είναι κομμάτι της Α.Ε.Κ. με ότι αυτό συνεπάγεται και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει ατιμώρητα με την Α.Ε.Κ. και τον κόσμο της.

Εμείς θα είμαστε πάντα εδώ για να σας εντοπίζουμε τα ζητήματα αιχμής και να σας ενημερώνουμε έγκαιρα.

Υ.Γ.1. Μετά την ολοκλήρωση του κομματιού αυτού και πρίν την ανάρτηση του μάθαμε ανησυχητικότατα νέα, τα οποία για το καλό πρωτίστως της Α.Ε.Κ. και του Αλεξίου σε δεύτερο πλάνο ελπίζουμε να μην είναι ακριβώς έτσι. Μέσα σ’ όλα έχουμε και την επιστολή των παικτών για την οποία γράφουμε αλλού (βλέπε εδώ), όπως και την παραίτηση του Γ. Χήνα (γιατί άραγε παραιτήθηκε τώρα; Μήπως έχασε –και αυτός– την πίστη του στις ικανότητες και τις υποσχέσεις του Αλεξίου;).

Το πρώτο ανησυχητικό νέο είναι ότι απ’ ότι φαίνεται τόσο η «συμφωνία» μ’ αυτούς που ήταν να μπούν στη μετοχική σύνθεση της Κ.Α.Ε. χαλάει όσο και σαν φυσικό επακόλουθο και η κατ’ αρχήν συμφωνία με τον Π. Γιαννάκη.

Το δεύτερο ανησυχητικό δεν είναι αν θα χρειαστεί και τρίτη Γ.Σ. για την ίδρυση της Κ.Α.Ε. ή αν θ’ αγωνιστεί στην Α1 Α.Ε.Κ. ή αν ακόμα καταλήξει το μπάσκετ της Α.Ε.Κ. τελικά στον Γεωργαντζόγλου. Όχι, τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορεί να μας ανησυχήσει, εκτός από αυτό που μάθαμε. Μάθαμε ότι κάποιος από τους ενδιαφερόμενους φέρεται (δεν μπορούμε προσωπικά να είμαστε σίγουροι 100%) να έχει «ντράβαρα» με την INTERPOL. Ωστόσο προλαβαίνοντας τα ερωτήματα σας να σας ενημερώσουμε πώς όχι ο Ν. 2725/1999 δεν θεωρεί ότι νταλαβέρια με την INTERPOL μπορούν ν’ αποτελέσουν κώλυμα για την απόκτηση μετοχών σε Π.Α.Ε. ή Κ.Α.Ε. (άρθρο 69), ενώ κώλυμα για να μη συμμετέχει κάποιος σε Δ.Σ. Α.Α.Ε. είναι η επιβολή τελεσίδικης πειθαρχικής ποινής (με κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις) όπως προβλέπει το άρθρο 74 παρ. 2.

Υ.Γ.2. Ακριβώς την ώρα της ανάρτησης του εν λόγω κομματιού μάθαμε για την έγκριση της Ε.Ε.Α. για να πάρει η Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. Α.Φ.Μ. (πολλά κεφαλαία έπεσαν μαζί). Για τον τίτλο της εν λόγω είδησης (βλέπε εδώ) δεν έχουμε να πούμε τίποτα. Άντε τώρα που μπορεί η Κ.Α.Ε. να πάρει Α.Φ.Μ. να βρεί και μετόχους (ή μήπως δεν χρειάζονται;). Αλήθεια μήπως ενδιαφέρεται ο Φιλίππου;

 

12 Αυγούστου 2014.
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 15318 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου Η ΝΕΑ Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΕΧΕΓΓΥΑ Ή ΘΑ ΨΑΧΝΟΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ;)