Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΤΑΝ Ο ΙΒΑΝ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΕ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ & ΜΑΡΙΝΑΚΗ (ΟΤΑΝ ΞΟΔΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ Τ’ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΤΑΝ Ο ΙΒΑΝ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΕ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ & ΜΑΡΙΝΑΚΗ
(ΟΤΑΝ ΞΟΔΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ Τ’ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ)

Βλέποντας τα χθεσινά παιχνίδια των τριών πρώτων του Πρωταθλήματος ΔΕΝ μπορείς ν’ αποφύγεις τις συγκρίσεις. Συγκρίσεις, οι οποίες όλες είναι υπέρ της ομάδας του Ιβάν Σαββίδη. Χθες ο ιδιοκτήτης του «Γαύρου του Βορρά» απέδειξε στον Μαρινάκη και τον Μελισσανίδη τι μπορεί να κάνει κάποιος όταν ρίχνει λεφτά για την ομάδα και δεν κάνει παιχνίδια με τους μανατζαραίους. Η σύγκριση ανάμεσα στους τρείς πρωτοπόρους δεν μπορεί παρά να μας δημιουργήσει αισθήματα μελαγχολίας για τον δεύτερο και τον τρίτο του βαθμολογικού πίνακα. Για εμάς τους «πανταχού παρόντες» η παρακολούθηση της αγαπημένης μας ομάδας αποτελούσε μια απόδραση από την καθημερινότητα, την οποία περιμέναμε με χαρά.

Γιατί χαιρόμαστε να βλέπουμε την ομάδα μας να παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας στην έδρα της και να πασχίζει να «φιλοδωρήσει» την αντίπαλη με όσα περισσότερα γκολ μπορούσε. Μπορούσαμε έτσι εύλογα να υπολογίζουμε ότι και τα παιδιά μας θα υποστήριζαν και αυτά την ίδια ομάδα που μας έκανε και εμάς χαρούμενους και περήφανους. Κάτι που δεν μπορούμε να πούμε για όσους πήγαν χθες στο Ο.Α.Κ.Α. για να παρακολουθήσουν μια ομάδα που προσπαθούσε για 53’ να υπερασπιστεί το υπέρ της 1-0 σαν να έπαιζε εκτός έδρας. Αλλά είπαμε: «Ο «Τίγρης» φέτος δεν ρίχνει λεφτά γιατί θέλει να φτιάξει το γήπεδο».

Βέβαια, στον κόσμο των επιχειρήσεων αν θες να βγάλεις λεφτά πρέπει να κάνεις επενδύσεις. Επενδύσεις όχι σαν κι αυτές που κάνει ο Μαρινάκης τα τελευταία χρόνια, αλλά σαν κι αυτές που κάνει ο συνεταίρος του Ιβάν. Χθες ο «Γαύρος του Βορρά» ήταν αυτό που λέμε «χάρμα ιδέσθαι». Τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά η ομάδα της Θεσσαλονίκης έδειξε σ’ εμάς αλλά και στον κόσμο της τι μπορεί να κάνει μια ομάδα αν είναι συγκεντρωμένη στον στόχο της. Χθες στην Τούμπα αναμετρήθηκαν οι δύο καλύτερες με βάση το υλικό ομάδες του Πρωταθλήματος.

Η γηπεδούχος ήταν αποφασισμένη και είχε κατανοήσει πλήρως την ιστορική κυρίως και βαθμολογική δευτερευόντως σημασία του παιχνιδιού. Χθες τόσο οι παίκτες του «Γαύρου του Βορρά» όσο και ο ιδιοκτήτης του έδειξαν ότι έμαθαν τα τόσο επώδυνα μαθήματα της περσυνής χρονιάς. Χθες ο Ιβάν έδειξε στον συμπατριώτη του ότι αν έχει τους παίκτες που χρειάζονται ΔΕΝ θα έχει ανάγκη την εύνοια του διαιτητή για να κερδίσει έναν από τους τελευταίους του βαθμολογικού πίνακα.

Τέλος η χθεσινή αγωνιστική απέδειξε πως τα ερυθρόλευκα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης (τα οποία από πέρυσι ανακάλυψαν την «παρθενοραφή») έχουν πολλή πλάκα όταν καταγράφουν «τα εγκλήματα της εξυγίανσης». Δυστυχώς γι’ αυτά (όπως και για τ’ αντίστοιχα κιτρινόμαυρα) το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ξιφουλκήσουν για την δεύτερη θέση (την οποία θα κατακτήσει αυτός που την θέλει περισσότερο). Το χειρότερο «στην μάχη για την δεύτερη θέση» θα είναι να τιμωρηθεί η Α.Ε.Κ. χωρίς αναστολή δίνοντας έτσι το δικαίωμα στα «γιουσουφάκια» του «Διοικητικού Ηγέτη» να βρουν ένα ακόμη άλλοθι.

Υ.Γ. Χωρίς να θέλουμε να φανούμε «αυθάδεις» σε όσους υποστηρίζουν ότι σωστά ο «Τίγρης» ΔΕΝ έριξε λεφτά φέτος στην ομάδα, να σημειώσουμε ότι αυτή είναι η (οικονομική) λογική ενός «συνοικιακού μανάβη» και όχι ενός «επιτυχημένου επιχειρηματία». Εκτός και αν ο «Τίγρης» δεν είναι πλέον τέτοιος.

11 Φλεβάρη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 547 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΤΑΝ Ο ΙΒΑΝ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΕ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ & ΜΑΡΙΝΑΚΗ (ΟΤΑΝ ΞΟΔΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ Τ’ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ)