Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΘΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΠΟΣΟ ΘΑ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΕΙ Η ΔΟΥΡΟΥ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΘΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
(ΠΟΣΟ ΘΑ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΕΙ Η ΔΟΥΡΟΥ;)

Η είσοδος της Άνοιξης σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς προετοιμασιών εν όψη τόσο της ίδιας όσο και του Καλοκαιριού που ακολουθεί. Έτσι, από την πρώτη κιόλας υποψία Άνοιξης κάποιοι αρχίζουν τις ετοιμασίες. Ωστόσο, κάποιες φορές ο ερχομός της Άνοιξης συμπίπτει και με άλλα σημαντικά γεγονότα όπως π.χ. τις εκλογές. Οι εκλογές είναι αναμφίβολα μια σημαντική διαδικασία ειδικά όταν αφορούν την ανάδειξη τοπικών αρχόντων και για να είναι όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστες διέπονται από μια σειρά κανόνες. Ένας από αυτούς απαγορεύει σε Δήμους και Περιφέρειες να προκηρύσσουν διαγωνισμούς, υπογράφουν συμβάσεις και με κάθε τρόπο να δεσμεύουν τον Δήμο ή την Περιφέρεια για 2 μήνες πριν την ημέρα των εκλογών. Γι’ αυτό και όταν κοντεύει η σχετική προθεσμία Δήμοι και Περιφέρειες προωθούν για υπογραφή, έγκριση και ψήφιση κάθε είδους εκκρεμότητα.

Άλλωστε, πρέπει να μαζέψουν και ψηφουλάκια για τις εκλογές. Από το πνεύμα της τακτοποίησης των εκκρεμοτήτων δεν θα μπορούσε να λείπει και η Περιφέρεια Αττικής. Έτσι, στην Πρόσκληση της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις 14 Μάρτη (μεθαύριο Πέμπτη) βλέπουμε πρώτο-πρώτο το θέμα των 20 εκ. που ο Σγουρός έχει δεσμεύσει για την δεύτερη φάση του γηπέδου. Με τον τρόπο αυτό η Δούρου δείχνει ότι θέλει να τηρήσει τον λόγο της για το ζήτημα αυτό.

Τώρα, κάποιοι προσεκτικοί μπορεί να μείνουν στο «σχεδίου» και να μη μείνουν τόσο ικανοποιημένοι, καθώς αυτό που θα εγκρίνει το Π.Σ. ΔΕΝ θα είναι η τελική προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και της Ερασιτεχνικής. Ωστόσο, αν η Δούρου θέλει να το τελειώσει άμεσα τίποτα δεν την δεσμεύει να προκαλέσει και δεύτερη συνεδρίαση του Π.Σ. μέχρι τις 23-24 του μήνα (πριν το δίμηνο που προβλέπει ο νόμος) και να περάσει τότε η τελική σύμβαση.

Σχεδόν ταυτόχρονα με την συνεδρίαση του Π.Σ. αρχίζει η διάθεση των τευχών δημοπράτησης στους ενδιαφερόμενους κατασκευαστές της υπογειοποίησης. Το ελάχιστο χρονικό διάστημα που πρέπει να περάσει μέχρι ν’ ανοιχτούν οι προσφορές είναι ένα δίμηνο, το οποίο στην περίπτωση μας ταυτίζεται με τον χρόνο διενέργειας των αυτοδιοικητικών εκλογών. Συνεπώς, οποιαδήποτε πρακτική εξέλιξη μετά τις εκλογές του Μάη.

Ας δούμε τώρα μερικά ζητηματάκια.

Το πρώτο αφορά πόσο ψηφοθηρική είναι η κίνηση της Δούρου. Η απάντηση στο ερώτημα αυτό θα δοθεί αναλόγως του αν η τελική προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και της Ερασιτεχνικής υπογραφεί (και εγκριθεί) άμεσα.

Το δεύτερο αφορά την διάψευση όσων θεωρούν πως η Ερασιτεχνική θα πάρει (για να πληρώσει τα έργα και όχι όσους χρωστάει) τα 20 εκ. δυστυχώς ή ευτυχώς για όσους έχουν λαμβάνειν από το Σωματείο τα λεφτά θα τα διαχειριστεί αποκλειστικά η Περιφέρεια, καθώς αυτή είναι ο φορέας διαχείρισης των έργων.

Το τρίτο -και τελευταίο προς το παρόν- αφορά την ίδια την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης. Εδώ, υπάρχει ένα τόσο τυπικό όσο και ουσιαστικό θέμα. Ο ψευτο-Πρόεδρος (με πρωτόδικη δικαστική απόφαση) του Σωματείου έχει κριθεί έκπτωτος από το Πρωτοδικείο και το Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής από τον Μάη του 2014 ανυπόστατο. Επιπλέον, κάθε Δ.Σ. στο οποίο συμμετέχει ο έκπτωτος Αλεξίου είναι ομοίως ανυπόστατο, δηλαδή οι αποφάσεις του ΔΕΝ παράγουν αποτέλεσμα.

Στις 28 Μάρτη έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί η έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης. Ωστόσο, δεδομένης της τεκμηρίωσης της πρωτόδικης απόφασης πάρα πολύ δύσκολα θα «πέσει» η πρωτόδικη απόφαση. Στην Περιφέρεια γνωρίζουν την πρωτόδικη απόφαση. Μένει τις επόμενες μέρες να δούμε πόσο πρόθυμοι είναι να την παρακάμψουν.

Εν’ αναμονή του τι θα φέρουν οι επόμενες ημέρες σταματάμε για την ώρα εδώ. Αναλόγως των εξελίξεων θα επανέλθουμε με νεότερα.

12 Μάρτη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 293 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΘΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΠΟΣΟ ΘΑ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΕΙ Η ΔΟΥΡΟΥ;)