Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Α.Ε.Κ., Α.Ε.Κ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Α.Ε.Κ. (ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΗΤΤΕΣ ΣΕ ΜΠΑΣΚΕΤ & ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΜΩΣ ΛΟΓΟΥΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Α.Ε.Κ., Α.Ε.Κ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Α.Ε.Κ.
(ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΗΤΤΕΣ ΣΕ ΜΠΑΣΚΕΤ & ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΜΩΣ ΛΟΓΟΥΣ)

Η ήττα είναι ένα ενδεχόμενο. Ωστόσο, υπάρχουν ήττες και ήττες. Το Σαββατο-Κύριακο που μας πέρασε κάθε άλλο παρά καλό ήταν για την Α.Ε.Κ. Τα δύο επαγγελματικά τμήματα της γνώρισαν εντός έδρας νίκες. Το μεν μπάσκετ από τον Γνήσιο Γαύρο, το δε ποδοσφαιρικό από την Λάρισα -ενός πρώην Προέδρου της Π.Α.Ε.- του Αλέξη Κούγια. Και οι δύο ήττες «πόνεσαν» αν και δεν «πόνεσαν» το ίδιο. Δεδομένου του χρονικού σημείου στο οποίο συνέβησαν η ζημιά στο κύρος κάθε τμήματος είναι διαφιορετική. Και στις δύο περιπτώσεις η ζημιά είναι σημαντική και θ’ ακολουθεί για καιρό τις δύο Α.Ε.Κ.

Το Σάββατο η μπασκετική ομάδα υποδέχτηκε τον Γνήσιο Γαύρο. Θεωρητικά είχε μια καλή ευκαιρία να τον κερδίσει, αλλά δεν τα κατάφερε. Οι ελλείψεις τόσο οι αγωνιστικές όσο και οι διοικητικές της στοίχισαν με απποτέλεσμα να χάσει με 9 πόντους. Οι αγωνιστικές ελλείψεις μπορεί να οφείλονται σε ανεπάρκεια του ρόστερ ή/και στους τραυματισμούς. Οι διοικητικές, όμως, είναι ακόμη χειρότερες.

Έχουμε στηλιτεύσει την πρακτική της Κ.Α.Ε. ν’ αφήνεται να σέρνεται στην FIBA για οφειλές της σε παίκτες, ομάδες και μάνατζερ. Στη συνέχεια και όπως ομολόγησαν πρόσφατα διακανονίζουν σε δόσεις τα επιδικασθέντα ποσά και άντε πάλι από την αρχή. Βέβαια, μέχρι να γίνει αυτό η ομάδα τιμωρείται με απαγόρευση διεθνών μεταγραφών, αλλά αυτό δεν τους νοιάζει και τόσο.

Πριν από το παιχνίδι με τον Γαύρο είχε ανακοινωθεί ότι ένας νέος ξένος παίκτης θα ενίσχυε από το παιχνίδι εκείνο την προσπάθεια της «Βασίλισσας». Όταν, τελικά, εξ’ αιτίας της μη άρσης της απαγόρευσης μεταγραφών δεν έπαιξε ο συγκεκριμένος παίκτης μας ενημέρωσαν πως έφταιγε η συγκυρία. Υπολειτουργούσε, λέει, η FIBA γιατί ήταν η Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών. Έτσι παρ’ ότι η «Βασίλισσα» είχε στείλει εγκαίρως(;) όλα τα χαρτιά δεν έγινε εγκαίρως η άρση της τιμωρίας της. Τόσο καλά! Τώρα, αν ήταν σε θέση και ν’ αγωνιστεί αυτό ας το αφήσουμε για την ώρα παραμένοντας στην διοικητική όψη του ζητήματος. Από κει και πέρα το αποτέλεσμα για την αποψιλωμένη από τους τραυματισμούς ομάδα ήταν μάλλον φυσιολογικό. Το κακό είναι πως χάθηκε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια ιστορική (λόγω συγκυρίας) νίκη επί του Γνήσιου Γαύρου.

Όμως, η εντός έδρας ήττα της ποδοσφαιρικής ομάδας στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν μπροστά στον κόσμο της ήταν σίγουρα πιο βαριά απ’ αυτή της μπασκετικής. Όπως και να το κάνουμε είναι άλλο πράγμα την μέρα που σηκώνει η Α.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης την κούπα εσύ να χάνεις από την Λάρισα των τελευταίων ετών. Και όχι μόνο να χάνεις, αλλά με τους τρείς βαθμούς που της «χάρισες» να της εξασφαλίζεις την παραμονή. Αφήνω στην άκρη το γεγονός ότι ιδιοκτήτης της Λάρισας είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος σε εμάς Αλέξης Κούγιας.

Όπως και να το δεις το συγκεκριμένο αποτέλεσμα οι αποκλειστικές και μεγάλες ευθύνες του αφανούς ιδιοκτήτη είναι δεδομένες. Γιατί είτε ευθύνεται η ανεπάρκεια του ανθρώπινου δυναμικού, είτε υπήρξε συναλλαγή▪ τα «οφέλη» της οποίας για την Α.Ε.Κ. (ή τον «Διοικητικό Ηγέτη») θα είναι σίγουρα παρασκηνιακά. Στην περίπτωση της ανεπάρκειας του ανθρώπινου δυναμικού αυτό που (απο)μένει είναι πως μέχρι τώρα η ομάδα ΔΕΝ άξιζε την υποστήριξη του κόσμου (ούτε καν όσων πήγαν χθες στο Ο.Α.Κ.Α). Και αυτό θα το βρει σίγουρα μπροστά της του χρόνου.

Για την μπασκετική ομάδα έχει απομείνει ένα ακόμη παιχνίδι και μετά έχουμε τα πλεί-οφ. Ομοίως για την ποδοσφαιρική εκτός του τελευταίου παιχνιδιού για το Πρωτάθλημα υπάρχει ο επαναληπτικός Κυπέλλου και ο Τελικός με την Πρωταθλήτρια Α.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης. Δεδομένης της κατάστασης πόσο αισιόδοξοι μπορούμε (και δικαιολογούμαστε) να είμαστε;

22 Απρίλη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 452 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου Α.Ε.Κ., Α.Ε.Κ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Α.Ε.Κ. (ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΗΤΤΕΣ ΣΕ ΜΠΑΣΚΕΤ & ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΜΩΣ ΛΟΓΟΥΣ)