Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΟΠΩΣ Α.Ε.Κ. (ΤΣΙΠΡΑΣ ΟΠΩΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΟΠΩΣ Α.Ε.Κ.
(ΤΣΙΠΡΑΣ ΟΠΩΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ)

Χθες είχαμε (κυρίως) Ευρωεκλογές. Ήταν η πρώτη -και γι’ αυτό σημαντικότερη- εκλογική διαδικασία από τη στιγμή της κατάληψης της εξουσίας από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σε αναλογία με τα ομαδικά αθλήματα χθες κατέβαινε στην εκλογική αρένα ο ήδη Πρωταθλητής, ο οποίος σε μια αναμέτρηση ανάλογη του Κυπέλλου ήθελε να δείξει ότι συνεχίζει να κυριαρχεί στο στερέωμα. Υπερασπιζόταν, δηλαδή, όχι μόνο τον τίτλο του αλλά και να διατηρήσει το ψυχολογικό πλεονέκτημα απέναντι στον επίδοξο νέο Πρωταθλητή. Παρά το γεγονός ότι το χθεσινό αποτέλεσμα δεν έκρινε τον τίτλο (εξουσία) ήταν, ωστόσο, απολύτως ενδεικτικό της δυναμικής του κυβερνώντος κόμματος. Μιας δυναμικής η οποία είτε επιβεβαιωνόταν είτε όχι θα επηρέαζε όχι μόνο τους οπαδούς-ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος αλλά και τα στελέχη του.

Το αποτέλεσμα της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης για τον Πρωταθλητή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι απολύτως συντριπτικό. Προφανώς και μπορούν να υπάρξουν πλήθος λογικές ερμηνείες του, οι οποίες μάλιστα πάντα αφήνουν πιθανότητες να «επαναπατριστούν» οι ψηφοφόροι που «λάκισαν» αν το κυβερνών κόμμα αποδείξει ότι έλαβε και κατανόησε το μήνυμα τους και επανήλθε (διόρθωσε την πορεία του) εκεί που αυτοί το είχαν βρει. Όμως, το πολιτικό αποτέλεσμα κρίνεται σε δύο παραμέτρους, στην εξής μια: τις ψήφους σε σχέση με την προσέλευση.

Όπως και στο ποδόσφαιρο έτσι και στις εκλογές σημασία έχει πόσοι επιλέγουν στην κάλπη κάθε κόμμα. Τόσο ως προς το ίδιο το κόμμα όσο και συνολικά. Αυτοί που ψηφίζουν ένα κόμμα είναι αυτοί που στο ποδόσφαιρο επιλέγουν να πληρώσουν εισιτήριο για να δουν μια ομάδα. Όπως και στο ποδόσφαιρο πάντα υπάρχει η ελπίδα πως θα επιστρέψουν όσοι σταμάτησαν να πηγαίνουν στο γήπεδο. Μόνο που τις περισσότερες φορές αυτή η ελπίδα είναι φρούδα. Γιατί, όσο περισσότερο μένει από επιλογή κάποιος εκτός γηπέδου τόσο δυσκολότερο είναι να τον κάνεις να επανέλθει. Ειδικά, αν δεν κάνεις και ουσιώδεις μεταγραφές.

Σ’ αυτόν τον τομέα ο Πρωταθλητής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αντέγραψε την περσυνή ποδοσφαιρική Πρωταθλήτρια Α.Ε.Κ. ΔΕΝ έκανε καμία μεταγραφή ουσίας και όσες έκανε ήταν από το «πανέρι» της λαϊκής. Την αδυναμία του αυτή προσπάθησε να την καλύψει μέσω του φανατισμού όσων οπαδών του πηγαίνουν ακόμη γήπεδο. Με λαϊκιστικές και άνευ ουσίας κορώνες (σαν αυτές του «Διοικητικού Ηγέτη» της Α.Ε.Κ. και των φερέφωνων του) προσπάθησε να δημιουργήσει μια φανατισμένη ομάδα ελπίζοντας ότι έτσι ίσως θα μπορούσε να φέρει ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Το χθεσινό αποτέλεσμα ξεγύμνωσε πλήρως τον Πρωταθλητή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αποδεικνύοντας (όπως και στην περίπτωση της Α.Ε.Κ.) πως: «Με πορδές δεν βάφονται αυγά».

Η επόμενη 4ετία θα δείξει αν ο Τσίπρας μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο από τον Δ. Μελισσανίδη ή αν απλώς είναι «τζάμπα μάγκας». Η επόμενη 4ετία θα δείξει αν μπορεί να χτίσει μια νέα ομάδα (ένα νέο κόμμα) με στελέχη που να μπορούν να πάρουν το Πρωτάθλημα ανεξαρτήτως των λαθών της τότε κυβέρνησης. Αν, δηλαδή, μπορεί να πάρει «θετικές» και όχι «ψήφους διαμαρτυρίας» και να επανέλθει στην εξουσία. Προς το παρόν και μέχρι τ’ αποτελέσματα να δείξουν διαφορετικά είναι ως ηγέτης το ίδιο αποτυχημένος με τον «Τίγρη».

27 Μάη 2019
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 1063 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΟΠΩΣ Α.Ε.Κ. (ΤΣΙΠΡΑΣ ΟΠΩΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ)