Font Size

SCREEN

Cpanel

Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΔΥΟ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ (Η «ΝΕΑ Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ.» & Ο ΓΑΥΡΟΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΔΥΟ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ
(Η «ΝΕΑ Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ.» & Ο ΓΑΥΡΟΣ)

Όταν έχουμε να κάνουμε με νούμερα πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί. Γιατί τα νούμερα ως «απόλυτα μεγέθη» σπανίως είναι συγκρίσιμα. Για παράδειγμα ΔΕΝ υπάρχει αμφιβολία ότι το 130.000 είναι πάνω από 8,5 φορές μεγαλύτερο του 15.000. Αυτό, όμως, πολύ λίγα σημαίνει αν δεν υπάρχει ένα «πλαίσιο αναφοράς» και για τα δύο «απόλυτα ποσά». Γι’ αυτό τον λόγο υπάρχουν οι «αναλογίες». Για να μας διευκολύνουν (αν θέλουμε) να βγάζουμε συμπεράσματα. Συμπεράσματα, τα οποία μπορεί μεν να μας βοηθούν να «σχηματίσουμε γνώμη», αλλά ΔΕΝ μπορούν ούτε κατ’ ελάχιστο ν’ αλλάξουν τις «αντικειμενικές συνθήκες».

Όλα τα παραπάνω είναι μια «εισαγωγή» στην είδηση ότι τελικά η Ε.Ε.Α. στη συνεδρίαση της τής προηγούμενης Πέμπτης 5 Σεπτέμβρη επέβαλε πρόστιμα στις «ΝΕΑ Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ.» και την Κ.Α.Ε. των Αφων Αγγελόπουλων γιατί δεν κατέθεσαν συμπληρωματική εγγυητική επιστολή για το περασμένο Πρωτάθλημα. Τα ποσά των προστίμων δεν είναι φυσικά τα ίδια, καθώς η υπέρβαση του Προϋπολογισμού (επί του οποίου είχε εκδοθεί η αρχική εγγυητική επιστολή) δεν ήταν η ίδια (βλέπε εδώ).

Τώρα γιατί η είδηση παρουσιάστηκε μόνο για την ομάδα του Λιμανιού αυτό είναι κάτι που θα πρέπει άλλοι να εξηγήσουν (βλέπε εδώ). Να έκριναν, άραγε, ότι η είδηση για το πρόστιμο στην «ΝΕΑ Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ.» ενδιαφέρει ελάχιστους; Το συγκεκριμένο θέμα το έχουμε παρακολουθήσει από καιρό (βλέπε εδώ & εδώ).

Τελευταία φορά επιχειρηματολογήσαμε με βάση τους αντίστοιχους Τζίρους (βλέπε εδώ). Έτσι, το πρόστιμο των 15.000 με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο Ισολογισμό (βλέπε εδώ) αντιστοιχεί στο 0,81% του Τζίρου της αντίστοιχης Χρήσης. Στην περίπτωση του Γαύρου το πρόστιμο αντιστοιχεί στο 1,62% του Τζίρου (βλέπε εδώ). Ωστόσο, τα ποσοστά ΔΕΝ μας λένε την αλήθεια. Ή μάλλον θα μας την έλεγαν αν ο Τζίρος του Γαύρου ήταν διπλάσιος απ’ αυτόν της Α.Ε.Κ.

Έτσι, ενώ ο Τζίρος του Γαύρου είναι στρογγυλά 4πλάσιος αυτού της «Βασίλισσας» το πρόστιμο είναι μόνο 2πλάσιο. Άρα, με βάση την αναλογία το πρόστιμο των 15.000 Ευρώ αν και μικρό ως απόλυτο μέγεθος, είναι ωστόσο πιο «βαρύ» σε σχέση με τα 130.000 του Γαύρου εξ’ αιτίας των πολύ μικρότερων Εσόδων της. Η μόνη «λύση» σε τέτοιες περιπτώσεις είναι μόνον η αύξηση των Εσόδων. Και όπου αυτό δεν είναι δυνατό η επιχείρηση είτε θα «φυτοζωεί», είτε θα βασίζεται κατά κύριο λόγο στην χρηματοδότηση του Ιδιοκτήτη της.

Υ.Γ. Χρωστάτε την δημοσίευση των Ισολογισμών για το 2016-2017 και το 2017-2018. Πλέον προστίθεται και αυτός του 2018-2019. Μη τους αφήνετε να μαζεύονται γιατί μετά δεν θα προλαβαίνετε να τους ανεβάζετε. Δημοσιεύστε τους και ας μην είναι εγκεκριμένοι από το Γ.Ε.ΜΗ. Και έτσι μας κάνουν εμάς.

11 Σεπτέμβρη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 3050 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΔΥΟ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ (Η «ΝΕΑ Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ.» & Ο ΓΑΥΡΟΣ)