Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ (ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 2021 ΚΑΙ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
(ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 2021 ΚΑΙ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ)

Είναι συνηθισμένο στην Ελλάδα τα μεγάλα έργα να «βγαίνουν εκτός χρονοδιαγράμματος». Βέβαια, από ένα σημείο και μετά το αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα συνήθως τηρείται. Παρατηρούνται, δε, και περιπτώσεις που το έργο ολοκληρώνεται νωρίτερα. Στο κάτω-κάτω πολλά μπορούν να πάνε στραβά και να προκαλέσουν καθυστερήσεις. Τώρα που το σκέφτομαι δύο «μεγάλα έργα» φαίνεται συνεχώς να διαψεύδουν τις προβλέψεις για την ολοκλήρωση τους. Το ένα είναι το μετρό της Θεσσαλονίκης (εκείνο που εγκαινίασε ο Αλέξης). Το άλλο είναι η «Αγιά Σοφιά» του Μελισσανίδη. Όσο αφορά το τελευταίο πόσα χρονοδιαγράμματα δεν σας διέρρευσαν επισήμως όλα αυτά τα χρόνια. Σύμφωνα με το τελευταίο η ομάδα θα έμπαινε στο νέο της γήπεδο με τον Καρντόσο προπονητή την επόμενη σεζόν (2020-2021).

Κάτι, όμως, οι παίκτες που δεν ήθελαν τον Καρντόσο, κάτι οι καθυστερήσεις της υπογειοποίησης πάει και αυτό το ορόσημο. Εκτός από την ανικανότητα(;) του Καρντόσο και τις επιπτώσεις της στην ομάδα-εταιρεία υπήρχε και ένας ακόμη λόγος για την απόλυση του. Όπως σας ενημέρωσαν πρόσφατα ο στόχος να μπει η ομάδα στο νέο της γήπεδο την επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά ΔΕΝ πρόκειται να επιτευχθεί. Οπότε, τι να τον πληρώνουν τον Καρντόσο;

Σοβαρά, τώρα, η «Α.Ε.Κ. του Μελισσανίδη» σας ενημέρωσε ότι «η υπογειοποίηση είναι 4 μήνες πίσω». Αφήνοντας στην άκρη τη σχέση που έχουν ο Μελισσανίδης και οι άνθρωποι του με τον χρόνο και τους ρυθμούς και τα χρονοδιαγράμματα του Δημοσίου υπάρχει μια και μοναδική (άβολη) αλήθεια για την σχέση του γηπέδου με την υπογειοποίηση. Είναι μια σχέση απόλυτης αλληλεξάρτησης, αφού αν δεν ολοκληρωθεί η υπογειοποίηση ένα μεγάλο μέρος του γηπέδου ΔΕΝ θα είναι λειτουργικό.

Η σπουδαιότητα της υπογειοποίησης είναι τόσο μεγάλη που στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του γηπέδου σημειώνεται χαρακτηριστικά στο Κεφάλαιο 9 σελ. 105-107 (65-67 του pdf, βλέπε εδώ):

«Ως προς το χρονοδιάγραμμα κατασκευής των δύο έργων γίνεται η υπόθεση ότι το έργο της "ταπείνωσης" προηγείται της κατασκευής του "Κέντρου". Όπως αναφέρεται στη ΜΠΕ της "ταπείνωσης" προβλέπεται να χρησιμοποηθεί ως εργοταξιακός χώρος η έκταση του πρώην γηπέδου της ΑΕΚ, ενώ στη ΜΠΕ του "Κέντρου" θεωρείται δεδομένη η υπογειοποίηση της οδού και ο σχεδιασμός του "Κεντρου" προσαρμόζεται στην ήδη υπογειοποιημένη οδό πρόσβασης. Ωστόσο, για λόγους εξέτασης του δυσμενέστερου σεναρίου, εξετάζεται το ενδεχόμενο η έναρξη των εργασιών της ταπείνωσης της οδού να προηγηθεί χρονικά μόνο κατά ένα τρίμηνο από το έργο του "Κέντρου". Στην περίπτωση αυτή (αν και το πιθανότερο είναι να έχει τελειώσει το έργο υπογειοποίησης πριν την έναρξη κατασκευής του γηπέδου) ενδέχεται να υπάρξουν αθροιστικές επιπτώσεις κατά την κατασκευή, που θα εξεταστούν στη συνέχεια».

Αλλά και παρακάτω ξεκάθαρα προτάσσεται η υπογειοποίηση της κατασκευής του γηπέδου. Άρα, από την αρχή όλα έχουν πάει «στραβά». Μένει να δούμε πόσα προβλήματα θα δημιουργηθούν και πόσο βολική θα είναι η εναλλακτική εγκατάσταση του εργοταξίου στην Μπριτάνια. Πάντως, πλάκα θα έχει αν από δω και πέρα φταίει είτε η Περιφέρεια (που άλλαξε χέρια) είτε ο Σωκράτης που «κέρδισε» την υπογειοποίηση. Στο τέλος μπορεί να είναι και «δάκτυλος» των Γαύρων. Ποιος μπορεί να ξέρει στα σίγουρα;

19 Σεπτέμβρη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 560 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ (ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 2021 ΚΑΙ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ)