Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΡΩΤΟΥΝ ΤΗΝ Ε.Ε.Α.: ΓΙΑΤΙ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΕ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΓΑΥΡΟ; (ΠΟΣΟ Θ’ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΡΩΤΟΥΝ ΤΗΝ Ε.Ε.Α.: ΓΙΑΤΙ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΕ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΓΑΥΡΟ;
(ΠΟΣΟ Θ’ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ;)

Δεν είναι μόνο μπασκερ που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να τινάξουν το Ελληνικό Μπάσκετ στον αέρα. Είναι πολύ περισσότερο το υφάκι με το οποίο έκαναν ότι έκαναν. Με το ίδιο υφάκι προσπάθησαν στη συνέχεια ν’ αλλάξουν την τελευταία στιγμή ετσιθελικά όνομα για να μη ξεφτιλίζουν(;) το τιμημένο όνομα του Γαύρου. Δίνουν (ή θέλουν να δίνουν) την εντύπωση ότι δεν τους νοιάζει τίποτα. Ράθυμοι καθώς είναι κατάφεραν να πάρουν από την Ε.Ε.Α. το πιστοποιητικό συμμετοχής κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Η χορήγηση του είχε κολλήσει εξαιτίας της επιστολής της προηγούμενης Διοίκησης του Σ.Ε.Φ. για τις οφειλές της Κ.Α.Ε. από την περσυνή χρονιά. Η περήφανη ομάδα των Αφών Αγγελόπουλων χρησιμοποίησε σ’ αυτή την περίσταση τα «φτηνά» κόλπα αυτών που δεν έχουν λεφτά και θέλουν να ξεπεράσουν μια δυσκολία.

Όπως πληροφορούμαστε από το ρεπορτάζ, τελικά το πιστοποιητικό συμμετοχής στην Α2 χορηγήθηκε με ψήφους 3-2 (βλέπε εδώ). Για να γίνει όμως αυτό έπρεπε είτε να εξοφληθεί το ποσό της οφειλής, είτε να συναινέσει η νέα Διοίκηση του Σ.Ε.Φ. Το δεύτερο τώρα μετά και την τοποθέτηση της Τσιλιγκίρη ήταν πολύ ευκολότερο και γι’ αυτό επιλέχτηκε. Υπήρχε, όμως, ένα πρόβλημα. Καθώς στα Νομικά Πρόσωπα υπάρχει διοικητική συνέχεια έπρεπε και η Τσιλιγκίρη να έχει κάτι στα χέρια της.

Έτσι, εκτός από ένα γενικόλογο και αόριστο κείμενο με βάση το οποίο η (νέα) Διοίκηση του Σ.Ε.Φ. θα έρθει σε διαπραγματεύσεις για το ύψος του ποσού που της οφείλει ο μπασκετικός Γαύρος (γιατί η προηγούμενη θεωρούσε ότι η οφειλή είναι 520.000 Ευρώ) κατατέθηκε και μια επιταγή ποσού 100.000 Ευρώ με ημερομηνία έκδοσης (οι επιταγές ΔΕΝ λήγουν) την ημέρα συνεδρίασης της Ε.Ε.Α. Είναι προφανές πως δεν μιλάμε για πληρωμή των 100.000 Ευρώ, καθώς για τέτοιο ποσό μόνο με ηλεκτρονική κατάθεση/έμβασμα μπορούσε να γίνει αυτή. Η επιταγή του μπασκετικού Γαύρου έχει διάστημα εξόφλησης οκτώ (8) ημερολογιακών ημερών από την επομένη της ημερομηνίας έκδοσης της. Μετά από αυτό το διάστημα είναι ακάλυπτη και τότε αρχίζουν τα νομικά μπερδέματα.

Αν είμασταν «πονηροί» και κακοπροαίρετοι, τότε θα σκεφτόμασταν ότι τη συγκεκριμένη επιταγή μπορεί η Κ.Α.Ε. των Αγγελόπουλων να την πάρει πίσω «αλλάζοντας» την (δίνοντας άλλη) με μια μεταχρονολογημένη. Στο κάτω-κάτω αυτή είναι μια συνήθης πρακτική/τακτική των επιχειρήσεων που έχουν οικονομική στενότητα. Το καλύτερο για όλους μας θα ήταν να υπάρξει άμεσος και ειλικρινής προσδιορισμός της οφειλής για το 208-2019 του Σ.Ε.Φ. και το σχετικό ποσό να εξοφληθεί άμεσα. Αυτό από οικονομικής άποψης.

Από την άλλη, όμως, δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε ότι όλη αυτή η παράσταση που στήθηκε ενώπιον της Ε.Ε.Α. δεν είναι διόλου τιμητική κυρίως για την ομάδα των Αφών Αγγελόπουλων. Μια ομάδα που υποτίθεται ότι έχει ξεφύγει από τα «στενά όρια» της Χώρας μας. Αυτά, όμως, μόνο στη θεωρία. Γιατί στην πράξη αυτά κάθε άλλο παρά ισχύουν.

Τέλος το ζήτημα είναι αν τώρα που φαίνεται πως κερδίζουν τις δικαστικές μάχες με τον πατέρα τους καταφέρουν να σοβαρευτούν εξοφλώντας όλα τα μέχρι σήμερα Χρέη της ομάδας του. Γιατί, όπως και να το κάνουμε δεν «κολλάει» να εγκαθιστάς νέα γιγαντοοθόνη τύπου ΝΒΑ σε γήπεδο που χρωστάς νοίκια. Όσο για την Ε.Ε.Α. πόσο ακόμη θ’ ανέχεται να αυτό-ξεφτιλίζεται έτσι; Από που και ως που η έκδοση μιας επιταγής με ημερομηνία έκδοσης την ίδια την ημέρα της συνεδρίασης της εξομοιώνεται με την είσπραξη της; Δεν κατανοούν ότι όσο συνεχίζουν να συμπεριφέρονται τόσο δουλικά έναντι των ομάδων χάνουν από τη μια το όποιο κύρος τους καταντώντας «κλοτσοσκούφι» και από την άλλη ξεφτιλίζουν τους ιδιοκτήτες των ομάδων και τις ίδιες τις ομάδες; Και αν για τις ομάδες και τους ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν να κάνουν κάτι, γιατί δεν κάνουν για τους ίδιους τους τούς εαυτούς;

Δυστυχώς, γι’ αυτούς όλες οι προηγούμενες ερωτήσεις ήταν ρητορικές.

10 Οκτώβρη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 664 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΡΩΤΟΥΝ ΤΗΝ Ε.Ε.Α.: ΓΙΑΤΙ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΕ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΓΑΥΡΟ; (ΠΟΣΟ Θ’ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ;)