Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΜΙΑ «ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑΤΟΣ» (ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ Τ’ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΜΙΑ «ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑΤΟΣ»
(ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ Τ’ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ;)

Εκτός από τις επιστολές μεταξύ ερωτευμένων όλες οι υπόλοιπες είναι σε κάποιο βαθμό υποκριτικές ή αν θέλετε «στημένες». Ο ερωτευμένος πιστεύει (ακόμα και στην υπερβολή του) αυτά που γράφει. Όλοι οι υπόλοιποι τα γράφουν για να μπορούν μελλοντικά να τα επικαλεστούν. Γι’ αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις ακόμη και όταν προβάλλεται εξαντλητικά η μια πλευρά (και σκιαγραφείται η άλλη) λείπει η «πραγματική αλήθεια», δηλαδή η ουσία του ζητήματος που προκάλεσε την επιστολή. Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή της διαβόητης επιστολής των 2+1 διεθνών παικτών του μπασκετικού Γαύρου στην Ομοσπονδία. Η συγκεκριμένη επιστολή και το γύρω-τριγύρω που την συνόδεψε αποτελούν μια κακοστημένη παράσταση (αν έχεις υψηλές απαιτήσεις).

Κατ’ αρχάς να πούμε ότι αυτό που ακούγεται πως οι 2+1 διεθνείς δεν ήθελαν να δημοσιοποιηθεί η επιστολή είναι είτε ψέμα, είτε παιδική αφέλεια. Με δεδομένο το σκηνικό ρήξης της ομάδας τους με την Ομοσπονδία αυτό δεν ήταν δυνατόν να γίνει. Αφήστε που οι Πρίντεζης και Παπανικολάου ήθελαν να δημοσιοποιηθεί άλλα όχι από τους ίδιους. Το γιατί το εξηγώ αμέσως.

Υπάρχουν στιγμές που ως άτομα θέλουμε (και κάνουμε) κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που μας συμφέρει επαγγελματικά. Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή των 2+1 διεθνών παικτών του μπασκετικού Γαύρου. Βάζοντας τα πράγματα σε μια χρονική σειρά έχουμε τα παρακάτω δεδομένα:

  • Ο Πιτίνο προσελήφθη αρχικά μόνο για την Εθνική. Με δεδομένο, όμως, το παρελθόν του και το γεγονός ότι ο Πεδουλάκης ανέκαθεν αντιμετωπίζονταν ως «υπηρεσιακός» όλοι υποψιάζονταν ότι η μεταπήδηση του στον Π.Α.Ο. από εύκολη που ήταν (λόγω της παραμονής του στην Ελλάδα) γινόταν πολύ πιθανή.
  • Εξαιτίας τόσο τη ηλιθιότητας όσο και των ουσιών που μαστίζουν τους ιδιοκτήτες των «αιωνίων» ο Πιτίνο ζήτησε να συναντηθεί με τους 2 διεθνείς της ομάδας των Αγγελόπουλων. Εκείνοι συναντήθηκαν μαζί του πικραίνοντας τους ιδιοκτήτες της ομάδας όταν εκείνοι το έμαθαν.
  • Η συνομιλία έγινε προφανώς στ’ Αγγλικά. Αφήνοντας στην άκρη τις γλωσσικές επιδόσεις των 2 παικτών όπως προκύπτει από την επιστολή τους μετά από τη συζήτηση είχαν την εντύπωση (και όχι την διαβεβαίωση) ότι ο Πιτίνο δεν θα δούλευε στον Π.Α.Ο.

Φέτος ΔΕΝ υφίσταται καμία κόντρα του Π.Α.Ο. και της ομάδας τους εντός των συνόρων. Μόνο στην Ευρωλίγκα κοντράρονται. Οι Αγγελόπουλοι επέλεξαν να συγκρουστούν με την Ομοσπονδία χρεώνοντας τον Βασιλακόπουλο στον Π.Α.Ο. Οπότε το πρόβλημα είναι η ίδια η συμμετοχή τους στην Εθνική και όχι αν ο Πιτίνο δουλεύει και σε ομάδα. Απλώς στο Λιμάνι ήλπιζαν πως ως το Προ-Ολυμπιακό Τουρνουά θα είχαν ξεφορτωθεί τον Βασιλακόπουλο αντικαθιστώντας τον με κάποιον της αρεσκείας τους.

Η επιστολή των 2+1 διεθνών στάλθηκε προκειμένου αυτοί να δείξουν στ’ αφεντικά τους ότι μετάνιωσαν που πήγαν στη συνάντηση. Μόνο αν η επιστολή δημοσιευόταν θα ένοιωθαν καλύτερα (ανετότερα) απέναντι στους Αγγελόπουλους. Στο κάτω-κάτω ο Πιτίνο δεν τους υποσχέθηκε τίποτα γιατί υποσχέσεις δίνουν μόνο αυτοί που είναι σε θέση να τις κρατήσουν και αυτοί που θέλουν έτσι κι αλλιώς να τους ξεγελάσουν (από τους δεύτερους έχουν μεγαλύτερη εμπειρία). Άλλωστε εκτός από τους δύο ιδιοκτήτες είχαν να «καθαρίσουν» και με τους οπαδούς της ομάδας. Ο μόνος τρόπος να το κάνουν αυτό ήταν η επιστολή στην οποία έπρεπε να υποδυθούν τους «εξαπατημένους». Καθώς, όμως, ο Πιτίνο ΔΕΝ τους έδωσε καμία υπόσχεση (αλλά -στην καλύτερη περίπτωση- τους άφησε να εικάζουν) με την επιστολή τους οι 2+1 αποδέχονται ότι είναι αφελείς. Αυτό ήταν το «τίμημα» προκειμένου ν’ αποφύγουν για την ώρα να στελεχώσουν την Εθνική. Όλα τ’ άλλα είναι για όσους θέλουν να υποκρίνονται κάτι άλλο απ’ αυτό που ισχύει.

06 Δεκέμβρη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 1553 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΜΙΑ «ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑΤΟΣ» (ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ Τ’ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ;)