Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΤΙ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ Ε.Π.Ο.; (Ε.Π.Ο.: ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΙ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ Ε.Π.Ο.;
(Ε.Π.Ο.: ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ)

Δεν ήταν δύσκολο να προβλέψει κανείς ότι η «αλλαγή στην Ε.Π.Ο.» θ’ αποτύγχανε παταγωδώς, καθώς δεν γίνεται να χτίσεις κάτι καινούριο με παλιά υλικά. Ούτε η αλλαγή του εκλογικού συστήματος θα ήταν αρκετή, αλλά αν το τολμούσε ο φαφλατάς ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα ήταν τουλάχιστο κάτι. Το 2016, λοιπόν, αντικαταστάθηκε η «άρρωστη Ε.Π.Ο.» μ’ αυτή του Γραμμένου. Για να τηρηθούν τα ήθη και έθιμα και επειδή το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει τα έξοδα του και αυτές οι εκλογές αγοράστηκαν από τους «εξυγιαντές» (με τον Ιβάν να «σπρώχνει» τα περισσότερα). Με τέτοια «κληρονομιά» η διοικητική και οικονομική αποτυχία ήταν δεδομένες. Δυστυχώς για κάποιους δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να επιμείνουν στην ίδια σύνθεση. Μπορούν (και θα το κάνουν) επειδή οι FIFA & UEFA ευνοούν τους τωρινούς ως αντίδραση στα «παράπονα» των Γαύρων.

Η παροιμιώδης ανικανότητα της «Διοίκησης Γραμμένου» να διοικήσει σωστά δημιούργησε μια σειρά από ζητήματα. Πρώτο και κυριότερο (ειδικά για τους υπαλλήλους της Ε.Π.Ο.) η οικονομική χρεοκοπία της. Μια χρεοκοπία η οποία σκιαγραφείται σ’ αυτή την ανώνυμη επιστολή. Την ορθότητα των καταγγελλομένων επιβεβαίωσε με την αντίδραση της η ίδια η Ομοσπονδία. Γιατί αυτά που αναφέρει στην ανακοίνωση της είναι αυτά που περιμέναμε και τα οποία ΔΕΝ απαντούν στην ουσία. Δεν θα μπορούσε άλλωστε η «Διοίκηση Γραμμένου» ν’ απαντήσει επί της ουσίας όταν η ίδια με τις «οδηγίες» που εξέδωσε σχετικά με τις δαπάνες της επιβεβαίωσε την δραματική οικονομική της κατάσταση. Μια δραματική οικονομική κατάσταση, η οποία ΔΕΝ θα μπορούσε να έχει προκληθεί παρά μόνον από τον συνδυασμό της ανικανότητας της «Διοίκησης Γραμμένου» να διοικήσει και της κακοδιοίκησης όταν λάμβανε αποφάσεις.

Η διοικητική ανικανότητα της «Διοίκησης Γραμμένου» (και τ’ αποτελέσματα στα οικονομικά της Ε.Π.Ο.) είναι μόνον η μια όψη. Η άλλη όψη είναι η σκόπιμη παραίτηση της Ομοσπονδίας από την ευθύνη της να διοικήσει το Ελληνικό Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο. Και αυτή η όψη είναι πολύ σημαντικότερη από την άλλη (την διοικητική-οικονομική αποτυχία της).Γιατί, η Ε.Π.Ο. με την άρνηση της να διοικήσει το Ελληνικό Ποδόσφαιρο «πετά στα σκουπίδια» το περίφημο «αυτοδιοίκητο» της. Το οποίο «αυτοδιοίκητο» έχει νόημα μόνο όταν αναλαμβάνεις την ευθύνη να κάνεις την δουλειά σου.

Αναφέρομαι στην απροθυμία της να ξεδιαλύνει το ζήτημα της πολυ-ιδιοκτησίας για την οποία κατηγορούνται από τον «γνήσιο Γαύρο» η Ξάνθη και ο «Γαύρος του Βορρά». Προφανώς, δεν χρειαζόταν ο κύριος Λαγαρίας να «διορθώσει» τον Πρόεδρο(;) της Ε.Π.Ο. στα όσα ο τελευταίος είπε στη τηλεοπτική συνέντευξη του στην «Δίκη» (βλέπε εδώ). Και δεν μας χρειαζόταν γιατί όλοι μας γνωρίζουμε ότι η Ε.Π.Ο. είναι αυτή που αδειοδοτεί τις ομάδες για τη συμμετοχή τους στο Πρωτάθλημα. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο «μπέρδεμα» που προκαλείται από τις ελεγκτικές-αδειοδοτικές αρμοδιότητες της Ε.Π.Ο. και της Ε.Ε.Α.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η Ε.Π.Ο δικαιούται να μην κάνει την δουλειά της. Από την άλλη είναι απολύτως κατανοητό το γεγονός ότι ο Γραμμένος δεν θέλει να έρθει σε σύγκρουση μ’ αυτόν που του εξασφάλισε την θέση που κατέχει σήμερα. Ταυτόχρονα, με την επιλογή του να «σφυρίζει αδιάφορα» εγκαταλείπει οικειοθελώς το «αυτοδιοίκητο». Γιατί αν το ζήτημα είναι να το ξεδιαλύνει η Ε.Ε.Α. τότε τι χρειάζεται η Ε.Π.Ο. το «αυτοδιοίκητο»; Φοβάται, μήπως, ν’ αναλάβει την ευθύνη της εκκαθάρισης αυτής της κατάστασης; Φοβάται, μη κατηγορηθεί ότι δεν τόλμησε επί της ουσίας (γιατί τυπικά δεν υπάρχει παράβαση) να εφαρμόσει τον Νόμο και πετά την «καυτή πατάτα» στο Κράτος;

Ότι και να ισχύει από τα παραπάνω (ακόμη και να ισχύουν όλα μαζί) η ουσία της στάσης της Ομοσπονδίας περικλείεται στο ακόλουθο ερώτημα:

Τι την θέλουμε την Ε.Π.Ο.;

Αντί επιλόγου σας παραπέμπουμε σ’ ένα ανάλογο ερώτημα του παρελθόντος που μας διασώθηκε σε μορφή τραγουδιού (πατήστε εδώ).

18 Δεκέμβρη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 311 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΤΙ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ Ε.Π.Ο.; (Ε.Π.Ο.: ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ)