Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Ο ΑΠΟΣΥΝΑΓΩΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΚΑΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ» («ΕΓΩ Ο ΞΕΝΟΣ»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο ΑΠΟΣΥΝΑΓΩΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΚΑΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ»
(«ΕΓΩ Ο ΞΕΝΟΣ»)

Στην Ελληνική Γλώσσα υπάρχουν τρείς τρόποι για να δηλώσει κανείς κάτι αρνητικό. Ο ένας τρόπος είναι η χρήση πριν την λέξη με το θετικό περιεχόμενο στερητικών λέξεων όπως «μη», «χωρίς», «ούτε». Οι άλλοι δύο αφορούν την επικόλληση στις λέξεις είτε του «στερητικού α», είτε της πρόθεσης «από». Αυτή η τελευταία επιλογή δίνει τα πιο ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Ωστόσο, οι λέξεις περιγράφουν κάτι που ήδη υφίσταται▪ σε διαφορετική περίπτωση έχουμε παραμύθι. Αναλόγως του συγγραφέα η επιλογή τους (των λέξεων) είναι περισσότερο ή λιγότερο επιτυχημένη. Και ενώ οι λέξεις ΔΕΝ δημιουργούν, αλλά περιγράφουν μια κατάσταση είναι αυτές που ενοχοποιούνται απ’ όσους ενοχλούνται από την περιγραφή. Γιατί, για όσους κάνουν (ή προσπαθούν να κάνουν) βρωμο-δουλειές ΔΕΝ φταίει αυτό που κάνουν, αλλά το ότι κάποιοι το περιγράφουν.

Η «συναγωγή» για τους Εβραίους είναι το ίδιο σημαντική όσο η «αγορά» για τους Αρχαίους προγόνους μας. Συνεπώς, ο αποκλεισμός κάποιου από το ποίμνιο μιας συναγωγής αποτελεί την κοινωνική του απομόνωση▪ τον «κοινωνικό θάνατο» του. Αυτή η λέξη μου φάνηκε η πιο κατάλληλη προκειμένου ν’ αποδώσει αυτό το περιστατικό. Παρά το γεγονός ότι «μια εικόνα αξίζει 1.000 λέξεις» χρειάζονται καμιά φορά και οι λεζάντες. Αν και στην περίπτωση μας το νόημα είναι τόσο ξεκάθαρο που ο χαρακτηρισμός είναι πλεονασμός.

Το θέμα για κάποιους στη συγκεκριμένη συγκυρία είναι ότι μετά την κυβερνητική αλλαγή χάσανε τα «κόζα» (cosa: ο τρόπος -μεταξύ άλλων- στα Ιταλικά) και ψάχνουν κάποιο τρόπο να ξανασυνδεθούν με την Εξουσία. Όμως, τώρα που επέστρεψε το κόμμα που κάποτε υποστήριζαν πολλά πράγματα έχουν αλλάξει.

Για παράδειγμα ο «Διοικητικός Ηγέτης» όταν έκανε τα πρώτα του βήματα είχε σχέσεις με τον πατέρα του σημερινού Πρωθυπουργού. Στην πορεία «τα βρήκε» με τον Σαμαρά (ο οποίος ανέτρεψε τον Μητσοτάκη). Ο Σαμαράς από την άλλη αυτή τη στιγμή είναι απλά ένα «καμένο χαρτί» (παρά τα όσα και ίσως εξ’ αιτίας όσων ακούγονταν μέχρι πριν από λίγο καιρό).

Το «καλύτερο» στην περίπτωση της «αξιοποίησης» του Σαμαρά είτε ως Επιτρόπου, είτε ως ΠτΔ είναι πως ο Κυριάκος (πρώην «Κούλης») τους διέψευσε όλους ανατρέποντας κάθε φορά τα «προγνωστικά» (τα οποία ήταν οι «ευσεβείς πόθοι» κάποιων). Έτσι, ο Σαμαράς απέμεινε με «φίλους» τύπου Μελισσανίδη και Άδωνι Γεωργιάδη (που τον πρότεινε για ΠτΔ).

Προφανώς, όμως, οι ΑΕΚτζήδες ενδιαφέρονται περισσότερο για τις προσβάσεις του «Τίγρη» στην Κυβέρνηση της Ν.Δ. παρά για τον Σαμαρά και το μέλλον του. επί του παρόντος (εκτός και αν υπάρχουν επαφές στο παρασκήνιο) ο «Τίγρης» είναι αποκομμένος από την Εξουσία. Ούτε ο Πατούλης του φτάνει (ο οποίος Πατούλης είναι ή θα βρεθεί σύντομα σε δύσκολη θέση όσο αφορά το γήπεδο. Γι’ αυτό, όμως, από βδομάδα). Έτσι, αν θέλει να έχει κάποια πρόσβαση στην Κυβέρνηση ίσως να πρέπει να «τα βρει» με το Μαρινάκη (εφ’ όσον όλα όσα ακούγονται για την σχέση του με την Ν.Δ. είναι απολύτως αληθή). Αυτό, όμως, θα φανεί προσεχώς. Μη ξεχνάμε πως ο Δημήτρης είναι «μάρτυρας κατηγορίας» στην δίκη που βρίσκεται ως κατηγορούμενος ο Βαγγέλης. Από τη στάση του Δημήτρη θα είμαστε σε θέση να δούμε προς τα που πάει το πράγμα. Εκτός, αν νωρίτερα υπάρξει κάποια άλλη ένδειξη.

Σε κάθε περίπτωση και με βάση τα τωρινά δεδομένα η σχέση του «Μελισσάν» με τον Σαμαρά ΔΕΝ του εξασφαλίζει και πρόσβαση στην Κυβέρνηση του Κυριάκου. Ακόμα χειρότερα οι στενές του σχέσεις με συγκεκριμένα άτομα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τον έχουν σταμπάρει τόσο πολύ που δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη «κολυμπήθρα του Σιλωάμ» να τον αναβαπτίσει εκτός του «Βαγγέλα». Μακάρι να διαψευστώ, αλλά δεν το πολυ-νομίζω. Κάτι μου λέει ότι και για τους δύο «ο καιρός γαρ εγγυής» όπως θα έλεγε και ο Λιακόπουλος. Οπότε, λίγη υπομονή να έχουμε και θα μάθουμε.

Αντί επιλόγου παραθέτω τον αντίστοιχο με τον υπότιτλο σύνδεσμο (πατήστε εδώ).

19 Δεκέμβρη 2019
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 311 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου Ο ΑΠΟΣΥΝΑΓΩΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΚΑΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ» («ΕΓΩ Ο ΞΕΝΟΣ»)