Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΤΗΝ ΔΕΚΑΤΗ ΕΚΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ 2 ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΕΡΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ 2019 Ο «ΓΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΤΗΝ ΔΕΚΑΤΗ ΕΚΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ 2 ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΕΡΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ 2019 Ο «ΓΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ»)

Το διακύβευμα της 16ης αγωνιστικής ήταν ακριβώς το ίδιο όπως και στις προηγούμενες. Από την άλλη με τρείς αγώνες μέσα σε μια βδομάδα το ζήτημα δεν ήταν αν θα την «πάταγε» κάποιος από τους «τέσσερις μεγάλους», αλλά ποιος θα ήταν αυτός. Οι υποψίες συγκεντρώνονταν στους δύο «αδύναμους κρίκους»: τον Π.Α.Ο. και την Α.Ε.Κ. Και αν ο Π.Α.Ο. είχε την προηγούμενη αγωνιστική την δύσκολη έξοδο στο Ηράκλειο η Α.Ε.Κ. έπρεπε την 16η αγωνιστική να κερδίσει εκτός έδρας τη Λαμία. Από κει και πέρα οι δύο Γαύροι αναμενόταν περισσότερο ή λιγότερο εύκολα να κερδίσουν τον μεν Βόλο εκτός ο «γνήσιος Γαύρος» τον δε Ατρόμητο εντός ο «Γαύρος του Βορρά». Το Σάββατο αγωνιζόταν μόνο η Α.Ε.Κ., ενώ την Κυριακή ο Π.Α.Ο. εντός με τον Άρη και ο «γνήσιος Γαύρος». Την αγωνιστική έκλεινε η ομάδα του Ιβάν την Δευτέρα.

Στη Λαμία μια ομάδα με κιτρινόμαυρα και τον Δικέφαλο στο στήθος δεν κατάφερε να κερδίσει την τοπική ομάδα. Και αφού δεν το μπόρεσε με τους ποιοτικότερους της Λαμίας παίκτες που διαθέτει απέμεινε να διαμαρτύρεται δικαίως για πέναλτι που δεν της δόθηκε. Οι αποδοκιμασίες των κιτρινόμαυρων οπαδών και το σύνθημα: «Α.Ε.Κ. – Α.Ε.Κ. αυτό δεν είναι Α.Ε.Κ.» με τον τρόπο που εκδηλώνονται και σ’ αυτούς που απευθύνονται απλά προσθέτουν μια νότα γραφικότητας.      

Την γραφικότητα την οποία με τίποτα δεν αφήνει ο «γνήσιος Γαύρος». Ο οποίος από τη στιγμή που «τιμωρείται» για το παρελθόν (όταν δίνουν σε βάρος του οφσάιντ που είχε συνηθίσει να δίνονται υπέρ του και να μην παίρνει πέναλτι που του έδιναν πριν με το κιλό) και δεν καταφέρνει να εισπράξει μέσω νικών την ποιοτική υπεροχή του σε παιχνίδια με αποφασισμένους αντιπάλους τα βάζει με την «εξυγίανση» (αυτή που εξαγόραζε για λογαριασμό του επί σειρά ετών ο «κακός» τώρα Σωκράτης). Με την ισοπαλία στον Βόλο ο «γνήσιος Γαύρος» έμεινε τελικά δεύτερος δύο βαθμούς πίσω από τον «Γαύρο του Βορρά».

Το πρόγραμμα της Κυριακής έκλεισε ο Π.Α.Ο. αγωνιζόμενος εντός έδρας με τον Άρη. Λίγο ο δυνατός αντίπαλος, λίγο τα δοκάρια, λίγο η βροχή το ισόπαλο τελικό αποτέλεσμα φαίνεται «δίκαιο». Σε κάθε περίπτωση Άρης και Π.Α.Ο. όχι μόνο έμειναν ισόβαθμοι αλλά απέκτησαν και έναν νέο ένοικο: τη Λάρισα.

Ο «Γαύρος του Βορρά» στον μοναδικό Δευτεριάτικο αγώνα (και τελευταίο για το 2019) το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να επιβληθεί του Ατρομήτου. Η νίκη ήταν το μόνο εύκολο. Για ψυχολογικούς λόγους θα έπρεπε να είναι και εμφατική (με μεγάλο σκορ). Μιας που η ομάδα του Ιβάν δεν μπορεί να έχει την καλύτερη άμυνα, ας έχει τουλάχιστο την καλύτερη επίδοση.

Τελικά, η τελευταία αγωνιστική για το 2019 δεν επιφύλασσε άλλη έκπληξη από την ισοπαλία του «γνήσιου Γαύρου» στον Βόλο. Τα ισόπαλα αποτελέσματα Α.Ε.Κ. και Π.Α.Ο. ήταν για τα φετινά δεδομένα τους μάλλον αναμενόμενα. Αφήστε που για πρώτη φορά οι Α.Ε.Κ., Π.Α.Ο. και «γνήσιος Γαύρος» για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική ήρθαν ταυτόχρονα ισόπαλοι με 0-0. Όπως και να το κάνουμε γι’ αυτό και μόνο το στατιστικό δεν άξιζε το «στήσιμο» της ομάδας του Πειραιά από τους διαιτητές και τους VARεμένους;

 

24 Δεκέμβρη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 475 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΤΗΝ ΔΕΚΑΤΗ ΕΚΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ 2 ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΕΡΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ 2019 Ο «ΓΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ»)