Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΝΤΟΣ ΤΗΣ SUPER LEAGUE (ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΣΚΛΗΡΟΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΕ ΘΩΜΑΪΔΗ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΝΤΟΣ ΤΗΣ SUPER LEAGUE
(ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΣΚΛΗΡΟΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΕ ΘΩΜΑΪΔΗ)

Η υπομονή και η επιμονή είναι γενικά μιλώντας αξιοθαύμαστες αρετές. Ωστόσο, όπως μας διδάσκουν οι Αρχαίοι πρόγονοι μας υπόκεινται και αυτές στο «μέτρο» ούτως ώστε να μην καταντήσει η επιμονή σε εμμονή. Και οι δύο αρετές είναι πολύ σημαντικές για επαγγελματίες όπως οι δικηγόροι και οι δημοσιογράφοι οι οποίοι είναι αρκετές φορές αναγκασμένοι να παρακολουθούν την εξέλιξη μιας υπόθεσης για πολύ καιρό. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις οι δύο αυτές αρετές αναδεικνύουν τους περισσότερο από τους λιγότερο επιτυχημένους. Όπως, όμως, σημείωσα και παραπάνω ελλοχεύει ο κίνδυνος της υπερβολής που στο τέλος οδηγεί στην εμμονή. Ακόμα χειρότερα μπορεί κάποιος άθελα του αδίκως ν’ αδικήσει κάποιον σκιαγραφώντας γι’ αυτόν μια εικόνα που δεν είναι τελείως αντικειμενική.

Ένας από τους καλύτερους επαγγελματίες στον χώρο της δημοσιογραφίας ο οποίος διακρίνεται και για τις δύο αυτές αρετές είναι ο Κυριάκος Θωμαϊδης. Στο στόχαστρο του Κυριάκου μετά τον Βαγγέλη Γραμμένο και κάποιον ονόματι «Λαλάκης ο εισαγόμενος» έχουν μπει από τον Ιούλιο ως σήμερα ο Λευτέρης Αυγενάκης (μαζί με τον Γ.Γ.Α.) και ο Μηνάς Λυσάνδρου (από πιο πριν). Δε γεννάται θέμα ότι και οι δύο ex officio κέρδισαν την συνεχή προσοχή του. Οπότε, το επίμονο ενδιαφέρον και για τους δύο είναι απόλυτα δικαιολογημένο.

Προσωπικά, θεωρώ ότι όσο δίκαιος ήταν μέχρι τώρα στην σκληρή κριτική του για τον Αυγενάκη (και το «ορφανό του Ποταμιού» Γιώργο Μαυρωτά) άλλο τόσο άδικος ήταν με τον Μηνά Λυσάνδρου.

Τυπικά, έχει δίκιο στην κριτική του στον Μηνά γιατί επί της ουσίας δεν έχει πραγματοποιήσει ΤΙΠΟΤΑ απ’ όσα εθιμοτυπικά είχε υποσχεθεί όταν διοριζόταν από τις ομάδες. Ή για να το διατυπώσω καλύτερα έχει καταφέρει τόσα όσα και ο Κ. Καραμανλής στο ζήτημα της «επανίδρυσης του Κράτους». Και η σκληρή κριτική του θα ήταν απολύτως δίκαιη αν ο Μηνάς Λυσάνδρου ήταν στο πρόσφατο παρελθόν ένας αυτεξούσιος και αυτάρκης με εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του Διευθύνων Σύμβουλος. Θα ήταν δίκαια όλα όσα σούρει στον Λυσάνδρου αν ο «νεοθεσμικός» ήταν το προηγούμενο διάστημα ως Διευθύνων Σύμβουλος στην Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. (θέση που συνεχίζει να κατέχει).

Αλλά δεν είναι (δίκαια). Γιατί, κλήρωσε στον Μηνά Λυσάνδρου να βρει επαγγελματική στέγη στην «Α.Ε.Κ. του Διοικητικού Ηγέτη». Σε μια εταιρεία στην οποία ακόμη και τα υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη δεν κάνουν το παραμικρό από μόνα τους (χωρίς εντολή Του). Οπότε, λαμβάνοντας υπ’ όψη αυτή την παράμετρο δεν θα έπρεπε να είναι τόσο σκληρός μαζί του. Εκτός αν υπάρχει και κάποια άλλη στόχευση η οποία εξυπηρετείται από την σκληρή κριτική.

Ακόμη και στο ζήτημα των νέων χορηγιών που είχε υποσχεθεί άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του η αποτυχία του δεν είναι μεγαλύτερη από των προκατόχων του. και δεν είναι δική του η αποτυχία γιατί ανέκαθεν το Ελληνικό Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο ήταν από άποψη χρηματοδότησης κρατικοδίαιτο.

Δεν πάει πολύς χρόνος που οι χορηγοί του ήταν αποκλειστικά κρατικές εταιρείες είτε εν όλω είτε εν μέρει. Από τον Ο.Π.Α.Π. στον Ο.Τ.Ε. (COSMOTE) και τούμπαλιν. Τώρα, ο Ο.Τ.Ε. δεν ασχολείται και ο χώρος αλώθηκε από τις στοιχηματικές εταιρείες. Η μόνη κρατική εταιρεία (αν δεν κάνω λάθος) που απομένει είναι η Ε.Κ.Ο., αλλά αυτή σπονσονάρει το μπάσκετ, οπότε… Οπότε, η αποτυχία του Λυσάνδρου στον τομέα αυτό ήταν δεδομένη από την αρχή. Απλά, έπρεπε να πει και αυτός κάτι αναλαμβάνοντας (όπως ο Καραμανλής ότι θα επανίδρυε το Κράτος). Τώρα αν κάποιοι τον πίστεψαν ας πρόσεχαν. Εκτός και αν προσποιήθηκαν ότι το έκαναν για να μπορούν μετά να τον «ταράξουν» στην κριτική. Εγώ προσωπικά για την περίπτωση του Κυριάκου επιλέγω το δεύτερο ενδεχόμενο▪ του ταιριάζει γάντι.

09 Απρίλη 2020
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 4221 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΝΤΟΣ ΤΗΣ SUPER LEAGUE (ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΣΚΛΗΡΟΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΕ ΘΩΜΑΪΔΗ)