Από τη στιγμή που ο «Γαύρος του Βορρά» (πρώην Π.Α.Ο.Κ.) καταδικάστηκε για την πολυ-ιδιοκτησία ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του προσπαθεί να περάσει στην αντεπίθεση κάνοντας λόγο για περιπτώσεις πολυ-ιδιοκτησίας του «γνήσιου Γαύρου». Ως αποτέλεσμα η ομάδα του Βαγγέλη μέσω του αντίστοιχου δικού της μηχανισμού κάνει λόγο για μια νέα περίπτωση που και πάλι αφορά την ομάδα του Ιβάν. Παρακάτω θα δούμε κάποια πράγματα σχετικά με τις τρείς νέες ομάδες που θα μας απασχολήσουν προσεχώς.
Η δεύτερη ομάδα με την οποία ο «Γαύρος του Βορρά» -σύμφωνα με τους «γνήσιους Γαύρους»- βρίσκεται σε καθεστώς πολυ-ιδιοκτησίας είναι ο Βόλος. Από μόνο του το όνομα της ομάδας δεν λέει πολλά. Αν, όμως, προσθέσουμε και το όνομα του διοικητικού ηγέτη της, τότε κάτι γίνεται. Μόνο και μόνο το όνομα του Αχιλλέα Μπέου αρκεί για να εμπλέξει την ομάδα σε οποιαδήποτε υπόθεση.
Ακόμα περισσότερο όταν ο Μπέος έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να φιλοξενήσει στην πόλη του (Δήμαρχος γαρ) τον αποτυχημένο Τελικό Κυπέλλου μεταξύ των ομάδων του Ιβάν και του Δημήτρη. Εκτός αυτού Αχιλλέας μετά την δικαστική του περιπέτεια ξερνά χολή για τον Βαγγέλη και την ομάδα του και άρα αποθεώνει αυτόν που τον κυνηγά. Τέλος, δεν γίνεται να μην λάβει κανείς υπ’ όψη του τους δανεικούς που η ομάδα του Βόλου έχει πάρει από τον Ιβάν.
Εκτός, των προφανών μένει να δούμε τι είδους στοιχεία θα φέρει στην επιφάνεια η ομάδα του Πειραιά. Για να το προαναγγέλλουν, πάει να πει πως κάτι «καλό» έχουν βρει.
Ο (ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ) ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ.
Η απόδειξη από μέρους της ομάδας του Ιβάν περιπτώσεων πολυ-ιδιοκτησίας του «γνήσιου Γαύρου» είναι όπως και να το κάνουμε πρόκληση. Γιατί, δεν φτάνει μόνο η αίσθηση που μπορεί να έχει κάποιος▪ πρέπει να υπάρχουν και αποδείξεις. Από την άποψη αυτή τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει καλύτερος υποψήφιος από την ομάδα της Ν. Σμύρνης.
Η οποία μπορεί να διαθέτει στελέχη και παράγοντες με ερυθρόλευκο παρελθόν, όπως επίσης και «ελεύθερους» από την ομάδα του Πειραιά παίκτες αλλά πιθανόν να χρειάζονται παραπάνω αποδείξεις. Γιατί, από αγωνιστικής άποψης κάθε άλλο παρά παράρτημα του «γνήσιου Γαύρου» μπορεί να θεωρηθεί ο «ιστορικός» (τρομάρα του). Φέτος ο «νιόνιος» έκοψε στο εντός έδρας παιχνίδι 2β. από τον «γνήσιο Γαύρο» όταν στα παιχνίδια με τον «Γαύρο του Βορρά» έχασε και τις δυό φορές.
Οπότε χρειάζεται από πλευράς της ομάδας του Ιβάν να έχει στέρεες αποδείξεις. Εκτός αν όλα αυτά είναι απλώς επικοινωνιακός θόρυβος.
Η (ΑΤΙΘΑΣΗ) ΛΑΡΙΣΑ ΤΟΥ ΚΟΥΓΙΑ.
Από τη στιγμή που ο Αλέξης άλλαξε στρατόπεδο και από του Πατέρα μετακόμισε σ’ αυτό του Μαρινάκη η ομάδα της οποίας είναι ιδιοκτήτης τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί παρά να είναι μια από τις υποψήφιες για πολυ-ιδιοκτησία. Ωστόσο, για τον λόγο αυτό είναι και η δυσκολότερη από άποψη απόδειξης.
Από αγωνιστικής άποψης η Λάρισα δεν έκοψε φέτος βαθμούς από κανένα από τους δύο Γαύρους (ενώ πέρυσι είχε κόψει 2β. στο εντός έδρας με την ομάδα του Ιβάν). Επιπλέον, έχει πάρει δανεικούς από την ομάδα του Ιβάν. Συνεπώς, από αγωνιστική άποψη δεν υπάρχουν στιβαρά στοιχεία.
Περισσότερη τύχη (εκ πρώτης όψεως) φαίνεται να έχει η διοικητική-ιδιοκτησιακή προσέγγιση. Δεδομένης της επαγγελματικής συνεργασίας του Αλέξη με τον Μαρινάκη (η οποία όμως δεν εμπίπτει σε κάποιο κώλυμα ή σύγκρουση συμφέροντος) η μόνη περίπτωση απόδειξης είναι να ελεγχθεί η χρηματοδότηση της Π.Α.Ε. Χρηματοδότηση, η οποία να προέρχεται από τις αμοιβές για τις δικαστικές υποθέσεις που χειρίζεται για λογαριασμό των επιχειρήσεων του Μαρινάκη. Εφ’ όσον αυτή η συνεργασία είναι πρόσφατη οι αποδείξεις (αν υπάρχουν) δεν είναι ακόμα διαθέσιμες.
Ωστόσο, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία στο Γ.Ε.ΜΗ. της Π.Α.Ε. δεν προκύπτει καμία πρόσφατη απόφαση Γ.Σ. για Α.Μ.Κ. Επιπλέον με βάση τους Ισολογισμούς για τις τέσσερις τελευταίες Χρήσεις (βλέπε εδώ & εδώ) όπως προκύπτει και από τον πίνακα που ακολουθεί ΔΕΝ παρατηρείται σοβαρή χρηματοδότηση από τον Κούγια.
| ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | ΔΙΑΦΟΡΑ |
| ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ | 360.000,00 | 1.000.000,00 | 1.000.000,00 | 1.000.000,00 | 640.000,00 |
| ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΟΧΩΝ | 253.561,44 | 176.129,76 | 249.799,76 | 228.066,42 | -25.495,02 |
| ΣΥΝΟΛΟ | 613.561,44 | 1.176.129,76 | 1.249.799,76 | 1.228.066,42 | 614.504,98 |
Όπως προκύπτει από τον παραπάνω πίνακα η τελευταία ουσιαστική εισροή μετρητών στο Ταμείο της Α.Ε.Λ. ήταν την Χρήση 2016-2017 όταν το Μ.Κ. της από 360.000 Ευρώ πήγε στο 1 εκ. Επίσης ΔΕΝ παρατηρείται συνολικά καμία αύξηση των «Καταθέσεων Μετόχων». Συνεπώς, εκτός από την τρέχουσα περίοδο για την οποία αφ’ ενός δεν έχουμε κάποια ανακοίνωση στο Γ.Ε.ΜΗ. και αφ’ ετέρου δεν έχει ανακοινωθεί καμία Γ.Σ. με θέμα Α.Μ.Κ. παρατηρούμε ότι ο Αλ. Κούγιας ΔΕΝ έχει χρηματοδοτήσει την Π.Α.Ε.
Το μόνο που θα απέμενε σε κάποιον που θέλει να βρει ενδείξεις που να συνδέουν την Λάρισα με τον «γνήσιο Γαύρο» θα ήταν η ύπαρξη ενός «μαύρου ταμείου». Αν υπήρχε ένα τέτοιο ταμείο εκτός από τις ποινικές ευθύνες εξ’ αιτίας της ύπαρξης του, ίσως μπορούσε ν’ αποτελέσει το στοιχείο που κάποιοι ψάχνουν. Προσωπικά, και επειδή ο Κούγιας δεν είναι χαζός θεωρώ ότι τέτοιο ταμείο δεν υπάρχει.
Συμπερασματικά, από τις τρείς παραπάνω περιπτώσεις εξ’ αιτίας και του πρόσφατου παρελθόντος μεγαλύτερες πιθανότητες απόδειξης πολυ-ιδιοκτησίας συγκεντρώνει ο Βόλος. Περιμένω μ’ ενδιαφέρον τις αποδείξεις για την περίπτωση του «νιόνιου», την ίδια στιγμή που η περίπτωση της Α.Ε.Λ. έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς μ’ αυτήν νταραβερίζονται και οι δύο Γαύροι. Εννοείται ότι θα επανέλθω μόλις παρουσιαστεί οποιοδήποτε στοιχείο για μια από τις παραπάνω Π.Α.Ε. Μέχρι τότε ας απολαύσουμε το ξεκατίνιασμα των ομάδων του Ιβάν και του Βαγγέλη.
29 Απρίλη 2020
«πανταχού παρών 1».























































































