Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΔΥΟ ΓΑΥΡΟΙ ΑΛΛΗΛΟΚΑΡΦΩΝΟΝΤΑΝ (ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ «ΕΠΕΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΥΟ ΓΑΥΡΟΙ ΑΛΛΗΛΟΚΑΡΦΩΝΟΝΤΑΝ
(ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ «ΕΠΕΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ»)

Έχει μεγάλη πλάκα η «ερευνητική δημοσιογραφία» ειδικά όταν ασκείται μονόπλευρα προσπαθώντας να εξισορροπήσει (κατ’ αρχάς) ή/και να δημιουργήσει (στη συνέχεια) εντυπώσεις. Θυμάστε τα κείμενα των «γνήσιων Γαύρων» σχετικά με τις αγορές από την μητρική («Γαύρο του Βορρά») παικτών της Ξάνθης σε υπερβολικές κατά τους ερυθρόλευκους τιμές για την αξία τους (βλέπε εδώ & εδώ). Βέβαια, στις αποκαλύψεις τους είχαν την ευγένεια να μην υποκριθούν ότι «έπεσαν από τα σύννεφα». Τώρα ήταν η σειρά των ασπρόμαυρων της Θεσσαλονίκης να βγάλουν τ’ άπλυτα των κόκκινων στην φόρα. Αποκάλυψαν, λοιπόν, μια ακριβή αγορά από μέρους τους ενός παίκτη του Πας Γιάννινα (βλέπε εδώ). Και λοιπόν; Θα ρωτήσετε.

Λοιπόν, αυτό που αποδεικνύεται από το απαντητικό δημοσίευμα των «εξυγιαντών» είναι ότι και τα δύο στρατόπεδα κάνουν ακριβώς τα ίδια. Γι’ αυτό και το ένα βγάζει τ’ άπλυτα του άλλου στη φόρα προκειμένου να συμψηφίσουν τις κοινές πρακτικές τους και να χρεώσουν την διαφορά ο ένας στον άλλο. Ειλικρινά, για όσους αγάπησαν έστω και μια στιγμή την μπάλα ΔΕΝ έχει καμία σημασία ποιος έχει δώσει με τον τρόπο αυτό τα περισσότερα στις δορυφορικές του ομάδες. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι στο παιχνίδι ελέγχου-υποταγής που παίζεται πέρα και μακριά από τα πρόσωπα που έχουν πραγματικά τις μετοχές ΔΕΝ υπάρχει άλλος τρόπος απ’ αυτόν που ο ένας Γαύρος καταγγέλλει για τον άλλο.

Ακόμα κι έτσι ούτε αυτό θα είχε σημασία αν δεν βρίσκονταν «πρόθυμοι ηλίθιοι» να ξεπουληθούν οι ίδιοι και να ξεπουλήσουν τις ομάδες τους. Έτσι, στην βάση του προβλήματος βρίσκεται ο τρόπος λειτουργίας του «Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου». Αν για παράδειγμα ο ιδιοκτήτης του Πας Γιάννινα δεν ήταν αναγκασμένος(;) να «συμμαχήσει» με κάποιον ισχυρό προκειμένου να κρατήσει (ή ν’ ανεβάσει) την ομάδα στην Α’ Εθνική.

Βέβαια, η περίπτωση του Πας Γιάννινα είναι λίγο ιδιαίτερη μιας και πέρυσι οι «γνήσιοι Γαύροι» τον κατέτασσαν στις «θυγατρικές» του «Γαύρου του Βορρά» (βλέπε εδώ). Παρά την υποτιθέμενη «δορυφορική σχέση» ο Πας Γιάννινα πέρυσι στην τελευταία αγωνιστική έχασε εντός έδρας από τον Πρωταθλητή «Γαύρο του Βορρά» πέφτοντας κατηγορία. Ποτέ δεν θα μάθουμε στα σίγουρα αν τα Γιάννινα ήταν παράρτημα του Ιβάν Σαββίδη αφού ακόμα και να νίκαγαν στο τελευταίο παιχνίδι τους δεν σώζονταν έτσι όπως ήρθε το αποτέλεσμα του Ο.Φ.Η. (που στο τέλος του περσυνού Πρωταθλήματος έπαιζε σαν Μπαρτσελόνα).

Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα δεν θα μου προξενούσε έκπληξη αν πέρυσι η ομάδα των Ιωαννίνων ήταν στο άρμα του Ιβάν και ο ιδιοκτήτης κακιασμένος που ο Ιβάν δεν τον βοήθησε να μείνει στην κατηγορία, τώρα που επιστρέφει ως Πρωταθλητής της Β’ Εθνικής αλλάζει στρατόπεδο. Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος τόσο για να επισφραγίσεις μια συμφωνία όσο και για να δώσεις ένα μήνυμα σχετικά με τον νέο σου «προστάτη»; Ειλικρινά, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο από μια τέτοιου είδους μεταγραφή. Εσείς;

03 Ιούλη 2020
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 708 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΔΥΟ ΓΑΥΡΟΙ ΑΛΛΗΛΟΚΑΡΦΩΝΟΝΤΑΝ (ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ «ΕΠΕΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ»)