Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΤΩΝ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΩΝ» (ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΤΩΝ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΩΝ»
(ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ»)

Ευτυχώς αδέρφια μου που υπάρχουν και «σταθερές αξίες» στις οποίες μπορεί να υπολογίζει κάποιος. Αξίες όπως ο Γ. Κογκαλίδης ο οποίος επιμένει πως η Α1 χωρίς τον Γαύρο ΔΕΝ έχει ενδιαφέρον. Το γεγονός ότι κάθε εβδομάδα μας το υπενθυμίζει φαίνεται πως έχει μεταφυσική αξία. Με κάθε ευκαιρία που του δίνεται άλλοτε μας γράφει για την χρεοκοπία του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. (βλέπε εδώ) και άλλοτε αναδεικνύει την Ε.Ο.Κ. και τον Ε.Σ.Α.Κ.Ε. ως «συγκοινωνούντα δοχεία» (βλέπε εδώ). Αυτό του πείσμα σε συνδυασμό με το πείσμα των Αγγελόπουλων είναι που οδηγεί την «τίμια» προσπάθεια του σε οικτρή αποτυχία. Γιατί είναι άλλο πράγμα να ισχυρίζεσαι ότι η Α1 δεν έχει το ίδιο ενδιαφέρον χωρίς τον Γαύρο και άλλο να υποστηρίζεις πως με αυτόν θα υπήρχαν μεγαλύτερα έσοδα απ’ ότι τώρα.

Ακόμη χειρότερα όταν η «δικέφαλη ιδιοκτησία» της ομάδας του ΔΕΝ έχει ξεκαθαρίσει επίσημα ότι επιθυμεί να επανέλθει. Ίσως να θέλουν να τους παρακαλέσουν γονατιστοί και αν διακρίνουν ότι το κάνουν με πραγματικό «πόνο ψυχής» να μας κάνουν το χατίρι να επανέλθουν. Κωμικά πράγματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Ελληνικό μπάσκετ ΔΕΝ χρειάζεται τον Π.Α.Ο. του Γιαννακόπουλου (ο οποίος πλέον φαίνεται ν’ αποχώρησε) όπως και τον «κομπλεξικό Γαύρο» των Αγγελόπουλων (που ακόμη και όταν έπαιρνε Πρωτάθλημα εκτός έδρας με διαιτητικό σφύριγμα μόνο να βρίζει ήξερε).

Αλλά για τον Γιώργο (όχι τον Βασιλακόπουλο, τον άλλο) τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και μάλιστα από πολύ καιρό τώρα. Το μποτιλιάρισμα στην Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα εισόδου και το αντίστοιχο στην Αθηνών-Κορίνθου προέρχεται από τους χορηγούς που αναμένουν την επιστροφή των ερυθρόλευκων στην Α1. Μόλις αυτό συμβεί το μποτιλιάρισμα θα τελειώσει και οι κρουνοί του χορηγικού χρήματος (κυρίως από στοιχηματικές ετραιρείες) θ’ ανοίξουν διάπλατα.

Για να φανεί η χαζομάρα του Γαύρικου εκβιασμού ας κάνουμε έναν παραλληλισμό με το ΝΒΑ. Το ΝΒΑ ξεκινά το 1947 και είναι το πλέον ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και εξ’ αιτίας της δομής του (και του κομισάριου του) κάποιες ομάδες καταφέρνουν κατά περιόδους να δημιουργήσουν ολιγόχρονα μονοπώλια. Ρίχνοντας μια ματιά στη λίστα με τους Πρωταθλητές (βλέπε εδώ) ας παρομοιάσουμε τους Γαύρους είτε με τους L.A. LAKERS ή τους CHICAGO BULLS (αφήνω σκόπιμα έξω τους BOSTON CELTICS τόσο λόγο εμβλήματος όσο και χρώματος).

Υπάρχει περίπτωση μια από τις δύο προαναφερόμενες ομάδες να θεωρεί ότι είναι τόσο μεγάλο μέγεθος που να εκβιάζει τις υπόλοιπες (και την διοργανώτρια αρχή) με αποχώρηση αν ΔΕΝ αλλάξει ο κομισάριος; Τόση ξετσιπωσιά πια; Και αν υποθέσουμε ότι η Α1 έχασε σε ενδιαφέρον γιατί δεν μας λέει πόσο κέρδισε (σε ενδιαφέρον και έσοδα) λόγω συμμετοχής της ομάδας του η Α2; Υπάρχουν -προφανώς- δύο λόγοι για τους οποίους γίνεται αυτό. Ο πρώτος είναι επειδή μπορούν. Ο δεύτερος επειδή μόνον έτσι μπορούν να σταθούν έναντι των οπαδών τους μιας και ο τίτλος της Ευρωλίγκα είναι πολύ μακριά ακόμη…

Ακόμη και τώρα που φαίνεται ότι αποχωρεί από τον Π.Α.Ο. ο Γιαννακόπουλος οι Γαύροι δεν μπορούν να επανέλθουν αν δεν συναινέσει και κάποιος από τους υπόλοιπους «μεγάλους». Στο πλαίσιο αυτό αποκτούν νόημα τα καλά κείμενα του Γιώργου για τον Μάκη Αγγελόπουλο και το πλάνο του. Ένα πλάνο το οποίο είναι σίγουρα μεγαλόπνοο, αλλά προκαλεί και κάποιες εύλογες απορίες.

Για την ώρα το μόνο σίγουρο είναι ότι για την σεζόν 2020-2021 η Α.Ε.Κ. φτιάχνει μια ομάδα για να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα. Πιθανόν, αυτή να είναι η πέμπτη και τελευταία σεζόν των Γαύρων στην Α2. Όπως και να το κάνουμε η ευκαιρία με μείον ένα διεκδικητή και τους πράσινους με μειωμένο μπάτζετ μοιάζει ιδανική. Επιπλέον υπάρχει και το κόστος της ανακατασκευής και συντήρησης της νέας της έδρας και μάλιστα σε μια σεζόν με ελάχιστα έσοδα -λόγω κορονοιού- από εισιτήρια. Στο σημείο αυτό αρχίζουν οι εύλογες απορίες.

Με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο Ισολογισμό στις 30 Ιούνη 2018 ( τη χρονιά που κατέκτησε το CL) η «Βασίλισσα» είχε Χρέη 3.193.703,37 (αυξημένα κατά 1,4 εκ. σε σχέση με το 2017), ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή στην Κ.Α.Ε. είχαν μπει 7.543.190 Ευρώ (2.870.000 ως Μ.Κ. και 4.673.190 ως «Καταθέσεις Μετόχων»). Συνυπολογίζοντας την αποχώρηση Κουτά (ο οποίος συνεισέφερε οικονομικά, το φετινό άνοιγμα στο μπάτζετ, το κόστος του νέου γηπέδου και θεωρώντας (αυθαίρετα) ότι τα Χρέη δεν αυξήθηκαν την περίοδο 2018-2019 για την οποία δεν έχουμε ακόμη τον Ισολογισμό φαίνεται ότι οι δουλειές του Μάκη Αγγελόπουλου πάνε ιδιαιτέρως καλά (μακάρι) και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη και αβέβαιη οικονομικά συγκυρία. Επειδή εμάς μας «καίει» εκτός από το σήμερα και το αύριο της «Βασίλισσας» (για να μην έχουμε τα ίδια όπως λίγα χρόνια πριν) και με δεδομένο ότι ο ιδιοκτήτης ΔΕΝ έχει ευθύνη για τα Χρέη της Α.Ε. (αντίθετα ευθύνεται ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Αλεξίου) αλλά και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε μια επίσημη απάντηση▪ ελπίζουμε (το μόνο που μπορούμε να κάνουμε) πως με όσα γίνονται και ακούγονται σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς ότι ΔΕΝ θα υπάρξει πρόβλημα στο μέλλον με τα οικονομικά της Κ.Α.Ε.

Γιατί μπορεί από νομική άποψη ο Αλεξίου να ευθύνεται για τα Χρέη, αλλά την ευθύνη έναντι όλων μας την έχει ο Ιδιοκτήτης και «Διοικητικός Ηγέτης» της Κ.Α.Ε.

Αυτά για την ώρα και (ειλικρινά) ελπίζουμε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε (αν και δεν το βλέπουμε) για κανένα από τα ζητήματα που θίξαμε σήμερα.

11 Αυγούστου 2020
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 260 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΙ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΤΩΝ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΩΝ» (ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ»)