Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΥΤΕ Ο Γ. ΚΑΜΑΡΑΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ «ΜΗΛΟ ΤΗΣ ΕΡΙΔΟΣ» («ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ» Ή «ΨΕΜΑ»;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΥΤΕ Ο Γ. ΚΑΜΑΡΑΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ «ΜΗΛΟ ΤΗΣ ΕΡΙΔΟΣ»
(«ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ» Ή «ΨΕΜΑ»;)

Όταν αντιμάχονται δύο στρατόπεδα το πιθανότερο είναι πως πολύ δύσκολα θα έρθει το ένα αντιμέτωπο του άλλου. Στο 99% των περιπτώσεων αναλίσκονται σε «περιφερειακές συγκρούσεις». Για την δικαιολόγηση της εμπλοκής τους χρησιμοποιούν και οι δυό πλευρές τα ίδια ιδανικά και ιδεώδη τα οποία μόνο η μια από τις δύο υπερασπίζεται γιατί είναι το «σωστό» ότι και να υποστηρίζει ο αντίπαλος της. Στις μέρες μας στο πεδίο του Ελληνικού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου με αιτία τον έλεγχο της Ε.Π.Ο. και αφορμή την πολυ-ιδιοκτησία αντιμάχονται οι δύο Γαύροι. Ψάχνουν την παραμικρή αφορμή για να δαπανήσουν μελάνι, χαρτί και megabyte προκειμένου να δημιουργήσουν κλίμα. Τελευταίο επεισόδιο ήταν η ανακοίνωση της UEFA για τα γήπεδα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε CL και EUROPA από ομάδες αν οι πόλεις τους έχουν πρόβλημα με τον κορονοϊό.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή πρέπει να σημειώσουμε ότι τέσσερις χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, Πολωνία και Ουγγαρία) διέθεσαν κάποια από τα γήπεδα τους ως «ουδέτερα» προκειμένου ν’ αγωνιστούν εκεί ομάδες που λόγω κορονοϊού δεν γίνεται να παίξουν στα δικά τους. Μέσα στα επτά Ελληνικά ήταν και η έδρα του Απόλλωνα η οποία απετέλεσε την «πέτρα του σκανδάλου» ως έδρα του Τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Η πλευρά Σαββίδη έκανε λόγο για διασυρμό (βλέπε εδώ) για να της απαντήσει εκείνη του Μαρινάκη καταλογίζοντας της «ψέμα των νεροπίστολων». Μέχρι εδώ τίποτα το μη αναμενόμενο.

Μαζί με τα διαθέσιμα γήπεδα δημοσιεύτηκαν και οι τιμές τους. Παρατηρώντας τον Ελληνικό κατάλογο βλέπουμε πως η Ριζούπολη μαζί με το γήπεδο της Ξάνθης είναι τα δύο χειρότερα. Επιπλέον από τότε που η Ριζούπολη ως «παλατάκι» φιλοξένησε τον «γνήσιο Γαύρο» για δύο σεζόν ΔΕΝ έχει γίνει εκεί Ευρωπαϊκός αγώνας. Άρα το πρώτο συμπέρασμα είναι πως η Ε.Π.Ο. επέλεξε αρχικά ένα από τα χειρότερα γήπεδα για τον Τελικό, ίσως γιατί δεν ήθελε να βάζει σε έξοδα μετακίνησης τις ομάδες ορίζοντας τον εκτός Αττικής (που να περιμένουν και οι οπαδοί της Κυπελλούχου να επιστρέψει η ομάδα από το ταξίδι). Το «Γ. Καμάρας» διευκόλυνε τα επινίκια (περισσότερο της Α.Ε.Κ.).

Σ’ αυτό το ρεπορτάζ κάτι δεν μου «κολλάει». Θυμάμαι πως κάθε χρονιά πριν από τον πρώτο Ευρωπαϊκό αγώνα κάθε γήπεδο ελέγχεται από κλιμάκιο της UEFA προκειμένου να κριθεί κατάλληλο, ακόμα και αν την προηγούμενη χρονιά έχει κριθεί κατάλληλο. Πότε ελέγχθηκαν τα συγκεκριμένα γήπεδα για να θεωρηθούν προκαταβολικά (πριν τα ζητήσει κάποια ομάδα) κατάλληλα και δεν το διαβάσαμε κάπου;

Προφανώς, η αλήθεια στο ζήτημα αυτό δεν μπορεί να βρίσκεται και στις δύο πλευρές▪ ούτε καν «στη μέση». Προφανώς και οι δύο πλευρές κάνουν ότι μπορούν για να μας τρελάνουν. Όταν τις συμφέρει η UEFA είναι καλή. Όταν δεν τις συμφέρει η UEFA είναι μαφιόζικη οργάνωση. Το μόνο σίγουρο είναι πως ένα γηπεδάκι σαν της Ριζούπολης (όπως και όταν φιλοξενούσε τον «γνήσιο Γαύρο») μόνο σε ειδικές καταστάσεις μπορεί να θεωρηθεί σκόπιμο να χρησιμοποιηθεί για Ευρωπαϊκό παιχνίδι▪ σε καμία άλλη περίπτωση.

13 Αυγούστου 2020
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 246 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΥΤΕ Ο Γ. ΚΑΜΑΡΑΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ «ΜΗΛΟ ΤΗΣ ΕΡΙΔΟΣ» («ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ» Ή «ΨΕΜΑ»;)