Font Size

SCREEN

Cpanel

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ» (ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ»
(ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Ξεκίνησε με μια εβδομάδα καθυστέρηση το Πρωτάθλημα της Α1 (στο οποίο «καίγεται» όσο και αν δεν θέλει να το παραδεχτεί να επανέλθει ο Γαύρος). Τα οικονομικά προβλήματα είναι δεδομένα, αλλά αυτό κάθε άλλο παρά σημαίνει πως αυτά είναι ενδημικά μόνον στη Χώρα μας. Απλώς, στην Ελλάδα λόγω του μικρότερου μεγέθους της αγοράς είναι εμφανέστερα. Σε κάθε περίπτωση η συγκυρία δίνει στις ομάδες την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν (αν το επιλέξουν) πολλούς Έλληνες παίκτες και ιδεωδώς και μικρής σχετικά ηλικίας προκειμένου να πάρουν τις απαραίτητες εμπειρίες. Από την άλλη η μείωση του προϋπολογισμού για τις «μεγάλες» ομάδες οδηγεί κατ’ ανάγκη σε μείωση του χάσματος τους με τις υπόλοιπες ομάδες και άρα ανταγωνιστικότερο Πρωτάθλημα.

Μια γεύση από την μείωση της διαφοράς μεταξύ των ομάδων πήραμε από τους αγώνες των Π.Α.Ο. και Α.Ε.Κ. και τα προβλήματα που αυτές συνάντησαν μέχρι τελικά να επικρατήσουν των αντιπάλων τους. Προβλήματα αντιμετώπισε και το Περιστέρι, ενώ δεν έχουμε εικόνα για τον Προμηθέα μιας και το δικό του παιχνίδι αναβλήθηκε. Η ήττα του Άρη από το Μεσολόγγι (Χαρ. Τρικούπη) δεδομένης κατάστασης του (το ίδιο ισχύει και για τον Π.Α.Ο.Κ. που έχασε από τον Ηρακλή) δεν αποτελεί έκπληξη. Έκπληξη θ’ αποτελέσει η μεγάλη βελτίωση του (όπως και του Π.Α.Ο.Κ.) σε σχέση με την περσυνή σεζόν.

Σε αντιδιαστολή με τον Π.Α.Ο. η «Βασίλισσα» έχει φέτος επιλέξει να στηριχθεί πολύ περισσότερο σε 6 ξένους παίκτες οι οποίοι στο παιχνίδι με τον Ιωνικό σκόραραν τους 50 από τους 81 πόντους της (βλέπε εδώ). Από την άλλη οι 6 Έλληνες παίκτες του Π.Α.Ο. σκόραραν τους 42 από τους 69 πόντους της ομάδας τους (βλέπε εδώ). Από κει και πέρα οι υπόλοιπες ομάδες όσο και αν υπολείπονται σε τίτλους φαίνεται πως ξέρουν να διαχειρίζονται καλύτερα το μειωμένο προϋπολογισμό που έχουν στην διάθεση τους επιλέγοντας παίκτες «λίρα 100» για τα λεφτά τους. Ο παράγοντας που θα κρίνει την επιτυχία (ή την αποτυχία) για τους δύο «μεγάλους» θα είναι αν θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν τη σεζόν χωρίς αντικαταστάσεις παικτών και αν όχι πόσο θα τους κοστίσουν σε χρήμα. Γιατί ειδικά φέτος η μείωση του κόστους είναι η βασική επιδίωξη όλων.

Η μείωση του κόστους δεν αφορά μόνο τους παίκτες και τους προπονητές. Αφορά και κάθε άλλη παράμετρο μιας Κ.Α.Ε. όπως το κόστος λειτουργίας των γραφείων της. Επιπρόσθετα είναι λογικό (και από μια άποψη σωστό) τα γραφεία της Κ.Α.Ε. να είναι στον ίδιο χώρο με την υπόλοιπη ομάδα, δηλαδή στο γήπεδο. Έτσι η πιθανή μετακόμιση των γραφείων της «Βασίλισσας» στο νέο γήπεδο δεν θα μας προκαλέσει καμία έκπληξη.

Σε κάθε περίπτωση και σε σχέση με τις προηγούμενες δύο χρονιές η Διοίκηση και η Ιδιοκτησία της «Βασίλισσας» έχουν πολλά πράγματα που πρέπει ν’ αποφύγουν. Ένα από αυτά είναι να μην «πληγώνουν» την δημόσια εικόνα της. Αυτό θα το πετύχουν αν φέτος δεν δεχτούν ούτε μια τιμωρία από την FIBA ή πρόστιμο από την Ε.Ε.Α. Πάντως μέχρι τώρα (και είμαστε ακόμα στην αρχή) δεν τα κατάφεραν μιας και το εξώδικο της COSMOTE σχετικά με τη λύση της μεταξύ τους σύμβασης την εξέθεσε. Και το χειρότερο είναι πως η «Βασίλισσα» δεν είχε τίποτα ν’ απαντήσει, ευρισκόμενη έτσι σε μια εξαιρετικά άβολη επικοινωνιακά θέση.

Ειλικρινά ελπίζουμε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε για κάποιο από τα ζητήματα που μόλις σχολιάσαμε και η χρονιά όχι μόνο να κυλήσει ομαλά, αλλά και αν είναι επιτυχημένη για την «Βασίλισσα».

27 Οκτώβρη 2020
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 1811 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ» (ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ)