Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ «ΓΝΗΣΙΟΥ ΓΑΥΡΟΥ» (ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΑΠΟ Τ’ ΑΡΧΙΔΙΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ «ΓΝΗΣΙΟΥ ΓΑΥΡΟΥ»
(ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΑΠΟ Τ’ ΑΡΧΙΔΙΑ)

Έχουν γίνει πλέον γνωστές όλες οι διαστάσεις του επεισοδίου με τους τρείς παίκτες του «γνήσιου Γαύρου» που πήραν μέρος στο διαβόητο μεταμεσονύκτιο κορονοϊό-πάρτυ στη Λ. Συγγρού. Η ξεφτίλα και η υποκρισία στην υπόθεση αυτή έχουν «πάει σύννεφο». Τόσο εκ μέρους της ομάδας οιόσο και των ερυθρόλευκων «χατζηαβάτηδων» αποστολή των οποίων είναι να αλλάζουν το άσπρο σε μαύρο (και το ανάποδο). Όταν δεν μετράνε τα πέναλτι της «εξυγίανσης» (Α.Ε.Κ., Π.Α.Ο. & «Γαύρο του Βορρά») και τα δικά τους (ακόμη δεν τους έχουν δώσει) δίνουν λυσσαλέο αγώνα για να μας πείσουν ότι η Διοίκηση-Ιδιοκτησία της ομαδάρας τους έκανε αυτό που έπρεπε σε σχέση με τους τρείς.

Κατ’ αρχάς το ζήτημα ΔΕΝ είναι μόνο πειθαρχικού τύπου και ΔΕΝ αφορά μόνο την ομάδα. Αφορά όλους. Όχι μόνο για όσα έγραψε ο Γιώργος Περπερίδης (βλέπε εδώ). Δεν είναι μόνο η «αναισθησία» που δείχνουν αυτοί που λόγω της θέσης τους νομίζουν ότι μπορούν (και πρέπει) να έχουν μια διαφορετική μεταχείριση. Αν το δούμε μόνο από την πλευρά αυτή θα περιοριστούμε, δυστυχώς, σ’ ένα ακόμη επεισόδιο «κωλοπαιδισμού». Αφού το ζήτημα είναι γενικότερο ΔΕΝ λύνεται μόνο με την επιβολή του ανώτατου προστίμου που προβλέπει ο «Εσωτερικός Κανονισμός» της ομάδας του Λιμανιού.

Η επέμβαση και του Αθλητικού Εισαγγελέα είναι επιβεβλημένη. Η από μέρους του τιμωρία τους πρέπει να είναι παραδειγματική. Το ζήτημα είναι αν υπάρχει και ποια διάταξη που να καλύπτει μια τέτοια κίνηση. Μέχρι τώρα αναφέρομαι στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι. Έχω, όμως, την αίσθηση πως ενδεχομένως οι τρείς παίκτες να την έχουν γλυτώσει αρκετά φθηνά. Λέω «αίσθηση» και όχι «βεβαιότητα» γιατί απ’ όσο γνωρίζουμε εκτός από την επιβολή του προστίμου των 300 Ευρώ κανένας έλεγχος δεν τους έγινε. Θα ήταν παράλογο εφόσον είχαν σύμφωνα με το ρεπορτάζ κλείσει δωμάτιο στο εν λόγω ξενοδοχείο να τους κάνουν αλκοτέστ, αλλά πόσο σίγουροι μπορούμε να είμαστε ότι στο πάρτυ γινόταν χρήση μόνο αλκοόλ; Φαντάζεστε τις επιπτώσεις στους τρείς αν έβγαιναν θετικοί σε τεστ για χρήση ουσιών; Κανένα πρόστιμο βάσει του «Εσωτερικού Κανονισμού» δεν θα τους ξέπλενε. Αφού, όμως, δεν φαίνεται να τους έχει γίνει ο συγκεκριμένος έλεγχος και δεδομένου του «τεκμήριου της αθωότητας» μένουμε με την απορία.

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της «πειθαρχικής παράβασης των τριών» είναι η επικοινωνιακή του διαχείριση από την ομάδα του Πειραιά. Αφορά τον τρόπο που προσπάθησαν να μας πείσουν ότι με την επιβολή του ανώτατου προστίμου τους τιμώρησαν «σκληρά». Βέβαια, η Διοίκηση-Ιδιοκτησία με την απόφαση της αυτή είναι αφενός τυπικά σωστή (αφού αυτή έκανε ότι της αναλογεί, αφήνοντας στον προπονητή ν’ αποφασίσει για περαιτέρω αγωνιστική τιμωρία τους) και αφετέρου «πέταξε το μπαλάκι» στον προπονητή. Έκανε, όμως, η Διοίκηση-Ιδιοκτησία ότι μπορούσε; Προφανώς όχι.

Γιατί, μπορούσε να προχωρήσει και σε «διακοπή συμβολαίου» των τριών οι οποίοι με τη συμπεριφορά τους εξέθεσαν ανεπανόρθωτα την ομάδα τους. Για να μην το κάνει σημαίνει ότι θεωρεί πως η έκθεση της ομάδας σε κακεντρεχή σχόλια και η δυσφήμιση της ΔΕΝ ήταν τέτοια που να δικαιολογεί την διακοπή συμβολαίου τους. Επιπλέον, λόγω της αγωνιστικής σημασίας των τριών για την ομάδα του Λιμανιού τυχόν διακοπή των συμβολαίων τους θα είχε και αγωνιστικές παρενέργειες. Παρενέργειες οι οποίες ενδεχομένως να υπάρξουν αναλόγως με την απόφαση του Μαρτίνς για την αγωνιστική χρησιμοποίηση τους.

Ολοκληρώνω το σημερινό κείμενο με την υποκρισία της ομάδας του Βαγγέλη Μαρινάκη, η οποία όταν ενέργειες παικτών άλλων ομάδων στρέφονται εναντίον της ζητά «την κεφαλή τους επί πίνακι». Η περίπτωση του Βράνιες είναι απολύτως ενδεικτική και γνωστή και δεν χρειάζεται να επανέλθω. Ευτυχώς που συνέβη το περιστατικό με τους τρείς και αποδείχτηκε χωρίς καμιά αμφιβολία πλέον πως οι «γνήσιοι Γαύροι» έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά αναλόγως της προέλευσης του παραπτωματία.

Θεωρώ, ότι δεν χρειάζεται καμία δικαιολόγηση ο υπότιτλος του σημερινού κειμένου. Αν οι Σεμέδο, Ραντζέλοβιτς και Μπρούνο ΔΕΝ είχαν «πιάσει τον «γνήσιο γαύρο» από τ’ αρχίδια» θα είχαν τιμωρηθεί από την Διοίκηση-Ιδιοκτησία της ομάδας με «διακοπή συμβολαίου». Τώρα, πλέον, η «τιμή» της ομάδας (όση της έχει απομείνει) βρίσκεται στα χέρια του προπονητή της. Αυτός με την απόφαση του για τους τρείς είτε θα την σώσει είτε θα την αφήσει να σέρνεται στη λάσπη του προπονητικού κέντρου.

 

16 Νοέμβρη 2020
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 1165 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ «ΓΝΗΣΙΟΥ ΓΑΥΡΟΥ» (ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΑΠΟ Τ’ ΑΡΧΙΔΙΑ)