Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ; (ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ «κανονικη» Ή «ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ» ΑΔΕΙΑ ΤΟ «Γ. ΚΑΜΑΡΑΣ»;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ;
(ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ «κανονικη» Ή «ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ» ΑΔΕΙΑ ΤΟ «Γ. ΚΑΜΑΡΑΣ»;)

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» λέει ο θυμόσοφος λαός (τουλάχιστον αυτή είναι η έκφραση). Ομοίως και η προπαγάνδα της οποίας ακόμη κι αν ο πυρήνας είναι αληθινός εκείνη ως τελικό αποτέλεσμα είναι μια μεγέθυνση της στο υπέρτερο βαθμό. Αποτελεί, δηλαδή, μια σκόπιμη παραμόρφωση της. Από ένα σημείο και μετά είναι μια μορφή ψέματος. Τα οφέλη ενός ψέματος είναι μεσοπρόθεσμα, η ξεφτίλα όμως που αποφέρει η χρήση του (όταν αποκαλυφθεί) μακροχρόνια. Γιατί, οι άνθρωποι έχουν την κακία μέσα τους και πολύ συχνά θυμούνται και επικαλούνται εκ νέου τα ψέματα του παρελθόντος μόνο και μόνο για να πικράνουν και να πληγώσουν τους άλλους.

Θυμάστε την διαμάχη για το γήπεδο του Τελικού Κυπέλλου; Θυμάστε που κάποιοι φωστήρες στην Ε.Π.Ο. ήθελαν αυτός να γίνει στην Ριζούπολη και το «Γ. Καμάρας»; Οι μεν «γνήσιοι Γαύροι» υποστήριζαν ότι από τότε που την είχαν αναβαθμίσει σε «παλατάκι» οι εγκαταστάσεις της είχαν αφεθεί στην τύχη τους. Η Ε.Π.Ο. υποστήριζε ότι ήταν «ότι πρέπει» για έναν αγώνα χωρίς θεατές. Λίγες μέρες μετά η δήλωση της Ριζούπολης ως διαθέσιμη για την τέλεση Ευρωπαϊκών παιχνιδιών τα οποία λόγω κορονοϊού δεν θα μπορούσαν να γίνουν στις κανονικές έδρες τους είχε ερμηνευτεί από τους «χατζηαβάτηδες» της αποκαλούμενης «εξυγίανσης» (που τους βρίσκουν αυτούς τους τίτλους;) ως απόδειξη πως οι ερυθρόλευκοι ψεύδονταν για την καταλληλότητα του. Εκείνοι τους ανταπάντησαν πως δεν υπήρχε καμία άδεια αλλά μόνον «δήλωση διαθεσιμότητας» και κάπου εκεί σταμάτησε η «ανταλλαγή πυρών».

Κάπως έτσι φτάσαμε στην προσπάθεια της Ε.Π.Ο. να χρησιμοποιήσει το «Γ. Καμάρας» για τα παιχνίδια της Εθνικής Ομάδας μέχρι τουλάχιστον να συμμαζευτεί ο αγωνιστικός χώρος του Ο.Α.Κ.Α. Πιθανόν εκεί στην Ε.Π.Ο. να είχαν πιστέψει και αυτοί πως αφού η UEFA δέχτηκε την «δήλωση διαθεσιμότητας» της Ριζούπολης ότι ήταν σαν να την αδειοδοτούσε. Ή μπορεί να νόμιζαν πως γι’ αυτούς η UEFA θα «έκανε τα στραβά μάτια» και χατιρικά θα δεχόταν να γίνει ο αγώνας εκεί. Σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να ήξεραν καλύτερα και ίσως τότε θα γλύτωναν την ξεφτίλα.

Όπως αποδείχτηκε, τελικά, από τα πράγματα το «Γ. Καμάρας» αποκλείεται από την λογική να είχε την άδεια της UEFA για να γίνονται εκεί αγώνες «υψηλού επιπέδου» τον Αύγουστο και να μην την έχει τώρα! Τόσο πολύ πρόλαβαν να χαλάσουν σε ένα 3μηνο οι εγκαταστάσεις του; Είμαστε σοβαροί; Οπότε, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι «χατζηαβάτηδες» που έχουν αναλάβει την «υπεράσπιση» της σημερινής Ε.Π.Ο. στην καλύτερη περίπτωση δεν ήξεραν και στην χειρότερη ψεύδονταν αισχρά στα πλαίσια της επικοινωνιακής τους αντιπαράθεσης με την ομάδα του Λιμανιού.

Το «άδειασμα» από την UEFA (βλέπε εδώ) έκανε τους «γνήσιους Γαύρους» να στήσουν ένα επικοινωνιακό πανηγύρι σχετικά με την αξιοπιστία της Ομοσπονδίας η οποία σύμφωνα με τους ίδιους τα βάζει μονίμως με την ομάδα τους. Είναι προφανές ότι (και) αυτό το φιάσκο θα το θυμούνται (και θα το επικαλούνται) για καιρό και δεν θα μας αφήσουν να το ξεχάσουμε μέχρι τουλάχιστον τη στιγμή που θ’ ανακαταλάβουν την Ε.Π.Ο.

Το γεγονός, τελικά, ότι ο αγώνας πήρε την άδεια της UEFA για να γίνει στην Αθήνα και την Ριζούπολη αντί στην Θεσσαλονίκη και την Τούμπα (γιατί άραγε όχι στου Χαριλάου;) είναι για τους λόγους για τους οποίους ελήφθη ενισχυτική του ότι το «Γ. Καμάρας» υπό κανονικές συνθήκες είναι ακατάλληλο. Μπορεί κάποιοι να πανηγύριζαν και να προσπαθούσαν να ξιφουλκίσουν κατά της «συμμορίας» (βλέπε εδώ), αλλά τα πράγματα φαίνεται να είναι τελείως διαφορετικά.

Σύμφωνα με το www.to10.gr (βλέπε εδώ) ισχύουν τα εξής:

  • Τα γήπεδα του Περιστερίου, το Καραϊσκάκη, το Ο.Α.Κ.Α. και το Πανθεσσαλικό ΔΕΝ είναι διαθέσιμα λόγω ανακατασκευής του χλοοτάπητα.
  • Το γήπεδο της Τρίπολης που θα μπορούσε εναλλακτικά να χρησιμοποιηθεί είναι πολύ μακριά από το κοντινότερο αεροδρόμιο με βάση τις απαιτήσεις της UEFA.
  • Η Θεσσαλονίκη είναι από υγειονομικής άποψης σε χειρότερη κατάσταση από την Αθήνα και γι’ αυτό στην πραγματικότητα ποτέ δεν ήταν στα σοβαρά υποψήφια για την διεξαγωγή του αγώνα με τους Σλοβένους. Ίσως γι’ αυτό να χρησιμοποιήθηκε ως τρυκ προκειμένου να δοθεί μια «προσωρινή» άδεια στο «Γ. Καμάρας» (δικό μου συμπέρασμα).

Ίσως υπάρχει ένας πιο απλός τρόπος να βρούμε άκρη. Αν η Ριζούπολη είχε ήδη άδεια (κανονική) από την UEFA ΔΕΝ θ’ απαιτηθεί κανένα έργο και κανένα μερεμέτι σ’ αυτή (αφού είναι ήδη έτοιμη και γι’ αυτό κανονικά αδειοδοτημένη). Αν απαιτηθεί και η παραμικρή παρέμβαση/βελτίωση αυτό σημαίνει πως ΔΕΝ είχε άδεια της UEFA. Το πιο «αστείο» (ή «τραγικό» εσείς αποφασίζετε) είναι πως στο www.sdna.gr γράφτηκε το παρακάτω το υπογραμμισμένο τμήμα του οποίου σε συνδυασμό με τα παραπάνω αποκτά το «αστείο» (ή «τραγικό») περιεχόμενο του:

«Να σημειωθεί τέλος ότι η ενέργεια αυτή έχει επιπλέον... ενδιαφέρον αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόεδρος της UEFA τυγχάνει ο Σλοβένος Αλεξάντερ Τσέφεριν, αλλά και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η κατάσταση του χλοοτάπητα σε σχέση με τον Ιούλιο είναι σίγουρα επιβαρυμένη όπως είδαμε και στους τελευταίους εντός έδρας αγώνες του Απόλλωνα.»

Ααν δεν υπήρχε αντικειμενικά άλλη έδρα πως θα μπορούσε ο Σλοβένος Πρόεδρος της UEFA ν’ αποφασίσει διαφορετικά. Θα μας τρελάνουν; Τελικά, αν το σκεφτούμε λογικά και ψύχραιμα είμαστε τυχεροί που μας έκαναν το χατίρι να παίξουμε τον αγώνα στην Ελλάδα και όχι σε άλλη χώρα. Δεν είμαστε;

Για να μην επαναληφθεί μια τέτοια κατάσταση προτείνω κάτι πολύ απλό. Όπως και στις οικοδομές έτσι και στην είσοδο κάθε γηπέδου (από τη μέσα πλευρά για να είναι προφυλαγμένη) να τοποθετείται η άδεια χρησιμοποίησης του γηπέδου. Ένα γήπεδο θα είναι αδειοδοτημένο είτε μόνο από την Περιφέρεια, είτε στην περίπτωση αυτών που χρησιμοποιούνται (ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν) για Ευρωπαϊκούς αγώνες και τα οποία θα έχουν επιπλέον άδεια από την UEFA. Η άδεια θα ανανεώνεται κάθε χρόνο και θα έχει την ένδειξη κάθε έτους (όπως τ’ αυτοκόλλητα στις ζυγαριές και τις αντλίες καυσίμων).

Ωστόσο, αυτή η πρόταση (κυρίως λόγω της γραφειοκρατίας της) δεν έχει πιθανότητες να προχωρήσει. Άλλωστε η UEFA ελέγχει τα γήπεδα κάθε φορά λίγο πριν την χρήση τους και τότε δίνει ή όχι την άδεια της. Οπότε, καλά θα κάνουμε να μένουμε στα γεγονότα και μόνο. Γιατί αποκλειστικά με την «επικοινωνία» ΔΕΝ γίνεται να διαχειριστείς μια Ομοσπονδία. Αν στου Γουδή δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την διαφορά μεταξύ της αδειοδότησης ενός γηπέδου και της «δήλωσης διαθεσιμότητας» του, τότε είτε είναι ανίκανοι είτε διαθέτουν μόνο «επικοινωνιακά προσόντα». Σε κάθε περίπτωση με όσα κάνουν δίνουν το δικαίωμα στον Βαγγέλα και τους ανθρώπους του «να τους γλεντάνε» και στα πρόσωπα τους ν’ αποδομούν και να ισοπεδώνουν τα πάντα. Το μόνο που τους «σώζει» στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως εξαιτίας της ανακατασκευής του χλοοτάπητα σ’ όλα τα αδειοδοτημένα γήπεδα και λόγω της υγειονομικής κατάστασης στην Θεσσαλονίκη ΔΕΝ υπήρχε πρακτικά άλλη επιλογή. Η μεθόδευση τους ήταν όμως πολύ χάλια.

Υ.Γ. Έλεος, πια με την «συμμορία» και την «εξυγίανση». Τσουρέκια μας τα έχετε κάνει. Λες και υπάρχει μια πλευρά από τις δύο αντιμαχόμενες που μάχεται αποκλειστικά μόνο για το καλό του Ελληνικού Ποδοσφαίρου χωρίς να βουτά το δάχτυλο στο μέλι!!!

 

18 Νοέμβρη 2020
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 1046 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ; (ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ «κανονικη» Ή «ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ» ΑΔΕΙΑ ΤΟ «Γ. ΚΑΜΑΡΑΣ»;)