Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΤΟ «ΚΥΝΗΓΙ» ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π.Ο. (ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΖΟΥΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΟ «ΚΥΝΗΓΙ» ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π.Ο.
(ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΖΟΥΣ)

Με έκπληξη (γιατί άραγε;) υποδέχτηκε ο ΑΕΚτζήδικος τύπος την απόφαση της Ε.Π.Ο. για την τιμωρία της ομάδας μας για την είσοδο οπαδών μας στο φιλικό με την Ρόμα το καλοκαίρι που μας πέρασε (ενδεικτικά βλέπε εδώ). Με οργή και μελανά χρώματα παρουσιάστηκε η διαιτησία της πρώτης αγωνιστικής στο Αίγιο για την οποία διαβάσαμε και περισπούδαστες αναλύσεις (βλέπε εδώ).

Φαίνεται όμως πως είτε κάποιοι αδυνατούν να καταλάβουν μερικά πράγματα, είτε τα καταλαβαίνουν αλλά πρέπει να δημιουργήσουν συγκεκριμένο κλίμα (προφανώς για να υπάρξει «συσπείρωση» που θα καλύψει όλα τα υπόλοιπα. Εξετάζοντας ήρεμα ένα – ένα τα ζητήματα μπορούμε με ασφάλεια να καταλήξουμε στα παρακάτω χρήσιμα συμπεράσματα. Προτού προχωρήσουμε στα επιμέρους να σημειώσουμε ότι και στις δύο περιπτώσεις (τόσο για την τιμωρία όσο και για την διαιτησία) υπεύθυνη είναι η Ε.Π.Ο.

Για την μεν απόφαση της Ε.Π.Ο. για τιμωρία σχετικά με την είσοδο των οπαδών μας στο φιλικό με την Ρόμα, δεν θα πρέπει να μας προξενεί έκπληξη το χρηματικό πρόστιμο ακόμη και αν στον α’ βαθμό είχε αθωωθεί η ομάδα. Αυτό που θα έπρεπε να μας/σας εκπλήσει είναι το γεγονός ότι γλυτώσαμε τιμωρία της έδρας.

Για την διαιτησία του αγώνα στο Αίγιο σίγουρα μπορούν να ειπωθούν και να γραφτούν πολλά. Αντιπαρερχόμαστε τα προφανή μόνο και μόνο για να σημειεώσουμε ότι και πέρισυ στην Γ’ Εθνική η πρώτη διαιτησία (και μάλιστα σε εντός έδρας αγώνα) είχε θεωρηθεί σαν «μήνυμα στον «Τίγρη». Ωστόσο όπως θυμόμαστε μετά «τα πράγματα έστρωσαν» και τα πέναλτυ υπέρ μας πήγαιναν σύννεφο, τόσο που από την ντροπή που ένοιωθαν όσοι τα εκτελούσαν τα έστελναν άουτ.

Ενδεχομένως και σε άλλα παιχνίδια στα οποία μπορεί να έχουμε κανα-δυό φάλτσα σφυρίγματα θα δούμε να γίνεται λόγος για «κυνήγι της Α.Ε.Κ.». Αυτού του είδους η αρθρογραφία είναι φυσικά «κατευθυνόμενη» και θα χρησιμοποιείται σαν «φύλλο συκής» για να σκεπάσει τις αμαρτίες κάποιων που δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους το καλοκαίρι. Μιλάμε προφανώς για το πρόβλημα που έχει η ομάδα μας σε συγκεκριμένες θέσεις όπως αυτή του επιθετικού. Μπορεί η μπάλα να «μπαίνει μέσα» με κάποιον τρόπο, αλλά αυτό δεν μπορεί να κρύψει το πρόβλημα ειδικά όταν οι αγώνες θα κρίνονται στο γκόλ και για να κρατηθεί η πολύτιμη (για να μην έχουμε περιπέτειες) νίκη θα πρέπει να «ταμπουρωνόμαστε» στην άμυνα. Έτσι αν δεν γράψουνε για την διαιτησία θα πρέπει ν’ ασχοληθούν με τον μεταγραφικό σχεδιασμό και αυτούς που τον εκτέλεσαν. Θα πρέπει επίσης ν’ αναρωτηθούν γιατί οι παίκτες υποέγραφαν συμβόλαιο (όπως ακούγεται) πρίν βγούν όλα τ’ αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων.

Βέβαια όταν για την εμφάνιση (παρά την νίκη) δεν είναι αρκετή η αναφορά στην διαιτησία θ’ ασχολούνται και με το ακούρευτο και πιθανώς και απότιστο χορτάρι, τον αγωνιστικό χώρο που είχε καταλήξει να γίνει χωράφι ενώ για τον λόγο αυτό ο ήταν σκληρός και επικίνδυνος για σοβαρό τραυματισμό των παικτών μας. Κάτι ανάλογο μ’ αυτά που πέρασε ο Π.Α.Ο. στον εκτός έδρας αγώνα με την Σταντάρ Λιέγης και μάλιστα σ’ ευρωπαϊκό παιχνίδι σ’ ένα γήπεδο-χωράφι. Μόνο που την πρόκριση ο Π.Α.Ο. την έχασε στην Αθήνα παίζοντας (και οι δύο ομάδες) σ’ ένα σημαντικά καλύτερο αγωνιστικό χώρο. Επίσης αναφορές του τύπου «η κλωτσιά πήγε σύννεφο» θα είναι στην ημερήσια διάταξη, λες και το σκληρό παιχνίδι δικαιολογείται σε παιχνίδια με αντιπάλους τους Π.Α.Ο., Π.Α.Ο.Κ. και τον Γαύρο αλλά όχι στην Β’ Εθνική.        

Ανακεφαλαιώνοντας και συνοψίζοντας για όσους δεν το έχουν εμπεδώσει ακόμη λέμε (και γράφουμε) ότι ο «πόλεμος» ή εναλλακτικά το «κυνήγι» της Ε.Π.Ο. στην ομάδα μας θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, αφού όπως μας ενημερώνει από πέρισυ ο ΑΕΚτζήδικος τύπος ο «Τίγρης» το ‘χει βάλει στόχο να εξυγιάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Συνεπώς η «έκπληξη» με την οποία ο τύπος καλύπτει τι θέμα αυτό (του κυνηγιού) είναι ακατανόητη, εκτός αν κάποιοι θεωρούσαν ότι το «παγιωμένο σύστημα εξουσίας της Ε.Π.Ο.» θα παραδινόταν αμαχητί επειδή έρχεται ο «Τίγρης». Αστεία πράγματα δηλαδή, ειδικά αν σκεφτούμε ότι σ’ αυτούς που είναι τώρα στην Ε.Π.Ο. κυριαρχεί το αίσθημα της αυτοσυντήρησης και άρα θα πρέπει ν’ αναμένεται σκληρή από μέρους τους αντίσταση.

Στον βαθμό που υπάρχει σχέδιο κατά την εκτέλεση του οποίου θ’ απευθύνονται στην Α.Ε.Κ. προκλήσεις είτε με την μορφή προκλητικών διαιτησιών, είτε με την μορφή προκλητικών τιμωριών, είτε με την μορφή προκλητικών δηλώσεων όπως αυτές του Κούγια (βλέπε εδώ) εμείς θα πρέπει να κοιτάμε πως να γίνουμε καλύτεροι και δυνατότεροι. Θα πρέπει επίσης να μην δίνουμε αφορμές (λαβές) στην Ε.Π.Ο. εκτός και αν κάποιοι βολεύονται ν’ ασχολούμαστε κάθε τόσο με το κηνύγι της Ε.Π.Ο. όπως κάποιοι Παλαιστίνιοι βολεύονται από τις Ισραηλινές επιθέσεις στους ομοεθνείς τους. Όλα τα υπόλοιπα είναι για τα εξώφυλλα και για λαϊκή κατανάλωση (κοινώς για να ξεχαρμανιάζει ο κόσμος και να ξεχνά όλα τ’ άλλα).

 

21 Οκτώβρη 2014.
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 8253 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΤΟ «ΚΥΝΗΓΙ» ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π.Ο. (ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΖΟΥΣ)