Font Size

SCREEN

Cpanel

Ο «ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Ν.2 (Ο «ΓΝΗΣΙΟΣ ΓΑΥΡΟΣ» ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο «ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Ν.2
(Ο «ΓΝΗΣΙΟΣ ΓΑΥΡΟΣ» ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΑ)

Για το Α’ Μέρος πατήστε εδώ.

Στο Α’ Μέρος είδαμε τέσσερα ενδεικτικά κείμενα για το πως οι δύο Γαύροι βλέπουν την μεταξύ τους κόντρα. Σήμερα θα σχολιάσω άλλα τέσσερα κείμενα εκ των οποίων τα τρία είναι τα ίδια, ενώ το τέταρτο κείμενο δεν εντάσσεται άμεσα στην μεταξύ τους κόντρα μιας και δεν αφορά τα τεκταινόμενα στο Πρωτάθλημα αλλά την λειτουργία της Ε.Π.Ο. Τα κείμενα που ακολουθούν είναι ενδεικτικά του ρόλου του «γνήσιου Γαύρου» στο Ελληνικό Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο όπως τον αντιλαμβάνεται ο Βαγγέλας (ο οποίος σε σχέση με τον Σωκράτη έχει διαφορετική οπτική).

Στο πρώτο κείμενο η δημοσιογραφική ομάδα των Μ.Μ.Ε. του Βαγγέλα ερευνά, συγκεντρώνει, αποκαλύπτει ή υπενθυμίζει τα «έργα και ημέρες» του Ιβάν Σαββίδη. Ένα τέτοιο δημοσίευμα εκτός της όποιας «ζημιάς» κάνει στην «δημόσια εικόνα» του αντιπάλου (ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται) λειτουργεί και ως μέσο πίεσης στην Δικαιοσύνη να «τρέξει» (αν την αφήνουν) τις δικαστικές εκκρεμότητες του Ιβάν.

Φυσικά τέτοια κείμενα εστιάζουν αποκλειστικά στον κάθε φορά αντίπαλο αποφεύγοντας «όπως ο διάολος το λιβάνι» οποιαδήποτε αναφορά στ’ άπλυτα του δικού τους αφεντικού. Στο κάτω-κάτω της γραφής «υπεύθυνη δημοσιογραφία» είναι να παραμένεις πάντα «εντός θέματος» (και το θέμα μας είναι ο «Γαύρος του Βορρά» και ο Ιβάν Σαββίδης) και όχι ο Βαγγέλας. Τώρα που το σκέφτομαι τόσο μένος εναντίον των ασπρόμαυρων της Θεσσαλονίκης και του ιδιοκτήτη τους δικαιολογείται μόνον επειδή τόλμησαν να αντιποιηθούν (να γίνουν όμοιοι με) τους «γνήσιους Γαύρους». Πως να συγχωρέσεις κάτι τέτοιο; Γι’ αυτό, άλλωστε, και οι ασπρόμαυροι ανταπαντούν με Τζήλο όποτε δεν έχουν κάτι άλλο έτοιμο να τους εξακοντίσουν.

Στο δεύτερο κείμενο οι «γνήσιοι Γαύροι» διαμαρτύρονται για την σε «απευθείας κάλυψη» διαρροή της κατάθεσης Σιαμπάνη. Προσέξτε! Δεν διαμαρτύρονται για την ίδια την διαρροή (στο τέλος όλα μαθαίνονται, ειδικά αν ενδιαφέρεται να μάθει ο Κ. Θωμαΐδης). Μια εξήγηση είναι πως το έκαναν από φθόνο για την δημοσιογραφική επιτυχία της «Δίκης» (και όχι μόνον αυτής). Μια δημοσιογραφική επιτυχία την οποία επιχείρησαν να μειώσουν με «αποκαλύψεις» για το Τμήμα Αθλητικής Βίας και τη σχέση του με την ομάδα του Ιβάν.

Δεν μπορώ να μην σκεφτώ πως όλος αυτός ο θόρυβος ξεσηκώθηκε σκόπιμα μιας και αποκλείεται ο Κ. Θωμαΐδης και οι υπόλοιποι να μην είχαν υπολογίσει την αντίδραση των «γνήσιων Γαύρων». Προφανώς και δεν τους ενδιέφερε, ίσως πάλι και να ήθελαν να προκαλέσουν. Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα είναι πως η διαρροή αυτής της κατάθεσης (όπως και κάθε άλλης) είναι απαράδεκτη.

Με το τρίτο κείμενο το οποίο προέρχεται από το Μ.Μ.Ε. ιδιοκτησίας του «ομίλου» Σαββίδη οι «γνήσιοι Γαύροι» είδαν να δημοσιεύεται «φόρα παρτίδα» το συμβόλαιο που είχαν υπογράψει με τον Σιαμπάνη όσο αυτός έπαιζε στην ομάδα του Βαγγέλα. Εκτός του δικού τους συμβολαίου (που δεν ισχύει πλέον) είδαν να δημοσιεύεται και εκείνο του Σιαμπάνη με τον Άρη. Η συγκεκριμένη δημοσίευση έγινε για να προκαλέσει εντυπώσεις αφού τα λεφτά τα οποία άφησε ο Σιαμπάνης για να πάει στον Άρη ήταν πολλά.

Με την κίνηση αυτή ο «Γαύρος του Βορρά» επιχειρεί έμμεσα ν’ αποδείξει(;) τις σχέσεις μητρικής και παραρτήματος μεταξύ των ερυθρόλευκων του Πειραιά και των κιτρινόμαυρων της Θεσσαλονίκης. Η απόδειξη(;) μιας τέτοιας σχέσης στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι περισσότερο δύσκολη απ’ αυτή της πολυ-ιδιοκτησίας και μ’ αυτή θ’ ασχοληθούμε προσεχώς. Ωστόσο, το δημοσίευμα αυτό ακόμα και αν πέτυχε πλήρως τον σκοπό του προκάλεσε -ωστόσο- και ηθική ζημιά (λες και χρειαζόταν κι άλλη) στους ασπρόμαυρους της Θεσσαλονίκης. Ο λόγος ήταν πως αρχικά και για κάποια ώρα τα στοιχεία που αφορούσαν την διεύθυνση του Σιαμπάνη και το τηλέφωνο του «βγήκαν φόρα παρτίδα». Μετά την (κυριολεκτικά) οργισμένη αντίδραση του ίδιου του ποδοσφαιριστή (βλέπε εδώ) υπήρξε διόρθωση σβήνοντας εκτός των συγκεκριμένων στοιχείων και την ημερομηνία γέννησης! (λες και αφορούσε την Ζωζώ Σαπουντζάκη). Στη συνέχεια και επειδή ο Βαγγέλας ήθελε να δώσει στους «αδερφούς» του στον Βορρά να καταλάβουν πως δεν πρέπει να τον προκαλούν τους έστειλε και σχετικό εξώδικο (βλέπε εδώ).

Η δημοσίευση των δύο συμβολαίων δημιουργεί κάποια σοβαρά ζητήματα τα οποία επειδή ΔΕΝ πρέπει να τα παίρνουμε «ελαφρά» («στην πλάκα») θ’ αποτελέσουν αντικείμενο μελλοντικού κειμένου. Σε κάθε περίπτωση αυτή η κίνηση του «Γαύρου του Βορρά» δημιουργεί σοβαρές αμφιβολίες είτε για την νομική κατάρτιση του νομικού επιτελείου του (αν ρωτήθηκαν), είτε για την ποιότητα των διοικούντων την Π.Α.Ε. Το μόνο σίγουρο είναι πως το τελικό όφελος (αν υπήρξε) ήταν εξ’ αιτίας της γκάφας πολύ μικρότερο του αναμενομένου και αυτό χαροποίησε όπως και να το κάνουμε τον Βαγγέλα.

Με το τέταρτο και τελευταίο κείμενο η επικοινωνιακή ομάδα του Βαγγέλα βγαίνει για λογαριασμό ης ομάδας «στην αναφορά παραπονούμενη» για την (δυσ)λειτουργία της Ε.Π.Ο. η οποία ενδεχομένως να τις κοστίσει χρηματικά (έτσι γράφει). Αιτία για το συγκεκριμένο κείμενο ήταν η με καθυστέρηση προώθηση στην ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού ενός εγγράφου από την FIFA με ερωτήματα γι’ αυτή. Το εν λόγω έγγραφο πρώτα δημοσιεύτηκε από την LIVE SPORT και αναδημοσιεύτηκε από το www.sdna.gr και στη συνέχεια εστάλη και στους «γνήσιους Γαύρους» για να λάβουν γνώση.

Αν το καλοσκεφτείς η καθυστέρηση δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο στην ανάλογη περίπτωση του Άρη (για τα χρέη της πρώην Π.Α.Ε. για τα οποία ακόμη τρέχει). Στην πραγματικότητα η Ε.Π.Ο. λειτούργησε στην περίπτωση αυτή γρηγορότερα. Τίποτα απ’ αυτά, όμως, δεν μετρά στα μάτια του Βαγγέλα ο οποίος έχει βάλει σκοπό της ζωής του να καθαρίσει το Ελληνικό Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο από την ανομία (για το ένοχο ερυθρόλευκο παρελθόν τα φορτώνει όλα στον Σωκράτη -αγνοώντας ότι ωφελήθηκε η ομάδα του- και καθαρίζει). Έτσι από δω και πέρα υπερασπιζόμενος το καλό του Ελληνικού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου (και τα συμφέροντα του Άρη βεβαίως) θα «κάνει σημαία» αυτές τις δύο περιπτώσεις όποτε τον συμφέρει. Επιπλέον, αυτές οι δύο περιπτώσεις έχουν και ένα πλεονέκτημα: μπορεί πολύ εύκολα αναλόγως του επιδιωκόμενου σκοπού να τις χρεώνει είτε στον Γραμμένο (Σαββίδης) είτε στον Δέδε (Μελισσανίδης). Πάντως μέχρι τώρα δεν έχει αποφασίσει οριστικά▪ ίσως και να μην χρειάζεται.

Εν κατακλείδι, αν δεν ήταν η δυσοσμία που αναδίδουν (και συνοδεύουν) τα παραπάνω κείμενα θα είχαν πολλή πλάκα (αλλά δεν είναι έτσι). Ίσως όλο αυτό το γαϊτανάκι να σταματούσε αν βρισκόταν κάποιος όπως ο Σεφερλής που να χρησιμοποιήσει όλο αυτό το υλικό για να κάνει μια (ή δύο) αντίστοιχες παραστάσεις. Σίγουρα το χιούμορ του (όποια γνώμη και αν έχει κανείς γι’ αυτό) είναι ότι πρέπει για την περίσταση: χοντροκομμένο και απλοϊκό (όπως οι προσεγγίσεις των ερυθρόλευκων και ασπρόμαυρων «χατζηαβάτηδων»). Το μόνο πρόβλημα είναι πως σαν «γνήσιος Γαύρος» δεν μπορεί και δεν θα θελήσει ν’ ασχοληθεί με τα «άπλυτα» της ομάδας του, οπότε για την ώρα αυτή η λύση δεν υπολογίζεται. Για το προσεχές μέλλον θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την δυσοσμία αυτού του επικοινωνιακού πολέμου ειδικά όσο πλησιάζουμε στην έκδοση της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων για την πολυ-ιδιοκτησία. Αλήθεια, πότε είπαμε ότι την περιμένουμε;

08 Γενάρη 2021
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 84 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου Ο «ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Ν.2 (Ο «ΓΝΗΣΙΟΣ ΓΑΥΡΟΣ» ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΑ)