Font Size

SCREEN

Cpanel

ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΧΙΜΕΝΕΘ (ΜΙΑ ΝΙΚΗ, ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΩΣ ΤΩΡΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΧΙΜΕΝΕΘ
(ΜΙΑ ΝΙΚΗ, ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΩΣ ΤΩΡΑ)

Δεδομένης της προϊστορίας του πήγαινε-έλα του Χιμένεθ έχει μεγάλη στατιστική αρχικώς αξία να μετράμε τον χρόνο παραμονής του παιχνίδι το παιχνίδι. Άλλωστε, όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα μόνο παιχνίδι το παιχνίδι κερδίζει τον αναγκαίο χρόνο και την απαραίτητη ηρεμία για ν’ ανασυντάξει την ομάδα. Χθες στο Μαρούσι η Α.Ε.Κ. έπαιζε το δεύτερο παιχνίδι της στον Β’ Γύρο (αν και ακόμη εκκρεμεί το εκτός έδρας με τον Άρη). Στα εντός έδρας παιχνίδια με τον Παναιτωλικό παραδοσιακά η Α.Ε.Κ. επικρατούσε εύκολα και με από δύο και πάνω γκολ (7 νίκες, 1 ισοπαλία σε 8 παιχνίδια μέχρι χθες).

Χθες, λοιπόν, στο Μαρούσι εκτός των Α.Ε.Κ. και Παναιτωλικού συναντήθηκαν και ο Χιμένεθ με τον Δέλλα. Από άποψη προπονητικής προσέγγισης δεν είναι και τόσο διαφορετικοί καθώς πρώτο τους μέλημα είναι η δημιουργία μιας στιβαρής αμυντικά (και άρα δυσκολοκατάβλητης) ομάδας. Βέβαια, αυτή η αμυντικογενής προσέγγιση κάθε άλλο παρά ικανοποιεί τον θεατή αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Ο Δέλλας, λοιπόν, που ως «στρατιώτης της Α.Ε.Κ.» είχε επιστρατευτεί ως προπονητής της όταν ο Μελισσανίδης είχε αποφασίσει να την ρίξει στην Β’ Εθνική και παρέμεινε μέχρι και την επάνοδο της (για ν‘ απολυθεί τον Οκτώβρη του 2015 μετά από ήττα από τον «γνήσιο Γαύρο») παρέταξε την ομάδα του όπως έπρεπε δυσκολεύοντας την Α.Ε.Κ.

Μέχρι το γκολ η ομάδα ήταν όπως την έχουμε συνηθίσει στα περισσότερα παιχνίδια της (είτε με είτε χωρίς τον Χιμένεθ) άχρωμη, άοσμη και άγευστη. Ωστόσο, μιας και η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία υπήρχε η πιθανότητα η ομάδα να εμφανιστεί καλύτερη στο β’ ημίχρονο. Για να συμβεί, όμως, αυτό έπρεπε και η ίδια να βοηθήσει τον εαυτό της. Όμως, ο Ολιβέιρα δεν ήταν ουσιαστικός και έτσι το παιχνίδι συνέχισε να είναι υποτονικό και ανούσιο.

Δυστυχώς ή ευτυχώς τα Πρωταθλήματα έρχονται με νίκες και 3ποντα. Συνεπώς και σε μια χρονική συγκυρία με συνεχόμενα παιχνίδια ανά 3 μέρες το πρώτο μέλημα του Χιμένεθ (και της Α.Ε.Κ.) ήταν η νίκη έστω και μ’ ένα γκολ.

Υ.Γ. Δεν ήξερα αν έπρεπε να γελάσω ή να κλάψω (ενδεχομένως και τα δύο) με την (αποκλειστικά) συμβολική της κίνηση με το «πανό διαμαρτυρίας» εναντίον της διαχείρισης του «Διοικητικού Ηγέτη» (βλέπε εδώ). Προσωπικά θεωρώ ότι αυτή η κίνηση έγινε απλά για «ξεκάρφωμα». Άλλωστε, με τον τρόπο που κάποιοι «φύτεψαν» εκ νέου το 2013 τον Μελισσανίδη και όπως αυτός λειτουργεί τέτοιες διαμαρτυρίες δεν τις χαμπαριάζει.

Θα ήταν, δε, οξύμωρο αυτοί που με τις ενέργειες του τον βοήθησαν (πρώτα να την ρίξει στην Β’ Εθνική και μετά να την αναλάβει επίσημα) να του ζητούν τώρα τα ρέστα υπενθυμίζοντας του ότι «η Α.Ε.Κ. δεν είναι Ιωνικός» (οι ίδιοι το έχουν συνειδητοποιήσει;). ‘όπως έχουν τώρα τα πράγματα το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι από αύριο να πάνε καμιά 20αριά απ’ αυτούς στο γήπεδο να βοηθήσουν γιατί με 5 μόνο άτομα όχι μόνο εργοτάξιο δεν γίνεται, αλλά ούτε καν φύλαξη του.

07 Γενάρη 2020
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 53 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΧΙΜΕΝΕΘ (ΜΙΑ ΝΙΚΗ, ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΩΣ ΤΩΡΑ)