Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΕΝΑΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΧΙΜΕΝΕΘ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (9-4-6 ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΕΝΑΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΧΙΜΕΝΕΘ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
(9-4-6 ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)

Το χθεσινό παιχνίδι ήταν απ’ αυτά που είτε τα νικάς, είτε πεθαίνεις προσπαθώντας. Και οι δύο ομάδες της Αθήνας ήθελαν για τους δικούς τους λόγους την νίκη. Από τη μεριά της Α.Ε.Κ. δεν ήταν μόνο οι 3β. που μετά την νίκη του «Γαύρου του Βορρά» επί του Άρη θα την έφερναν σε τριπλή ισοβαθμία με τις ομάδες της Θεσσαλονίκης▪ θα ήταν πολύ περισσότερο η νίκη σ’ ένα ντέρμπι. Από την πλευρά του ο Π.Α.Ο. δεν είχε άλλη επιλογή από την νίκη αν ήθελε να εξαντλήσει τις όποιες ελπίδες του να βγει στην Ευρώπη. Ότι ο Π.Α.Ο. το ήθελε περισσότερο φάνηκε στο α’ ημίχρονο, γι’ αυτό και πήγε προηγούμενος στ’ αποδυτήρια.

Παρά το γεγονός ότι η Α.Ε.Κ. πήγε στ’ αποδυτήρια πίσω στο σκορ, αυτό κάθε άλλο σημαίνει πως δεν εμφανίστηκε βελτιωμένη σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι των δύο ομάδων. Η Α.Ε.Κ. εμφανίστηκε λαμβανομένων υπόψη των συνθηκών όπως έπρεπε για ντέρμπι. Ωστόσο, οι αδυναμίες της και οι τραυματισμοί δεν την βοήθησαν να κάνει κάτι καλό μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου. Εν κατακλείδι, η διαφορά των δύο αντιπάλων ήταν η ποιότητα των αμυντικών της Α.Ε.Κ.

Στο β’ ημίχρονο η Α.Ε.Κ. κατέβηκε «να παίξει τα ρέστα της». Αυτό που παρακολουθήσαμε ήταν η αγχώδης προσπάθεια μιας ομάδας να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας και μια άλλη με πράσινα και άσπρα να ταμπουρώνεται για να κρατήσει την νίκη. Μπορεί μεν η ισοφάριση να επετεύχθη στις καθυστερήσεις, ωστόσο η σημασία ελάχιστα αλλάζει.

Από τη μια η Α.Ε.Κ. έχει σοβαρό πρόβλημα στην άμυνα, ενώ και μεσοεπιθετικά δεν φαίνεται να έχει τις λύσεις που απαιτούνται όταν ο αντίπαλος παίζει μαζική άμυνα. Από την άλλη ο Π.Α.Ο. είναι μια ομάδα που παρά την ποιότητα κάποιων παικτών του προσπαθεί να «κλέψει» το παιχνίδι σκοράροντας σε μια από τις ελάχιστες φάσεις που θα του παρουσιαστούν και προσπαθώντας στο υπόλοιπο παιχνίδι να παίξει μαζική άμυνα. Η μόνη παράμετρος που κρίνει το αποτέλεσμα είναι πόσος χρόνος απομένει μέχρι τη λήξη σε συνδυασμό με την ποιότητα του αντιπάλου του.

Στο τέλος της ημέρας η Α.Ε.Κ. κατάφερε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να μείνει μόνη 4η δύο βαθμούς πίσω από τον «Γαύρο του Βορρά» και τον Άρη. Αν μη τι άλλο μετά και το χθεσινό αποτέλεσμα η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ κράτησε την παράδοση και απέτυχε για μια ακόμη φορά να κερδίσει τον φετινό Π.Α.Ο.

22 Απρίλη 2021
«πουθενάδες».

Διαβάστηκε 1355 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΕΝΑΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΧΙΜΕΝΕΘ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (9-4-6 ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)