Font Size

SCREEN

Cpanel

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΕ 10 ΜΗΝΕΣ (ΤΟ ΞΕΡΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΟΤΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΕΚΕΙ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΕ 10 ΜΗΝΕΣ
(ΤΟ ΞΕΡΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΟΤΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΕΚΕΙ;)

Με κάθε τρόπο και επισημότητα τα Μ.Μ.Ε. της «επίσημης Α.Ε.Κ.» σας πληροφόρησαν για την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Ερασιτεχνικής που αφορά τα προϋπολογισθέντα 14,26 εκ. Ευρώ για τον εξοπλισμό του νέου μας γηπέδου (βλέπε εδώ). Σας ενημέρωσαν, λοιπόν, για την υπογραφή της σύμβασης αλλά ξέχασαν (εννοείται σκόπιμα) να σας ενημερώσουν για όλα τα υπόλοιπα. Επιπλέον, διαβάσαμε και ένα κειμενάκι με βάση το οποίο ως ΑΕΚτζήδες θα πρέπει να αισθάνεστε πολύ υπερήφανοι που κατασκευάστηκε το νέο γήπεδο με «αυτοχρηματοδότηση». Αυτές τις δύο παραμέτρους θα σχολιάσουμε με τον δικό μας «αιρετικό» τρόπο μπας και βγάλετε καμία άκρη μ’ όσα πλήρως κατευθυνόμενα διαβάζετε στο ΑΕΚτζήδικο ρεπορτάζ. Ξεκινάμε λοιπόν.

Όπως σας έχουμε αποκαλύψει από καιρό η Περιφέρεια Αττικής έχει προϋπολογίσει για φέτος ΜΟΝΟ 1 εκ. για το έργο που αφορά τον εξοπλισμό του νέου γηπέδου (βλέπε εδώ). Θεωρητικά το έργο που ΘΑ προκηρυχτεί για να προκύψει ο ανάδοχος (που δίνοντας την μεγαλύτερη έκπτωση θα το αναλάβει) θα κοστίσει λιγότερο από τα 14,26 εκ. που έχει προϋπολογιστεί. Ωστόσο, ακόμη και αν ο εξοπλισμός εγκατασταθεί εγκαίρως είναι ζήτημα αν η Περιφέρεια Αττικής έχει τα λεφτά να εξοφλήσει πλήρως τον ανάδοχο. Σε κάθε περίπτωση για το χρόνου η Περιφέρεια Αττικής θα πρέπει να βρει ένα ποσό της τάξης των 6-7 εκ. το οποίο προστιθέμενο στ0 φετινό 1 εκ. θα φτάνει για την ολοκλήρωση της προμήθειας. Μένει να δούμε πόσο γρήγορα θα κινηθούν οι διαδικασίες και αν στον Προϋπολογισμό του 2022 θα βρεθούν όλα τ’ αναγκαία λεφτά έτσι ώστε η ποδοσφαιρική Α.Ε.Κ. να παίζει τη σεζόν 2022-2023 στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Το δεύτερο σημείο που χρήζει σχολιασμού είναι το πόσο «αυτοχρηματοδοτούμενο» είναι το νέο γήπεδο. Κατ’ αρχάς για την κατασκευή του νέου γηπέδου και ειδικότερα για την πρόσβαση σ’ αυτό απαιτήθηκαν 2 υπογειοποιήσεις εκ των οποίων η μια βρίσκεται σ’ εξέλιξη (θεωρητικά θα έπρεπε να παραδοθεί εντός του Ιούλη) ενώ η δεύτερη είναι ακόμη στα σπάργανα (και αν). Το κόστος της υπό εκτέλεση υπογειοποίησης μέχρι στιγμής έχει φτάσει τα 11.410.510,84 Ευρώ. Επιπλέον, την κατασκευή του ίδιου του γηπέδου η Περιφέρεια Αττικής την χρηματοδότησε με 10.522.765,44 Ευρώ που χρησιμοποιήθηκαν για την Β’ Φάση, ενώ ανέλαβε και την κάλυψη του κόστους εξοπλισμού του. Συνεπώς, «αυτοχρηματοδότηση» εκτός των σχεδίων περιορίσθηκε στην Α’ Φάση∙ δηλαδή τις εκσκαφές, τα μπετά και το στέγαστρο. Προφανώς, το τελικό κόστος του γηπέδου ΔΕΝ έχει καμία σχέση με τα 80 εκ. (με τον Φ.Π.Α.) που εμφάνιζε σαν προϋπολογισθέν κόστος η «επίσημη Α.Ε.Κ.». Για περισσότερα δείτε εδώ.

Αν παρ’ όλα αυτά που προκύπτουν από τα αδιάψευστα νούμερα κάποιοι θέλουν να πανηγυρίζουν σχετικά με τον βαθμό «αυτοχρηματοδότησης» ας το κάνουν. Αυτοί εκτίθενται. Εκτός και αν εννοούν ότι πλήρωσαν διπλή τιμή τα μπετά και τις εκσκαφές οπότε το πράγμα αλλάζει. Καλό θα ήταν πάντως να μας δώσουν όλη την σχετική πληροφόρηση τόσο όσον αφορά το κόστος κατασκευής όσο και τα λεφτά που εισέφερε η Π.Α.Ε.

Κλείνοντας, ειλικρινά ελπίζουμε τόσο ο Πατούλης όσο και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας να έχουν συνειδητοποιήσει το σφιχτό χρονοδιάγραμμα που τους έθεσε ο Μελισσανίδης, έτσι ώστε να μην εκτεθεί μια φορά ακόμη.

24 Ιούνη 2021
«πουθενάδες».

Διαβάστηκε 1119 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΕ 10 ΜΗΝΕΣ (ΤΟ ΞΕΡΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΟΤΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΕΚΕΙ;)