Font Size

SCREEN

Cpanel

ΠΩΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ «BIG 5» ΤΟΝ Α’ ΓΥΡΟ (3 ΝΙΚΕΣ – 1 ΙΣΟΠΑΛΙΑ – 1 ΗΤΤΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΩΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ «BIG 5» ΤΟΝ Α’ ΓΥΡΟ
(3 ΝΙΚΕΣ – 1 ΙΣΟΠΑΛΙΑ – 1 ΗΤΤΑ)

Η 13η αγωνιστική σηματοδοτεί τα τελευταία χρόνια το κλείσιμο του Α’ Γύρου. Από την άποψη αυτή τόσο για βαθμολογικούς λόγους όσο και εξαιτίας του ορόσημου αυτού η συγκεκριμένη αγωνιστική αποκτά βαρύνουσα σημασία. Ακόμη περισσότερο που και σ’ αυτή το «BIG 5» θα βρισκόταν για ακόμη μια φορά αντιμέτωποι. Πρώτος αγωνιζόταν το απόγευμα του Σαββάτου εντός έδρας ο Π.Α.Ο. απέναντι στον Ατρόμητο. Το βράδυ του Σαββάτου η Α.Ε.Κ. έκλεινε το πρόγραμμα αγωνιζόμενη στην Τρίπολη. Την Κυριακή τη σκυτάλη παραλάμβανε ο «Γαύρος του Βορρά» υποδεχόμενος το απόγευμα την Λαμία και δύο ώρες μετά το πρόγραμμα της αγωνιστικής ολοκληρωνόταν με τη «σύγκρουση» του «γνήσιου Γαύρου» και του Άρη στο «τηγάνι».

Το παιχνίδι της Λεωφόρου μεταξύ του γηπεδούχου Παναθηναϊκού και του Ατρόμητου ήταν από κάθε άποψη για τους γηπεδούχους καθοριστικό. Τόσο εξαιτίας της ήττας στο Ο.Α.Κ.Α. την προηγούμενη αγωνιστική η οποία τους κράτησε μακριά από τις πρώτες θέσεις όσο και επειδή ο Ατρόμητος είναι προτελευταίος στη βαθμολογία και αν δεν μπορείς να κερδίσεις έναν ουραγό τότε δεν πας για τίποτα. Τελικά το απόγευμα εξελίχθηκε μάλλον εύκολα και αρκετά ευχάριστα. Το τελικό 2-0 και οι 3β. εξασφάλισαν ένα 4ήμερο μέχρι τον επόμενο εκτός έδρας αυτή τη φορά αγώνα.

Το βράδυ του Σαββάτου η δεύτερη Α.Ε.Κ. είχε μια απλή (αν ήθελε να διατηρήσει τις ελπίδες της για το Πρωτάθλημα) αποστολή: να κερδίσει στην Τρίπολη και να ελπίζει σε βαθμολογική απώλεια του «γνήσιου Γαύρου». Τελικά δεν κατάφερε να φύγει νικήτρια από την πρωτεύουσα της Αρκαδίας έχοντας ως ελαφρυντικό(και όχι άλλοθι) τη μεγάλη ποσότητα βροχής που έπεφτε από το πρωί και κατά την διάρκεια του αγώνα. Στις συνθήκες που έγινε το παιχνίδι οι παίκτες του Γιαννίκη στάθηκαν ικανοποιητικά και πήραν το ελάχιστο που μπορούσαν.

Το απόγευμα της Κυριακής η ομάδα του Ιβάν Σαββίδη είχε θεωρητικά εύκολο έργο απέναντι στη Λαμία. Ωστόσο, το γεγονός πως για μια σειρά από λόγους έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσει το συγκεκριμένο παιχνίδι φόρτωνε την ομάδα με άγχος. Ακόμη περισσότερο που ο αγώνας ήταν εντός έδρας. Αν και οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν νωρίς, ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν μια σημαντική νίκη με την οποία μείωσαν την απόσταση από την 2η θέση. Όπως και να το κάνεις μια νίκη μετά από τόσα στραπάτσα ήταν μια ανάσα για τους ασπρόμαυρους της Θεσσαλονίκης τους οποίους, όμως, «έχουν στη μπούκα» οι οπαδοί τους.

Το βράδυ της Κυριακής όλα τα φώτα ήταν στραμμένα στον πιο ιντριγκαδόρικο αγώνα της αγωνιστικής. Στο Φάληρο αγωνίζονταν η τοπική ομάδα με τον Άρη. Όλη η προσοχή ήταν στραμμένη στον Άρη που θεωρείται από πολλούς ως «παράρτημα» της ομάδας του Λιμανιού. Όσοι είχαν προεξοφλήσει νίκη των γηπεδούχων ήθελαν να δουν με ποιο τρόπο θα έχανε το παιχνίδι ο Άρης. Τελικά, έχασε με τον πιο απλό τρόπο απ’ όλους: μη κάνοντας ούτε μια φάση και προσπαθώντας να παίξει άμυνα σ’ όλο τον αγώνα. Έτσι μια κεφαλιά από κόρνερ ήταν αρκετή για τον «γνήσιο Γαύρο» να πάει την διαφορά από την Α.Ε.Κ. στους 8β.

Στο τέλος της ημέρας η ομάδα του Λιμανιού αύξησε την διαφορά της από την Α.Ε.Κ. στους 8β. έχοντας πλέον μαζί με τον «Γαύρο του Βορρά» την 2η επίθεση με 24 μετά την Α.Ε.Κ. με 25, η οποία παραμένει 5β. μπροστά από την ομάδα του Ιβάν Σαββίδη και τον Πας Γιάννινα. Στην άμυνα την καλύτερη επίδοση την έχει ο «γνήσιος Γαύρος» με 9 και την 2η καλύτερη ο Πας Γιάννινα με 10.

13 Δεκέμβρη 2021
«πουθενάδες».

Διαβάστηκε 716 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΠΩΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ «BIG 5» ΤΟΝ Α’ ΓΥΡΟ (3 ΝΙΚΕΣ – 1 ΙΣΟΠΑΛΙΑ – 1 ΗΤΤΑ)