Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΤΑΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ Ο «ΤΙΓΡΗΣ» ΠΗΡΕ Τ’ ΟΠΛΟ ΤΟΥ (ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΟΤΑΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ Ο «ΤΙΓΡΗΣ» ΠΗΡΕ Τ’ ΟΠΛΟ ΤΟΥ
(ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ)

Προφανώς και δεν περιμέναμε το παιχνίδι του Φαλήρου προκειμένου να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας για το εύρος της αποτυχίας του Μελισσανίδη. Αποτυχία τόσο στο διοικητικό κομμάτι της Π.Α.Ε. όσο και στο ποδοσφαιρικό της τμήμα. Φυσικά, κάτι τέτοιο είναι μάλλον αναμενόμενο καθώς θα ήταν πολύ αφύσικο να πετύχει στο ένα και ν’ αποτύχει στο άλλο. Κάθε φορά που ο Μελισσανίδης αποτυγχάνει (δεν βαριέται ποτέ ο άτιμος) οι ρεπόρτερ της Α.Ε.Κ. γράφουν βαρύγδουπα κείμενα. Ωστόσο, μόνο ένας γράφει με συνέπεια κείμενα που αξίζει να τα διαβάσει κανείς. Σήμερα επέλεξα δύο από τα τελευταία του τα οποία έγραψε πριν το παιχνίδι στο «τηγάνι».

Στο πρώτο από τα δύο του κείμενα ο Βαγγέλης Αρναούτογλου σημειώνει το ποδοσφαιρικό έγκλημα της Α.Ε.Κ. από την αρχή της φετινής σεζόν μέχρι και την πρόσληψη του Αργύρη Γιαννίκη (βλέπε εδώ). Η βασικότερη παρατήρηση του είναι πως η Α.Ε.Κ. προσέλαβε τον προπονητή του 9ου πέρυσι Πας Γιάννινα για να παίζει όπως εκείνος. Μιας και όπως είναι αναμενόμενο κάθε νεο-προσλαμβανόμενος επαγγελματίας στη νέα του θέση εφαρμόζει αυτά που ήδη γνωρίζει και στα οποία είναι δοκιμασμένος. Τώρα αν αυτά ΔΕΝ αρκούν στο νέο εργοδότη του αυτό είναι άλλο πράγμα.

Ωστόσο, η σημαντικότερη παρατήρηση του Βαγγέλη αφορά στην υποκριτική (κοροϊδευτική) δήλωση του Μελισσανίδη ότι «πρώτος φταίει αυτός». Ο Αρναούτογλου σημειώνει πως μια τέτοια δήλωση αξιώνει απαντήσεις. Δεν είναι μια τυπική «ανάληψη ευθύνης» όπως κάνουν οι πολιτικοί (π.χ. ο Τσίπρας για το Μάτι). Αφορά πολύ περισσότερο την απολογία του «καθ’ ύλην υπεύθυνου» σχετικά με τις αιτίες της αποτυχίας. Αυτό είναι το πλέον σημαντικό κομμάτι καθώς δείχνει πως ο απολογούμενος έχει καταλάβει που έκανε λάθος. Το ζήτημα είναι αν είναι σε θέση να τα διορθώσει. Στο σημείο αυτό θα επανέλθω παρακάτω.

Το δεύτερο κείμενο του Βαγγέλη (βλέπε εδώ) τόσο περιληπτικό είναι, τόσο ακριβές είναι. Γιατί, το ζήτημα στη σημερινή Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. είναι πρωτίστως οργάνωσης και μετά όλα τα υπόλοιπα. Είναι αυτό που εντοπίζει η ανακοίνωση της ORIGINAL (βλέπε εδώ).

Η ανακοίνωση προφανώς εκφράζει τον προβληματισμό και το αίσθημα απόγνωσης (την απογοήτευση την ξεπεράσαμε) ΟΛΩΝ των ΑΕΚτζήδων και όχι μόνο της ORIGINAL. Ωστόσο, επί της ουσίας εκτός του ότι η ανακοίνωση είναι για ξεκάρφωμα είναι και εκτός θέματος. Είναι εκτός θέματος γιατί έχει ως παραλήπτη της τον Μελισσανίδη με την ιδιότητα του μεγαλομετόχου της Π.Α.Ε. τον οποίο και θεωρεί ως τον μόνο που μπορεί να δώσει λύσεις. Μόνο που ο «Τίγρης» ΔΕΝ είναι μέρος της λύσης, αλλά είναι το ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Όπως και ο Γιαννίκης έτσι και ο Μελισσανίδης είναι σαν τα γέρικα σκυλιά που ΔΕΝ μπορούν να μάθουν νέα κόλπα. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη. Για παράδειγμα όπως ακούγεται τις τελευταίες ώρες ο πρώτος που απομακρύνεται είναι ο Βασίλης Δημητριάδης, ο οποίος παρέμενε τόσο καιρό στη θέση του (παρά τις ευθύνες που λένε ότι του καταλόγιζε) εξαιτίας της κουμπαριάς του με τον αδερφό του Μελισσανίδη. Δεν χρειάζεται άλλο παράδειγμα κακοδιοίκησης μιας εταιρείας.

Βέβαια, υπάρχει το ερώτημα πόσο ριζικά θ’ αλλάξουν (αν αλλάξουν) τα πράγματα στην Π.Α.Ε. Αυτό που φαίνεται πως θα γίνει και πάλι θα είναι μόνο η αλλαγή πολλών προσώπων και όχι του τρόπου οργάνωσης της. Όπως και να το κάνουμε αυτό είναι το πιο εύκολο. Ακόμη κι έτσι οι δυνατότητες του «Τίγρη» να προσφέρει στην ομάδα-εταιρεία μια ικανοποιητική λύση είναι περιορισμένες. Γιατί, ο Μελισσανίδης ΔΕΝ ανέχεται δίπλα του κανένα που να ξέρει το του γίνεται και να λειτουργεί αυτόνομα. Ο Μελισσανίδης θέλει ν’ αποφασίζει για όλα και έχει μια σειρά «στελεχών» για ν’ αναλαμβάνουν την ευθύνη για εκείνον (κάτι σαν «αυτοφοράκηδες»). Πρέπει να είναι πάντα «το πρώτο όνομα στη μαρκίζα» έτσι ώστε να πιστώνεται πρώτος τις επιτυχίες και να χρεώνεται τελευταίος τις αποτυχίες.

Τέλος, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι ολοένα και πλησιάζει ο καιρός που ο «Τίγρης» θα μας «κουνήσει μαντήλι» πουλώντας την Π.Α.Ε. (και το γήπεδο) σε κάποιο άλλο τσεπώνοντας αρκετά εκατομμύρια. Τουλάχιστον αυτός είναι ο σχεδιασμός. Έτσι, είναι για την ώρα ένα ερώτημα αν οι όποιες αλλαγές γίνονται (ή θα γίνουν) σε συνεργασία με τον νέο(;) ιδιοκτήτη η ερήμην του. φυσικά, υπάρχει η περίπτωση και αυτή η προσπάθεια (όπως φαίνεται ότι απέτυχε και η προηγούμενη) να μην επιτύχει και τότε ο «Τίγρης» θα μείνει «με τον μουτζούρι στο χέρι».

Περισσότερα για την προσπάθεια πώλησης εντός των επομένων ημερών. Μείνετε συντονισμένοι για να είστε πάντα ενήμεροι.

14 Φλεβάρη 2022
«πουθενάς 1».

Διαβάστηκε 626 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΤΑΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ Ο «ΤΙΓΡΗΣ» ΠΗΡΕ Τ’ ΟΠΛΟ ΤΟΥ (ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ)