Font Size

SCREEN

Cpanel

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ «5» ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ (4 ΝΙΚΕΣ – 1 ΗΤΤΑ & ΜΙΑ «ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΠΑΡΘΕΝΙΑ»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ «5» ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
(4 ΝΙΚΕΣ – 1 ΗΤΤΑ & ΜΙΑ «ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΠΑΡΘΕΝΙΑ»)

Τέλειωσε χθες η «κανονική περίοδος» του Πρωταθλήματος με τα παιχνίδια να διεξάγονται όλα την ίδια ώρα. Οι «5» αγωνίζονταν σε τέσσερα παιχνίδια αφού Άρης και «γνήσιος Γαύρος» έπαιζαν αντιμέτωποι στην Θεσσαλονίκη. Στα υπόλοιπα τρία παιχνίδια η Α.Ε.Κ. υποδεχόταν τον Αστέρα Τρίπολης, ο Π.Α.Ο. έπαιζε στο Περιστέρι και ο «Γαύρος του Βορρά» φιλοξενούνταν από την Λαμία. Επί της ουσίας το μόνο διακύβευμα ήταν η 3η & 4η θέση. Αν, δηλαδή, ο Άρης θα κατάφερνε να προσπεράσει την Α.Ε.Κ. ή αν ο Π.Α.Ο. θα εκμεταλλευόταν στραβοπάτημα του Άρη για να τον πιάσει στην βαθμολογία. Ο.Φ.Η. και Πας Γιάννινα θα μονομαχούσαν για την 6η και τελευταία θέση των πλέι-οφ.

Ότι η Α.Ε.Κ. με υπηρεσιακό προπονητή για δεύτερο παιχνίδι έπρεπε πάση θυσία να κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης ήταν δεδομένο. Όχι μόνο για τους 3β. όσο πολύ περισσότερο για να «πάρει ψυχολογία» εν’ όψη της συνέχειας. Κατάφερε να πάει στ’ αποδυτήρια για το ημίχρονο μπροστά με 1-0, αλλά επειδή είναι Α.Ε.Κ. ισοφαρίστηκε νωρίς στο β’ ημίχρονο. Τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 και να ξορκίσει μια ακόμη εντός έδρας αποτυχία.

Στο Περιστέρι ο Π.Α.Ο. όφειλε να κερδίσει τον Ατρόμητο Αθηνών τόσο για τους 3β. όσο για ν’ αποδείξει σε εχθρούς και φίλους ότι έχει συνέλθει και μπορεί ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας «μεγάλης ομάδας». Πετώντας το α’ ημίχρονο «στα σκουπίδια» κατάφερε με 2 γκολ σε 2’ στο β’ να κερδίσει τον Ατρόμητο και να διατηρήσει τη θέση του στην βαθμολογία.

Η ομάδα του Ιβάν Σαββίδη καλούνταν να περάσει με ευκολία από την έδρα της Λαμίας ούτως ώστε ν’ απελπίσει τους διώκτες της ότι μπορούν να τη φτάσουν και να την προσπεράσουν στη βαθμολογία. Επιτυγχάνοντας 1 γκολ σε κάθε ημίχρονο (και 2 σε 15’) οι «ασπρόμαυροι» της Θεσσαλονίκης έφυγαν νικητές από την Λαμία. Έτσι, ενώ αυτή πήρε το αναμενόμενο αποτέλεσμα περίμενε να δει αν ο «γνήσιος Γαύρος» θα στραβοπατούσε στο «Κλ. Βικελίδης».

Τέλος στο ντέρμπι του «Κλ. Βικελίδης» ο Άρης καλούνταν να σπάσει το αήττητο του «γνήσιου Γαύρου» και για τους 3β. και για να σταματήσει το σούσουρο μετά από κάθε μεταξύ τους παιχνίδι. Μπορεί η ομάδα του Πειραιά να προηγήθηκε στο 13’ και να πήγε στα αποδυτήρια με το 1-0, αλλά ο Άρης στο β’ ημίχρονο κατάφερε να πάρει τη νίκη με ανατροπή. Με το αποτέλεσμα αυτό το όνειρο των «ερυθρόλευκων» να κατακτήσουν ένα αήττητο Πρωτάθλημα έλαβε τέλος. Πληροφορίες που αναφέρουν ότι μετά τη λήξη του αγώνα παρατηρήθηκαν λεκέδες αίματος στα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων ελέγχονται ως ανακριβείς.

Στο τέλος της 26ης αγωνιστικής ο απολογισμός των «5» ήταν 4 νίκες, 1 ήττα και μια «σπασμένη παρθενιά». Με την ολοκλήρωση της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου η μόνη αλλαγή αφορούσε τη μείωση της διαφοράς από τον πρωτοπόρο «γνήσιο Γαύρο» και όχι στην κατάταξη. Εκτός των «5» η τελευταία ομάδα που πρόλαβε το «τρένο των πλέι-οφ» ήταν ο Ο.Φ.Η. που νίκησε εντός έδρας τον Απόλλωνα Σμύρνης.

07 Μάρτη 2022
«πουθενάδες».

Διαβάστηκε 721 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ «5» ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ (4 ΝΙΚΕΣ – 1 ΗΤΤΑ & ΜΙΑ «ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΠΑΡΘΕΝΙΑ»)