Font Size

SCREEN

Cpanel

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ «5 ΜΕΓΑΛΟΙ» ΤΗΝ ΕΝΑΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΛΕΪ-ΟΦ (2 ΝΙΚΕΣ – 2 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ – 1 ΗΤΤΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ «5 ΜΕΓΑΛΟΙ» ΤΗΝ ΕΝΑΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΛΕΪ-ΟΦ
(2 ΝΙΚΕΣ – 2 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ – 1 ΗΤΤΑ)

Η τραγελαφική (αν και ενδιαφέρουσα εξαιτίας της κακής κατάστασης όλων των συμμετεχόντων) διαδικασία των πλέι-οφ έφτασε ένα βήμα πριν το τέλος της. Ακόμα τραγελαφικότερο και από την ίδια την διαδικασία είναι το γεγονός πως στις τελευταίες δύο αγωνιστικές (του περασμένου Σαββάτου και της ερχόμενης Τετάρτης) οι αγώνες γίνονται ταυτόχρονα (λες και αν θέλει ο «γνήσιος Γαύρος» να ευνοήσει κάποιον δεν μπορεί να το κάνει έτσι κι αλλιώς). Έτσι, το βράδυ του Σαββάτου και συγκεκριμένα στις 8 και οι «5 μεγάλοι» αγωνίζονταν ταυτόχρονα: ο μεν Π.Α.Ο. φιλοξενούσε τον Πας Γιάννινα, ο «γνήσιος Γαύρος» υποδεχόταν τον «Γαύρο του Βορρά» και ο Άρης την Α.Ε.Κ. στο «Κλ. Βικελίδης».

Η αποστολή του Παναθηναϊκού στο «Απ. Νικολαΐδης» απέναντι στους Ηπειρώτες μόνο απλή δεν ήταν. Για να παραμείνει ότι και να γινόταν μπροστά από τον νικητή του παιχνιδιού μεταξύ Άρη και Α.Ε.Κ. έπρεπε να κερδίσει. Επιπλέον για να μη χαλάσει και το καλό κλίμα στην ομάδα έπρεπε να κερδίσει και εύκολα. Κάτι που τελικά το κατάφερε με μια εμφατική εμφάνιση στο β’ ημίχρονο όπου και σημείωσε τα τρία από τα τέσσερα τέρματα του. Με το αποτέλεσμα αυτό ο Παναθηναϊκός κέρδισε την έξοδο στην Ευρώπη και παλεύει στο παιχνίδι της Τρίτης για την δεύτερη.

Την ίδια ώρα οι δύο Γαύροι συγκρούονταν στο Φαληρικό δέλτα. Και οι δυό τους ήθελαν κυρίως για ψυχολογικούς λόγους τη νίκη, αν και αυτός του Βορρά τη χρειαζόταν και για βαθμολογικούς λόγους μιας και ήταν πριν τον αγώνα μόνο 2β. μπροστά από τον επόμενο και τελευταίο αντίπαλο του τον Π.Α.Ο. Οτιδήποτε αξίζει αναφοράς σημειώθηκε στο α’ ημίχρονο όταν ο μεν «Γαύρος του Βορρά» κατάφερε να προηγηθεί για να ισοφαριστεί λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Από κει και πέρα το τελικό 1-1 αφήνει και τους δύο ικανοποιημένους. Από βαθμολογικής σκοπιάς με τον 1β. ο «Γαύρος του Βορρά» κατάφερε να κρατηθεί δεύτερος στην ισοβαθμία με τους «πράσινους».

Το ντέρμπι του «Κλ. Βικελίδης» μεταξύ της Α.Ε.Κ. και του Άρη ήταν το σημαντικότερο των τριών Σαββατιάτικων παιχνιδιών. Καθώς οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες η επικράτηση της μιας σε βάρος της άλλης της έδινε το απόλυτο μεταξύ τους πλεονέκτημα. Τι κι αν η Α.Ε.Κ. κατάφερε στις αρχές του β’ ημιχρόνου να προηγηθεί με 2-0. Καθώς είναι μια προβληματική αμυντικά και κομπλεξική ομάδα κατάφερε τελικά να χάσει με 3-2 και να μείνει (ευτυχώς;) εκτός Ευρώπης.

Στο τέλος της ένατης αγωνιστικής ο απολογισμός των «5 μεγάλων» ήταν: 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Στο τέλος της ένατης αγωνιστικής των πλέι-οφ είχαμε αφενός την επάνοδο των «πράσινων» στην Ευρώπη και αφετέρου την δικαίωση του Άρεως ο οποίος το λιγότερο που κατάφερε το Σάββατο ήταν να επικρατήσει της ανίκανης Α.Ε.Κ. με ανατροπή▪ το περισσότερο να κλείσει μια δύσκολη σεζόν με μια μεγάλη δικαίωση. Μη ξεχνάμε πως ξεκίνησε τη χρονιά με -6β. τους οποίους στην πορεία πήρε πίσω. Σε κάθε περίπτωση τόσο κακός που ήταν φέτος επιθετικά ο μόνος λόγος που βγαίνει στην Ευρώπη είναι η απελπιστική αμυντική λειτουργία της Α.Ε.Κ.

16 Μάη 2022
«πουθενάδες».

Διαβάστηκε 549 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ «5 ΜΕΓΑΛΟΙ» ΤΗΝ ΕΝΑΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΛΕΪ-ΟΦ (2 ΝΙΚΕΣ – 2 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ – 1 ΗΤΤΑ)