Font Size

SCREEN

Cpanel

ΠΕΡΙ «ΕΠΙΛΟΓΗΣ» (ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ «ΓΝΗΣΙΟΥ ΓΑΥΡΟΥ»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΕΡΙ «ΕΠΙΛΟΓΗΣ»
(ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ «ΓΝΗΣΙΟΥ ΓΑΥΡΟΥ»)

Σημάδι επιτυχίας μιας εταιρείας είναι να μπορεί να επιλέγει τα καλύτερα στελέχη. Τα οποία θα επιθυμούν να δουλέψουν γι’ αυτή αν έχει δημιουργήσει μια εξαιρετική φήμη και τους καλύτερους όρους εργασίας. Φυσικά, αυτό σημαίνει πως για κάποια χρόνια και μέχρι να φτιάξει την απαραίτητη φήμη η εταιρεία δεν μπορεί να προσελκύει τα φτασμένα στελέχη εκτός και αν υπάρχουν ειδικοί λόγοι γι’ αυτό (π.χ. απέτυχαν στον προηγούμενο εργοδότη τους). Σε κάθε περίπτωση στον «κόσμο των επιχειρήσεων» είναι σημαντικό να δημιουργήσεις και να συντηρείς μια πολύ καλή φήμη.

Υπάρχουν στελέχη σημαντικότερα από άλλα, στελέχη από τα οποία ο εργοδότης έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις οι αποφάσεις των οποίων όταν δεν αποδειχθούν επιτυχημένες στοιχίζουν πολλά στην εταιρεία. Όχι μόνο σε λεφτά αλλά και σε φήμη. Είναι λογικό, λοιπόν, πως η πρόσληψη ενός τέτοιου στελέχους είναι κεφαλαιώδους σημασίας ειδικά για την εταιρεία. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο χρόνος είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος καθώς κάθε πλευρά προσπαθεί να κερδίσει όσο περισσότερο μπορεί. Από τη μια η εταιρεία που προφανώς βολιδοσκοπεί παραπάνω από έναν για τη θέση και από την άλλη ο υποψήφιος ο οποίος προσπαθεί να προσελκύσει και άλλες προτάσεις διαρρέοντας ότι συζητά με την τάδε εταιρεία.

Στην περίπτωση των φτασμένων στελεχών τα νέα σχετικά με τη καριέρα τους κυκλοφορούν πολύ γρήγορα. Έτσι, ώστε και η εταιρεία νιώθει πίεση χρόνου ν’ αποφασίσει προκειμένου να μη χάσει ένα καλό στέλεχος από άλλη. Η περίπτωση του νέου Τεχνικού Διευθυντή του «γνήσιου Γαύρου» πάει να γίνει ένα Καλοκαιρινό σήριαλ. Η ανάγκη για νέο Τ.Δ. προέκυψε μετά την αποχώρηση Φρανσουά Μοντεστό (βλέπε εδώ). Ενός Τ.Δ. ο οποίος για να κάνει οικονομία στον Μαρινάκη ταυτόχρονα εκτελούσε χρέη Τ.Δ. και στη «θυγατρική» NOTTINGHAM FOREST.

Ότι και να του χρεώνουν οι Γαύροι του Μοντεστό αυτό που μετρά είναι πως ο Γάλλος έφυγε για τη Μόντσα εξαιτίας των πολύ καλών προσωπικών σχέσεων του με τον ιδιοκτήτη της. Δεδομένου ότι έφυγε εγκαίρως πριν απολυθεί και με βάση τα μεγέθη των δύο ομάδων η Μόντσα πήρε από το Λιμάνι τον Μοντεστό. Διαβάζοντας ένα άλλο κείμενο του ίδιου ρεπόρτερ (βλέπε εδώ) βλέπουμε ότι στον Μοντεστό καταλογίζεται πως δεν έφερε στην Π.Α.Ε. έσοδα από πωλήσεις ποδοσφαιριστών. Ώστε, από φέτος στον «γνήσιο Γαύρο» θα υπάρξει περικοπή εξόδων (αγορών και ανανεώσεις με μειωμένες αποδοχές) κάτι που θα είναι το βασικό έργο του νέου Τ.Δ. (αλλά δεν πρόκειται να λέγεται δυνατά).

Υπό αυτές τις συνθήκες ο Ντε Σάνκτις θα υποθήκευε τη φήμη του αν συνεργαζόταν με την ομάδα του Βαγγέλα και γι’ αυτό θεώρησε συνετό να πάει στη Σαλερνιτάνα (βλέπε εδώ). Η αποτυχία με τον Ντε Σάνκτις λόγω της φήμης του ήταν σημαντική για την ομάδα του Μαρινάκη, η οποία έπρεπε να διασκεδαστεί. Γι’ αυτό διέρρευσαν ότι εκείνοι δεν απάντησαν (θετικά) στον Ιταλό και όχι το ανάποδο. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να επικοινωνηθεί αυτό από το να βγαίνει ο νυν Αντιπρόεδρος της Π.Α.Ε. και να το διατυμπανίζει στα «ερυθρόλευκα» Μ.Μ.Ε. (βλέπε εδώ).

Ανεξάρτητα από το αν κάποιος τον πιστεύει από τις δηλώσεις του βγαίνει ένα σημαντικό συμπέρασμα:

Ότι για το επόμενο διάστημα η ομάδα του Λιμανιού θα κινηθεί με βάση την προεργασία που έχει ήδη γίνει αναγκάζοντας τους Καρεμπέ και Ανιγκό ν’ αναλάβουν περισσότερα καθήκοντα. Με τον τρόπο αυτό η ομάδα του Βαγγέλα κάνει οικονομία τόση όσος ο μισθός του αντικαταστάτη του Μοντεστό. Δεν είναι και λίγο στις εποχές που ζούμε, δε συμφωνείτε;

Μ’ αυτά και μ’ αυτά το μόνο που απομένει ως αίσθηση από τη «συνέντευξη» του Καραπαπά είναι μια αίσθηση αλαζονείας. Η οποία αλαζονεία είναι κακό σημάδι μιας και αποτελεί ένδειξη πως οι Θεοί έχουν τυφλώσει κάποιον/κάποιους ο οποίος/οποίοι δεν πρόκειται να έχει/έχουν καλό τέλος.

Μιας, όμως, και ο λόγος περί «συνεντεύξεων» ας κλείσουμε το παρόν κείμενο με μια τραγελαφικά αστεία περίπτωση. Πρόκειται για ένα κείμενο (βλέπε εδώ) το οποίο ανέβηκε σε 5 ιστοσελίδες χωρίς καμία αλλαγή (πιθανότατα από τον ίδιο το συντάκτη του). Ωστόσο, το φαινόμενο αυτό ΔΕΝ εντοπίζεται μόνο στην ομάδα του Βαγγέλα. Η ιστοσελίδα www.sdna.gr η οποία διακωμωδεί αυτή την τακτική έχει και εκείνη συμμετάσχει σ’ ανάλογες μεθοδεύσεις. Τότε ήταν ανακοινώσεις της «επίσημης Α.Ε.Κ.» (συνήθως για το γήπεδο) τις οποίες ανέβαζαν αυτούσιες ΟΛΕΣ οι ιστοσελίδες. Σε κάθε περίπτωση αυτό το φαινόμενο έχει σχέση με τη δουλικότητα των «ρεπόρτερ» έναντι των μεγαλο-επιχειρηματιών και το «θάνατο» του ρεπορτάζ, το οποίο αντικαταστάθηκε από το «γράψε το όπως σου το λέω» παρά με οτιδήποτε άλλο. Τελικά, αυτό το «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω» είναι και αλάνθαστο και διαχρονικό.

24 Ιούνη 2022
«πουθενάδες».

Διαβάστηκε 438 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΠΕΡΙ «ΕΠΙΛΟΓΗΣ» (ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ «ΓΝΗΣΙΟΥ ΓΑΥΡΟΥ»)