Η «λαϊκή σοφία» λέει πως είναι καλύτερα να είσαι πρώτος στο χωριό, παρά δεύτερος στην πόλη. Ωστόσο, δεν ισχύει πάντα αυτό. Γιατί όπως και να το κάνουμε υπάρχουν κάποιες πόλεις που υπερέχουν πολύ από το καλύτερο χωριό. Στο ποδόσφαιρο για παράδειγμα ΔΕΝ συγκρίνεται η τελευταία πριν τον υποβιβασμό θέση της PREMIER LEAGUE με την πρώτη θέση της SUPER LEAGUE. Πως, να το κάνουμε είναι άλλη αίσθηση να συγχρωτίζεσαι με «γαλαζοαίματους» και ζάπλουτους στις συνεδριάσεις της PREMIER LEAGUE.
Το κακό είναι πως δεν μπορείς να το παραδεχτείς ανοικτά γιατί δεν θέλεις να πληγώσεις αυτούς που στηρίζονται πάνω σου. Άσε που οφείλεις να τους έχεις εξασφαλίσει πρώτα. Αυτή είναι η θέση στην οποία βρίσκεται ο Βαγγέλας τα τελευταία 2-3 χρόνια. Η πράξη αποδεικνύει πως ακόμη και για τους ισχυρούς υπάρχουν περιορισμοί στη θέληση τους.
Δεν είναι δα και το καλύτερα φυλαγμένο μυστικό ότι ο Μαρινάκης ψαχνόταν να πουλήσει τον «γνήσιο Γαύρο» στην COSCO. Έτσι οι Κινέζοι θα γίνονταν οι ιδιοκτήτες όλης της πόλης του Πειραιά. Δυστυχώς, όμως, για εκείνον αυτή η επιλογή δεν του βγαίνει (τουλάχιστον όχι ακόμα) και όπως πάνε από γεωπολιτικής άποψης τα πράγματα ΔΕΝ πρόκειται να ευοδωθεί (αυτού του τύπου η ανάλυση δεν είναι του παρόντος). Αν, δε, δεν βρει κάποιον Ελληνικής καταγωγής να πουλήσει τότε δεν θα μπορέσει ν’ απεμπλακεί από τους «ερυθρόλευκους».
Τελευταία του επιλογή θα ήταν να βρει έναν συνεταίρο (συμπαίκτη) να τον τσοντάρει οικονομικά αναλαμβάνοντας στην καλύτερη για τον Βαγγέλα περίπτωση και την ευθύνη της Διοίκησης. Πάντως αυτή τη στιγμή με βάση το οικονομικό κλίμα παγκοσμίως πολύ δύσκολα θα βρεθεί κάποιος ν’ αγοράσει την «ερυθρόλευκη» Π.Α.Ε.
Μέχρι τότε και εξαιτίας του αδιεξόδου που αντιμετωπίζει ο «χοντρός» οι κόντρες με την Ε.Π.Ο. και οι προσβλητικές τοποθετήσεις (ακολουθούμενες πάντα από τις ανάλογες ανακοινώσεις) θα είναι στην εβδομαδιαία ημερήσια διάταξη. Οι υποστηρικτές του θα υπερθεματίζουν υποστηρίζοντας ότι ο Βαγγέλας ενδιαφέρεται για το καλό του ποδοσφαίρου, ενώ οι «απέναντι» θα στηλιτεύουν τέτοιες συμπεριφορές. Οι υποστηρικτές του Μαρινάκη θα λένε και θα γράφουν πως οι «σύμμαχοι» θέλουν να τον διώξουν από το Ελληνικό Ποδόσφαιρο διαβεβαιώνοντας πως δεν πρόκειται να το πετύχουν▪ μέχρι να τους δοθεί διαταγή να γράψουν πως ο Βαγγέλας αποχωρεί γιατί βαρέθηκε τον πόλεμο που του γίνεται αφήνοντας όμως την ομάδα σε καλά χέρια.
Στην πράξη όλα θα κριθούν από το ενδιαφέρον που υπάρχει (ή θα υπάρξει στο κοντινό μέλλον) για τους «ερυθρόλευκους». Όταν έρθει εκείνη η ώρα το ενδιαφέρον θα είναι στο τι θα πουν και τι θα γράψουν οι «ερυθρόλευκοι» «χατζαβάτηδες».
02 Σεπτέμβρη 2022
«πουθενάδες».























































































