Font Size

SCREEN

Cpanel

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ «5 ΜΕΓΑΛΟΙ» ΤΗΝ ΔΕΚΑΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (3 ΝΙΚΕΣ - 1 ΙΣΟΠΑΛΙΑ – 1 ΗΤΤΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ «5 ΜΕΓΑΛΟΙ» ΤΗΝ ΔΕΚΑΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(3 ΝΙΚΕΣ - 1 ΙΣΟΠΑΛΙΑ – 1 ΗΤΤΑ)

Οι «5 Μεγάλοι» αγωνίστηκαν την 10η αγωνιστική σε 2 δόσεις και σε 4 παιχνίδια. Η 1η δόση ήταν το Σάββατο βράδυ με τον Π.Α.Ο. να φιλοξενείται στον Βόλο από την τοπική ομάδα. Την Κυριακή τη σκυτάλη παραλάμβανε ο «γνήσιος Γαύρος» ο οποίος στις 4 το απόγευμα υποδεχόταν τη Λαμία. Στις 7:30 μ.μ. η Α.Ε.Κ. υποδεχόταν τον «Γαύρο του Βορρά» για να κλείσει το πρόγραμμα των «5 Μεγάλων» με τον αγώνα του Άρη με τον Ο.Φ.Η. στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Το βράδυ του Σαββάτου στο κατάμεστο από «πράσινους» οπαδούς Πανθεσσαλικό Στάδιο ο πρωτοπόρος Π.Α.Ο. αναμενόταν να έχει εύκολο έργο απέναντι στον Βόλο. Το 2-0 του α’ ημιχρόνου δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης του τελικού νικητή. Έτσι το τελικό 5-1 των «πρασίνων» μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε. Στο τέλος του αγώνα ο Π.Α.Ο. εκτός από τους 3β. έφυγε από τον Βόλο με ένα νέο ρεκόρ «καλύτερου ξεκινήματος» με 10 νίκες σε 10 αγώνες.

Το απόγευμα της Κυριακής ο «γνήσιος Γαύρος» χρειάστηκε μόνο 3’ στο α’ ημίχρονο για να σκοράρει 2 φορές και να νικήσει χωρίς πρόβλημα την Λαμία. Με τους 3β. από το συγκεκριμένο παιχνίδι κράτησε την διαφορά στα επίπεδα που ήταν και απέκτησε κάποια ψυχολογία για το εκτός έδρας ντέρμπι στο «Απόστολος Νικολαΐδης» την επόμενη εβδομάδα.

Τρεισήμισι ώρες αργότερα η Α.Ε.Κ. υποδεχόταν τον «Γαύρο του Βορρά» στο πρώτο ντέρμπι του νέου γηπέδου. Η νίκη και στο παιχνίδι αυτό ήταν μονόδρομος όχι μόνο για να μην ανοίξει η βαθμολογική διαφορά της από την κορυφή, αλλά κυρίως για να σπάσει τη συνεχή αρνητική παράδοση των τελευταίων ετών τόσο στα ντέρμπι όσο και με τους «ασπρόμαυρους». Με ένα καλό για ντέρμπι και μεστό παιχνίδι η Α.Ε.Κ. βρήκε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και πήρε εύκολα τους 3β. συνεχίζοντας την καταδίωξη των «πρασίνων».

Μισή ώρα αργότερα ο Άρης υποδεχόταν σ’ ένα παιχνίδι χωρίς αύριο τον Ο.Φ.Η. Αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν του εξασφάλιζε πως θα το κέρδιζε κιόλας. Τελικά, το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης παίρνοντας το ελάχιστο που μπορούσε μένοντας στο -16 από την κορυφή.

Στο τέλος της 10ης αγωνιστικής οι «5 Μεγάλοι» νίκησαν 3 φορές (Π.Α.Ο., «γνήσιος Γαύρος», Α.Ε.Κ.) 1 ισοπαλία (Άρης) και 1 ήττα («Γαύρος του Βορρά»). Από βαθμολογικής άποψης οι διαφορές μεταξύ των Π.Α.Ο., Α.Ε.Κ. και «γνήσιου Γαύρου» παρέμειναν σταθερές, ενώ οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης είδαν την διαφορά τους από την κορυφή να μεγαλώνει.

Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του Α’ Γύρου οι επόμενες 3 αγωνιστικές θα κρίνουν πολλά για τους τρείς πρωτοπόρους κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως «πράσινοι», «κίτρινοι» και «ερυθρόλευκοι» είναι σε φόρμα και έτσι αναμένεται τα μεταξύ τους παιχνίδια να είναι ενδιαφέροντα.

31 Οκτώβρη 2022
«πουθενάδες».

Διαβάστηκε 360 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ «5 ΜΕΓΑΛΟΙ» ΤΗΝ ΔΕΚΑΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (3 ΝΙΚΕΣ - 1 ΙΣΟΠΑΛΙΑ – 1 ΗΤΤΑ)